site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Leyla Zana’nın 10 Yıllık Hapis Cezası Kaldırıldı

Leyla Zana’nın 10 Yıllık Hapis Cezası Kaldırıldı
14.02.2014
A+
A-

Leyla Zana'nın 10 yıllık hapis cezası kaldırıldı

Bağımsız Milletvekili Leyla Zana hakkında verilen ve Yargıtay’ın bozduğu 10 yıllık hapis cezasıyla ilgili Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın kararına uydu.

Mahkeme, son yasal düzenlemeleri dikkate alarak Zana hakkındaki ‘terör örgütü propagandası yapmak’suçundan kovuşturmanın ertelenmesine; ‘örgüt adına suç işlemek’suçundan da ceza verilmesine yer olmadığına karar vererek davayı düşürdü. Olay şöyle gelişti: Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana hakkında çeşitli tarihlerde yaptığı 9 ayrı konuşma nedeniyle 10 yıl hapis cezası verdi. Mahkemenin Zana hakkında ‘Sanığın eylemlerinin bir bütün halinde terör örgütü PKK üyeliği boyutuna ulaştığı’gerekçesiyle verdiği 10 yıllık hapis cezası Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nce bozuldu. Yargıtay kararında sanığın silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil üyesi olduğuna ilişkin mahkumiyetine yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği belirtildi. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi kararın gerekçesinde, daha önce bu davayla ilgili verilmiş olan 3 ayrı karara vurgu yaptı. Yargıtayın bozma gerekçesinde, sanık Zana’nın 12 Haziran 2011’de yapılan 24’üncü dönem Milletvekilliği genel seçiminde seçildiği kaydedilerek, “Dosya kapsamına göre, sanığa yüklenen ve seçimden önce soruşturmasına başlanılmış olan suçun, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 83/2’inci maddesinde işaret edilen ve 14/2’inci maddesinde gösterilen temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılması niteliğindeki suçlardan olduğu, yasama dokunulmazlığının istisnası kapsamında kalan bu suç bakımından yargılama yapılmasına ve temyiz incelemesine engel bir durumun bulunmadığı anlaşılmıştır’ denildi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.