site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kuşadası’nda Engelliler Günü

Kuşadası’nda Engelliler Günü
04.12.2015
A+
A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kuşadası’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri sabah saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Kuşadası Engellileri Koruma Derneği öncülüğünde düzenlenen törene engelli vatandaşlar ile ailelerinin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, Belediye Meclis Üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Çelenk koyma töreninde konuşan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan Güler, engellilerin özgür yaşam haklarını savunduklarını ve bu mücadeleye devam edeceklerini belirterek “Engelli olmak, ya da engelli bir çocuğa sahip olmak suç değildir. Onlara acıyarak bakmak suçtur. Daima kendimizden ötelere bakıyoruz ve karanlıkların aydınlanabileceğini görüyoruz. Biz diyoruz ki engeller engelliler için engel değildir. Engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir. Engelli olmak elbette zordur. Öyleyse biz de zorluğa engel olacağız. Gelin birlik olalım, engelleri aşalım yaşamı paylaşalım” dedi.

Etkinlikler çelenk koyma törenin ardından Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nde düzenlenen çeşitli gösteri ve STK ziyaretleriyle devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.