site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuyudan 17 gün sonra sağ çıkarıldı

Kuyudan 17 gün sonra sağ çıkarıldı
02.06.2015
A+
A-

foto-kayıp-kuzu

Keçi Kalesinde definecilerin açtığı ve zamanla kuyuya dönüşen çukura düşen koyun tam 17 gün sonra sağ bulundu. Çoban çok mutlu!

Keçi Kalesi’nde defineci ve tarihi eser kaçakçıları bölgeyi kazarak büyük bir zarar veriyor. Defineciler, bölgede yaklaşık 100 kadar kazı bölgesi oluşturdu. Kazılan bazı yerlerin derinliği 10 ila 15 metre arası değişiyor. Bölgede koyun otlatan çobanlar ise zor durumda. Şu ana kadar çok sayıda küçükbaş hayvan 10 metrelik çukurlara düşerek telef oldu. Uzun yıllardır Keçi Kalesi ve bölgesinde çobanlık yapan Mesut Özçelik’in bir koyunu 17 gün önce bir çukura düştü. Günlerdir hayvanını arayan Özçelik tam 17 gün sonra hayvanını canlı olarak buldu.

MUCİZE GİBİ

1000 tane küçükbaş hayvan ile her gün meralarda dolaşarak otlatma işlemi yapan Mesut Özçelik, zorluklarla karşılaşıyor. Genç çoban, dağlarda yılan, kurt ve domuzun yanı sıra gibi definecilerin açmış olduğu çukurlarla uğraştığını söyledi. “Hayvanlarımı vahşi doğada korumak zorundayım. Ekmek paramı bu şekilde kazanıyorum. Fakat ne ilginçtir ki Keçi Kalesinde hemen her gün bir tehlike ile karşılaşıyoruz. Koyunlarım, otlandığı zaman çukurlara düşüyor. 17 gün kaybolan koyunumu kurtardım fakat bundan sonra kurtarabilir miyim bilmiyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.