site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

LPG’ye Bugüne Kadarki En Yüksek Zam

LPG’ye Bugüne Kadarki En Yüksek Zam
03.12.2013
A+
A-

LPG-ZAM

LPG’li araç sahiplerini şoke edecek zam gece yarısı geldi. Zamla birlikte LPG 30 kuruş birden zamlandı.

Gözümüz aydın! LPG’ye de zam
LPG araç kullanıcıları bu sabah rekor zamla uyandı. LPG’nin litresi 30 kuruş yükseldi. Zamla birlikte İstanbul’da 1 litre LPG’nin fiyatı, 2,81 liradan 3,11 liraya, Ankara’da 2,61 liradan 2,91 liraya çıktı.

Son artış, LPG’ye bir seferde yapılan en yüksek zam olarak tarihe geçti.

Türkiye’de milyonlarca otomobilde yakıt olarak tercih edilen LPG’nin fiyatına bu geceden (3 Aralık) geçerli olmak üzere 30 kuruşluk rekor zam geldi. Zamla birlikte LPG’nin (otogaz) litresi 3,11 liraya çıktı.

EN YÜKSEK ZAM OLDU

Zammın ardından fiyatlar otogazda yüzde 13,75, tüpgazda ise yüzde 15,41 oranında arttı. Otogazda pompa fiyatı litrede 30 kuruş zamlandı. Bu zam şimdiye kadar yapılmış en yüksek zam oldu.

BU ZAMMIN GEREKÇESİ NE?

Zamma gerekçe olarak ‘yurtdışı maliyetlerdeki artış’ gösterildi. Ancak, petrol ve döviz kurunda değişiklik olmamasına karşın LPG’ye zam gelmesi soru işaretlerini gündeme getirdi. Zamla birlikte İstanbul’da 1 litre LPG’nin fiyatı, 2,81 liradan 3,11 liraya çıktı. Ankara’da 2,61 liradan 2,91 liraya yükseldi.

TÜPGAZ DA ZAMLANDI

Otogazın yanı sıra evlerde kullanılan tüpgaza da zam geldi. Tüpgaz rafineri çıkış fiyatı 15,41 oranında arttı. Sektör temsilcileri, tüpgazda artışın müşterilere yansımasına ilişkin soru üzerine, “Dağıtım şirketleri, bu zam sonrasında fiyatlarını yeniden gözden geçirerek bayilerine bildirecek.” değerlendirmesini yaptı.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bir söz vardır oy vermeye devam edin deveye diken insana …..

  2. selcuklu dedi ki:

    akp 5 yılda bir ersak yardımı yapar her yıl kömür verir ondan sonrada igneden iplige zam yapar türkiye durmak yok yola devam az bile bu yapılanlar yeter artık yeter not hic bir partiye mensup degilim

  3. Vedat Timur dedi ki:

    Emekliye, çalışana %2 + %2, otogaza %13 ohhhhhhhhh, yetmez ama evettttttt ! hatta durmak yok yolmaya devam !

  4. Anonim dedi ki:

    DURMAK YOK YOLMAYA DEVAM. KERİZ OYLAR VE KERİZ FENERİ OLMAZSA BU YAMYAMLAR NASIL DOYACAK…OY VERMEYE DEVAM EDİN AKP NİN KERİZLERİ..