site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuşadası’nda İlginç Manzaralar

Kuşadası’nda İlginç Manzaralar
09.07.2016
A+
A-

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bayram tatili ilginç görüntüler ortaya çıkartıyor. Nüfusun 1 milyona yaklaştığı söylenen ilçede, kalabalık gözle görülür oranda hissedilirken bir yanda dilenciler bir yandada toplanmayan çöpler çirkin görüntüler ortaya çıkarttı.

Kuşadası, bayram tatili dolayısıyla gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Özellikle şehir içi yollarda trafik sıkıntısı yaşanıyor. Başta Adnan Menderes Bulvarı,İnönü Bulvarı ve sahil yolunda trafik çoğu zaman durma noktasına geliyor. Kilitlenen yollar sebebiyle sürücüler zor anlar yaşarken ambulansların çevre yolu güzergahını takip ettiği bilgisine ulaşıldı. Yaşanan yoğunluktan dolayı esnaf bir nebzede olsa nefes alırken kalabalığın maddi getirisinin beklenen oranda olmadığı söyleniyor.

Özellikle yakın illerden çok sayıda yerli turistin geldiği öğrenilirken gelenlerin bir çoğunun çok fazla para harcamaması esnafın beklentisini karşılamadı. Bayram tatili dolayısıyla gelenlerin maddi getirisinin olacağını düşünen esnafın hayalleri yarım kalırken özellikle sahil yolunda ilginç görüntüler ortaya çıktı. Turist olarak Kuşadası’na gelen vatandaşların pazara çıkıp alışveriş yapması ve sahilde piknik yaparak karınlarını doyurması ilginç görüntüler ortaya çıkarttı. Yurt dışından gelen turistlerin cep telefonlarıyla ortaya çıkan manzarayı fotoğrafladığı görüldü.

TOPLANMAYAN ÇÖPLER
Tatil dolayısıyla artan nüfusa karşılık hiçbir önlem almayan Kuşadası Belediyesi, birkez daha sınıfta kaldı. Şehrin farklı noktalarında çöp dağları ortaya çıktı. İnönü Bulvarı ve sahil yolunda çöplerin insan boyuna ulaştığı ve dünden beri toplanmadığı öğrenildi. Belediye anlamında adeta kilitlenen Kuşadası’nda çöp gibi birçok belediye hizmetide durma noktasına geldi.

YERLİ TURİST BİLE DİLENCİLERE ŞAŞIRDI
Esnafın “kargaşa turizmi” olarak adlandırdığı bayram kalabalığına doğru orantılı olarak dilenci sayısında artış görüldü. Caddeleri kendi aralarında paylaşan dilenciler zabıtaların yanı başında vatandaştan para istedi. Sağlık Caddesi’nin girişinde,İnönü Bulvarı’nda (4 kişi, 3 çocuk) , Sembol Taksi Durağı’nın önünde duran dilenciler vatandaşları rahatsız ederken Kuşadası Belediyesi’ne defalarca şikayette bulunulmasına rağmen hiç kimsenin ilgilenmediği öğrenildi.

Kuşadası’na Manisa Merkez’den geldiklerini söyleyen gençler, “Biz böyle bir ortam ömrümüzde görmedik” dedi. Manisa’nın merkez ve kırsal bölgelerinin hiç birinde böyle manzaraların olmadığını söyleyen vatandaşlar “Bu kadar dilenciye nasıl göz yumuyorlar anlayabilmiş değiliz. Para istediler vermedik, bir de laf yedik. Kadın kucağında çocuk zabıtanın yanında dileniyor.” Şeklinde konuştu.

TATİL KUŞADASI’NA YARAMADI
Kötü giden turizm sezonunda bir nebzede olsa rahatlamak isteyen esnaf durumdan memnun değil. Gelen kişi sayısıyla harcanan paranın orantılı olmadığını belirten esnaflar cirolarında çok az bir yükselme olduğunu belirtti.

kusadasihabermerkezi.com

1070154

kusadasi-nda-ilginc-manzaralar2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.