site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Leylek yuvalarının bakımı yapıldı

Leylek yuvalarının bakımı yapıldı
28.02.2018
A+
A-

Selçuk Belediyesi, kentin simgelerinden olan leyleklerin göç mevsimi öncesinde yuva bakım çalışmalarına başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından İstasyon Meydanı’nda su kemerlerinin üzerinde yer alan leylek yuvalarının bakımı yapıldı.

Su kemerlerinin üzerinde bulunan platform yuvaların eskiyen, yırtılan, bozulan altlık ve yuva malzemelerinin bakım, onarım ve tadilat çalışmaları leyleklerin göç mevsimi olan Mart ayının ilk haftalarına kadar devam edecek. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıtkı ve Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimi Ersin Çakmak’ın katıldığı çalışmalarda yuvalarda yer alan eski materyaller yüzünden leyleklerin yaralanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Selçuk, leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan bir bölge olmanın ötesinde ses ve gürültü azlığı, sulak ve bataklık alanlar açısından elverişliliği sebebiyle de leylekler için önemli bir beslenme ve barınma noktası olarak yer alıyor.

Türkiye’de leylek halkalama çalışmaları ilk kez 2010 yılında Selçuk Belediyesi tarafından başlatıldı. Başlarında “T” harfi bulunan 4 harfli PVC halkalarla kayıt altına alınan leyleklerin göç yolları, göç hareketleri takip ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.