site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kuşadası Belediyesi’nden Spor Alanında Önemli Atılım

Kuşadası Belediyesi’nden Spor Alanında Önemli Atılım
03.12.2015
A+
A-

Kuşadası Belediyesi, ilçenin sportif ve sosyal alandaki önemli bir eksiğini gidermek için dev bir projeyi yaşama geçirmeye hazırlanıyor. “Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı” adıyla hazırlanan proje ile yapılacak modern ve çevre dostu kompleks, yüzme havuzundan buz pateni pistine kadar farklı spor branşlarındaki mekan ihtiyacını tümüyle karşılarken, sahip olduğu restoran, kafe, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile de 7’den 70’e tüm Kuşadalıların sosyal yaşamına önemli bir katkı sunacak.

Kuşadası Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapılan toplantıda en önemli karar imar planında spor ve rekreasyon alanı olarak tanımlanan Kaya Aldoğan Lisesi yanında yer alan eski toprak sahaya yapılacak olan Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı ile ilgili oldu. Sunumu yapılan proje büyük beğeni ile karşılanırken Başkan Kayalı, Kuşadası’nda yaşayan çocukların ve gençlerin sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunabileceği alanların yetersiz olduğuna dikkat çekerek uzun süredir üzerinde çalıştıkları Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı projesinin kısa süre içerisinde yaşama geçirileceğini söyledi. Projenin yaşama geçirilebilmesi için İller Bankası’ndan 7 ile 10 yıllık geri ödemeli 25-27 milyon TL kredi alabilmek için görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Kayalı, söz konusu kredinin alınamaması durumunda projenin hasılat paylaşımı ya da diğer yöntemlerle gerçekleşeceğini belirtti. Spor ve Rekreasyon Alanı’nın uygulama ve keşif projelerinin hazır olduğunu ifade eden Kayalı, içerisinde 335 araçlık otopark bulunan projenin ilk iki katını sezon başında açmak istediklerini de sözlerine ekledi. Meclis toplantısında İller Bankası’ndan kredi kullanılması ile ilgili olarak Başkan Özer Kayalı’ya yetki verildi.

SPOR VE REKREASYON ALANI’NDA NELER OLACAK?

Kaya Aldoğan Lisesi yanında yer alan eski toprak sahada 10 dönümlük bir alan üzerinde kurulacak olan Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı, çevre dostu bir proje olarak dikkat çekiyor. Elektrik enerjisini güneş panelleri ile üretecek olan kompleksin sulama ihtiyacı da yağmur sularının toplanacağı tanklar aracılığı ile karşılanacak. Öte yandan mimari tasarımı dolayısıyla binaların iklimlendirmesi avluda yer alacak olan bitkilerle oluşturulacak mikroklimatik ortamla sağlanacak.

Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı’n şu bölümlerden oluşacak:
-Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu
-Hamam-sauna
-Fitness center
-Bowling salonu
-Basketbol ve voleybol sahası
-2 adet tenis kortu
-Kay kay pisti
-Tırmanma duvarı
-335 araçlık otopark
-Kafeler
-2 adet 100’er kişilik çok amaçlı salon (sinema)
-4 adet dükkan
-Yönetim ofisleri
-2 adet restoran
-Koşu, yürüyüş ve bisiklet parkuru
-Mini golf sahası
-Açık alan spor aletleri
-Buz pateni pisti
-Mini amfi-dinleti alanı

KİRA YARDIMININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Kuşadası Belediye Meclisi’nde alınan bir diğer karar ise afet bölgesi olarak kabul edilen Mücella Emgin, Dergah ve Özgür Sitesi sakinlerine, Kuşadası Belediyesi tarafından bir yıldan bu yana yapılan kira yardımının kapsamının genişletilmesi oldu. Daha önce alınan kararda “evinde oturan” ifadesi nedeniyle kiracısı olduğu ya da şehir dışında bulunduğu için kira yardımından faydalanamayan mülk sahiplerinin de kira yardımı alması kararlaştırıldı.

ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI

Belediye Meclisi’nde, yeni kurulacak olan ve değişik branşlardaki salon sporları alanında faaliyet gösterecek olan Kuşadası Belediyesi Spor Derneği’ne 32 kalem malzeme temini konusunda ayni yardım yapılması kararı da verildi. Ücretsiz spor okulları şeklinde faaliyet gösterecek olan Kuşadası Belediye Spor, ilk etapta basketbol, voleybol ve karate branşlarında faaliyet göstermeye başlayacak. Önümüzdeki süreçte ise farklı branşlarda faaliyetlerini sürdürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.