site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Leylek ve Doğal Yaşam Kültürü Festivali başlıyor

Leylek ve Doğal Yaşam Kültürü Festivali başlıyor
24.08.2017
A+
A-

Amaç doğa bilincini yerel yönetim politikası haline getirmek

Selçuk bir kez daha Leylek ve Doğal Yaşam Festivali ile buluşuyor. 12-13 Ağustos tarihleri arasında Selçuk’ta ikinci kez düzenlenecek Leylek ve Doğal Yaşam Kültürü Festivali ile küresel iklim değişikliğinin etkilerinin açık olarak yaşandığı bir zamanda bu önemli soruna dikkat çekmenin yanı sıra Selçuk’un sahip olduğu ekolojik zenginliğin de altı çizilecek.

1890’da çekilen Selçuk fotoğraflarında dahi karelere yansıyan leyleklerin kentle özdeşleşmesi fikrinden çıkan festival doğal yaşam kültürü, çevresel farkındalık, eko turizm, doğal yaşam gibi kavramlara dikkat çekmek amacıyla bu yıl ikinci kez düzenleniyor. 12- 13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek İkinci Leylek ve Doğal Yaşam Festivali kapsamında yürüyüş, panel ve çeşitli atölye etkinlikleri gerçekleşecek.

“Su Kemerlerinin İzinden” adlı söyleşi ile başlayacak

İkinci Leylek ve Doğal Yaşam Kültürü Festivali 12 Ağustos Cumartesi günü saat 10.30’da Tarihçi Tolga Mert’in katılacağı “Su Kemerlerinin İzinden” adlı söyleşi ile başlayacak. 11.30’da Artemis Kutsal Alanı’nda açılış seremonisi ile devam edecek festival kapsamında Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü öncülüğünde Artemis Kutsal Yolu Yürüyüş Etkinliği saat 12.00’de başlayacak.

 

Geçtiğimiz sene daha çok çocuklara adanan festivalin ilk gününde Dilber Koç, Selçuk Efes Kent Belleği’nde saat 14.00’de “Masal Kanatlarım Atölyesi” düzenlenecek. İkinci Leylek ve Doğal Yaşam Festivali 19.30’da “Selçuk Leylek Çalışmaları Paneli” , 20.45’de “Henüz Çok Geç Değil” Türkiye’de yaban hayatı konu alan belgesel serisinin bir parçasıyla devam edecek.

Festivalin ikinci gününde bisiklet turu

Leylek ve Doğal Yaşam Kültürü Festivali ikinci gününde Selçuk İstasyon Meydanı’nda saat 11.00’de Heykeltıraş Restoratör Sinan İlhan eğitmenliğinde gerçekleştirilecek olan Kil heykel Atölyesi düzenlenecek. Saat 14.30’da “Sulak Alanlara Bisiklet Turu”, konser ve “Leyleğin Kanadından Masallar” gibi etkinliklerle devam edecek.

“ Leylek İçin Pedalla” adı altında düzenlenecek bisiklet etkinliği Selçuk’un profesyonel bisikletçileri önderliğinde İstasyon Meydanı’ndan başlayarak Barutçu, Zeytinköy, Gebekirse Yaban Hayatı Koruma Alanı güzergahında devam ederek şehir merkezinde son bulacak. İsteyen katılımcıların kask, eldiven ve rahat bir şekilde bisiklet sürülmesi için gerekli giysilerle katılabileceği bisiklet turu içerisinde Barutçu’da bir mola verilecek. Festivalin ikinci günü akustik müzik konseriyle son bulacak.

Leylekler kentin sembolü

Selçuk’un leylek ve doğal yaşam başlıklı her çalışmanın adresi olabilecek bir kent olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Selçuk, leyleklerle özdeşleşen bir kent. 2010 yılında ilk leylek halkalaması Selçuk’ta gerçekleştirildi. Beslenme odaklarının yeterli oluşu, kentin birçok yere göre sessiz ortamı kentimizi, leylekler için vazgeçilmez bir adres haline getirdi. Biz de bu ve daha birçok sebeple Selçuk’ta böyle bir festival düzenliyoruz. Amacımız doğal yaşama dikkat çekmek, somut olmayan kültürel mirasa katkıda bulunmak ve en önemlisi de Selçuk Belediyesi olarak sürdürebilir bir kültür politikası oluşturmaktır” dedi.

Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde olmasının yanı sıra hava koşullarındaki ani değişimlerin küresel iklimle ilgili önemli değişikliklere dikkat çektiğini ifade eden Başkan Bakıcı; “Leylekler bu yıl beklenen tarih öncesinde Selçuk’tan ayrıldılar. Bu durum aslında bizim için önemli bir uyarı. Bu festival yoluyla amacımız küresel iklim değişikliğine de dikkat çekerek, her şeye rağmen gelecek nesillere sağlıklı bir doğa bilinci bırakmaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.