site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Liseler Şehir Dışına Taşınıyor: İzmir Yine ‘Pilot’ İllerden

Liseler Şehir Dışına Taşınıyor: İzmir Yine ‘Pilot’ İllerden
08.02.2013
A+
A-

liseler-sehir-disina-tasiniyorMilli Eğitim Bakanlığı’nın kamu-özel ortaklığı ile hayata geçirmeyi planladığı ‘Eğitim Kampüsleri’nin ayrıntıları netleşmeye başladı. Projede İzmir yine pilot illerden birisi oldu.

İlk olarak İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli, Aydın, Şanlıurfa, Erzurum ve Muğla’da hayata geçirilecek projenin en önemli ayağını kent merkezlerinde sıkışmış durumdaki liselerin şehir dışına taşınması oluşturuyor. Zaman Gazetesi’nin haberine göre şehir merkezinde bu okullar, ilkokula dönüştürülecek. Böylece küçük yaştaki öğrenciler, evlerinin yakınındaki okullara gidebilecek. Liseli öğrenciler ise şehir dışında tam donanımlı okullarda eğitim görecek. Projeyle, kent merkezinde boşalan lise binalarının eğitim-öğretim amacı dışında başka işlevlere tahsis edilmesinin de önüne geçilecek. Eğitimde yeni bir dönemi başlatacak olan eğitim kampüsleri projesi, ilk olarak İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli, Aydın, Şanlıurfa, Erzurum ve Muğla’da hayata geçirilecek. Projenin en önemli ayağını kent merkezlerinde sıkışmış durumdaki liselerin şehir dışına taşınması oluşturuyor. Bu okullar, şehir merkezi dışına kurulacak 100 bin metrekare alana sahip tam donanımlı eğitim merkezlerine taşınacak. Bu kampüslerde farklı eğitim programları uygulayan Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve meslek liseleri binaları bir arada bulunacak. Bu yeni eğitim kampüslerine, güçlü toplu ulaşım imkânları sağlanacak.

Yeni entegre kampüslerde birkaç farklı program çerçevesinde eğitim veren farklı liseler, ortak altyapıyı kullanacak. Yemekhane, yüzme havuzu, konferans-çok amaçlı salon, kütüphane, yurt, laboratuvar gibi alanlar paylaşılacak. Personel ortak kullanılacak.

Liselerin kampüse taşınması sonucu kent içindeki boşalan lise binaları da eğitim öğretim amacı dışında başka işlevlere tahsis edilmeyecek. Bu okullar yeniden düzenlenerek ilkokul ve ortaokul olacak. Bu sayede daha küçük yaştaki öğrencilerin de daha rahat şartlarda, standartlara uygun dersliklerde, evlerine daha yakın yerlerde ve mahallelerinde eğitim görme imkanına sahip olmaları amaçlanıyor.

156 PROJE BAŞVURU YAPTI
Bu arada eğitim kampüslerinin projeleri, mimari yarışma yöntemiyle belirlenecek. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan ‘Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Ulusal Mimari Proje Yarışması’na katılmak için 156 adet yarışmacı mimari ekibin, dosya vererek başvuruda bulunduğu öğrenildi. Başvurular MEB İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından inceleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.