site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuzu’dan aday adaylığı açıklaması: ‘Siyaseti üretken hale getirebiliriz’

Kuzu’dan aday adaylığı açıklaması: ‘Siyaseti üretken hale getirebiliriz’
20.10.2018
A+
A-

Şirince Türetim Derneği Başkanı Mehmet Kuzu, Selçuk Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

CHP yerel seçimlerde aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Selçuk aday adayları arasında olan Mehmet Kuzu, başvurusunu bugün yaptı. Kuzu gazetemize yaptığı açıklamada aday adaylığı ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “Selçuk’ta yeniden sosyal demokrat, toplumcu belediyecilik anlayışını yeşertmek için otuz iki yıldır biriktirdiğim deneyimlerimden cesaret alarak aday adayı oldum. Selçuk, çocukluğumun ve gençliğimin önemli anlarını geçirdiğim bir yer. İstiyorum ki birlik içinde, iyi bir takım oyunu oynayalım. Yerelde hizmet etmek için ötekileştirmeden uzak ve herkese eşit mesafede durabilecek, diyalog kültürü gelişmiş birikime sahip insanlar gerek. Bugünü yaşarken, geleceği planlamak mümkün. Gelecekçiliğe inanan, akıl ve bilim yolunda ilerlerleyen iyi bir ekip kurabilirsek siyaseti üretken hale getirebiliriz. Son beş yıldır hem danışman hem de proje koordinatörü olarak Belediyelerde çalıştım. Hem mevzuata hakimim hem de bir yerel yönetimin kamu kaynaklarını verimli kullanarak yapabileceklerine dair hayallerim var. Eğer aday gösterilirsem Selçuk’u sosyokratik düzenle, şiddetsiz iletişim araçlarından yararlanarak yöneteceğiz. Artık yeni nesil iletişim araçlarını etkin kullanarak dijital katılım teknikleri uygulamak mümkün. Dilerim, fikirlerin yarıştığı, liyakatın ön planda olduğu bir değerlendirme süreci geçiririz. Bu süreçte cesaretle adaylık macerasına katılan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim.”


MEHMET KUZU KİMDİR?
Mehmet Kuzu’nun annesi Şirinceli babası ise Buldanlı. Çocukluğu ve gençliğinin önemli bir bölümü Selçuk’ta geçen Kuzu, liseyi, İzmir Atatürk Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde devam eden genç aday 2007-2008 döneminde ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı seçildi. Mezun olduktan sonra ODTÜ Mezunları Derneği bünyesinde “Ankara Gönüllü Takımı” kuruluşuna öncülük ederek Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ile işbirliği içerisinde uygulanan sosyal projelerde gönüllü oldu. 2010-2012 yıllarında İsviçre Lozan Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Yerel Yönetimler alanlarında dersler alan Kuzu, 1912 yılında kurulmuş olan İsviçre Türk Öğrenci Derneği’nin iki yıl süreyle Başkanlığını da yürüttü. Pek çok Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinde eğitimlere katılan ve çalışma ziyaretlerinde bulunan Kuzu, Yüksek lisans eğitimine Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde devam etti. 2013-2018 yılları arasında Seferihisar, Selçuk ve Konak Belediyelerinde çalışan Kuzu 2015’te Genç İşi Kooperatif kurucu ortağı oldu. 2016’da Şirince Türetim Derneği’nin kurucu Başkanı olarak görev aldı. Kısa sürede 200 üyeye ulaşan dernekte köyün sorunlarına çözüm bulmak için yerel yönetimlerle işbirliği ve diyalog ortamı geliştirmek için çalışmakta. Kuzu’nun ilgi alanları arasında, sosyal dayanışma ekonomisi, sosyokrasi ve şiddetsiz iletişim konuları bulunmakta.

Kaynak: www.izgazete.net

YORUMLAR
  1. Sait uslu dedi ki:

    Selçuk ilçemiz için faydalı olabilecek aday.Genç ve bilgi birikiminden ilçemizin faydalanması gerekir diye düşünüyorum.