site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mahallelerin sorunları Pamucak’ta masaya yatırıldı

Mahallelerin sorunları Pamucak’ta masaya yatırıldı
26.10.2016
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Mahalle Muhtarları ile Pamucak Sosyal Tesislerinde düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi. Belediyenin tüm birim amirlerinin de katıldığı kahvaltıda konuşan ve Mahalle Muhtarlarının yerel yönetimler arasında sağladığı işbirliği köprüsünün önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Gününü bir kez daha kutladığını belirterek, muhtarlardan gelen talepleri dinledi, birim amirlerine bu konuda gerekli talimatları verdi.

Göreve geldiği günden bu yana her ay ara vermeden yapılan, ancak 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 3 ay ara verdikleri Muhtarlar Toplantısında; yeniden bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı, Muhtarlarının mahalleleriyle ilgili sorunlarını daire amirlerinin de katılımı ile masaya yatırdı. Mahalle Muhtarlarının taleplerini tek tek not alan Başkan Bakıcı, bu konuda birim amirlerinden mahallelerde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıya katılan tüm birim amirlerine; Muhtarları ile aralarında köprü kurmalarını, mahallenin sorunlarını hızlı bir şekilde ilgili birime ileten muhtarların bu taleplerini hassasiyetle dikkate almalarını istedi.

Önemli olan halkın taleplerinin bir an önce yerine getirmek

Mahallelerin sorunlarıyla ilgili halkından gelen taleplerin daha hızlı bir şekilde sonuç alabilmesi için bazı birim amirliklerinde yeni görevlendirmeler yapıldığını ve yapılan bu ilgili birim sorumlularını katılımcılara tanıtan Başkan Bakıcı, “Bizim için önemli olan halkın taleplerinin bir an önce yerine getirilmesidir. Yerel yönetimler arasında köprü oluşturan Mahalle Muhtarlarımız ile birlikte bu hizmetlerimizi daha hızlı ve hassasiyetle yerine getirdiğimize inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı olarak; Mahalle Muhtarları ile birlikte tüm Oda Yöneticilerini ve Sivil Toplum Örgütlerinin fikir ve çalışmalarını dikkate aldığının altını çizen Başkan Bakıcı, “Burada en önemli konu dengeyi sağlamaktır. Bunu başarabilirsek halkın ve ilçenin sorunlarını daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde çözeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

STK’lar siyasallaştırılmamalı

Bazı Oda ve Sivil Toplum Örgütlerinde siyasi konuların konuşulduğunu ancak böyle bir durumun doğru bir anlayış olmadığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Sivil Toplum Örgütlerini hiç kimse siyasallaştırmamalı. Hepimiz eleştirilere açık olmalıyız. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana demokratik yapı özelliğimizi ilçe adına yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir zaman demokratik yapı özelliğimizden vaz geçmedik. Ben inanıyorum ki, Selçuk’ta siyaset yapma biçimi değişecek. Zor bir süreç ama bunu yapacağız. Sadece bu konuda toplum olarak ortaya bir irade koymamız lazım ” diye konuştu.

Muhtarlardan Bakıcı’ya teşekkür

Özellikle seçildiği günden bu yana kendileriyle yakından ilgilenen Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiklerini belirten Mahalle Muhtarları; “Başkanımıza ulaşmakta hiçbir sorun yaşamıyoruz. Muhtarlar masası tüm sorunlarımızı ilgili birimlere ileterek çözüm için planlama yapıyor. Özellikle ilçemizde önemli bir konu olan mezarlık sorununda başkanımızın sergilediği çalışma için de ayrıca teşekkür ederiz” dediler.

1_tj3a4915

2_tj3a4937

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.