site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kurtuluş Coşkusu Selçuk’u Sardı

Kurtuluş Coşkusu Selçuk’u Sardı
09.09.2014
A+
A-

konser10

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kapsamında ilçede düzenlenen kurtuluş şenliğinde Selçuklular müzikler içerisinde coşku ve kurtuluşun haklı gururunu yaşadılar.

Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği Büyükşehir Belediyesi bando eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik Haluk Levent’in muhteşem sahne performansıyla devam etti. Gün boyu coşkunun eksik olmadığı Selçuk sokakları renkli görüntülere sahne oldu.

İlk kez Selçuk’a gelen İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde başta Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı olmak üzere Belediye Başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Canlı Heykel Mizanseni ve ilçedeki bazı spor kulüpleri, Oda ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar uzun bir kortej oluşturdular. Kortejin en ilgi çeken detaylarından biri de Kurtuluş Savaşı kahramanlarını temsil eden cansız mankenler ve Atatürk’e benzerliği ile tanınan sinema ve tiyatro sanatçısı Göksel Kaya oldu.

Kortejin ardından ise Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Eşi Havva Boyacı, belediye başkan yardımcıları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Göksel Kaya ile festival için kurulan standları dolaştılar. Burada Başkan Bakıcı ve beraberindekiler stand kuran vatandaşlarla sohbet edip sergiledikleri ürünler hakkında bilgi aldılar. Zanaatkârlara bol kazançlar dileyen Başkan Bakıcı, burada vatandaşlara keşkek ikramında da bulundu.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise Haluk Levent konseriyle Selçuklular doyasıya eğlendiler. On yedi yıl sonra Selçuk’ta tekrar konser veren Sanatçı eğlencenin ve müziğin yanı sıra Filistin ve Bosna’da yaşanan katliamlara da değindi. Filistin’de hayatını kaybeden çocuklar için şarkı söyleyen sanatçı, kurtuluş mesajını da yine bir şarkıyla verdi.

Konserin en şaşırtıcı dakikalarından biri ise Haluk Levent’in sahneden inerek seyircilerin arasına girdiği an oldu. Konser alanını dolduran binlerce seyircisinin yanına giderek şarkılarını onlarla birlikte seslendiren Haluk Levent’e; yine halkın arasında eşiyle birlikte konseri izleyen Başkan Bakıcı da eşlik etti. 8 Eylül Kurtuluş etkinliği kapsamındaki konser sırasında bir konuşma yapan Başkan Bakıcı, kardeşlik vurgusu yaparak; “İlçemde kardeşlik istiyorum, ülkemde kardeşlik istiyorum, dünyada kardeşlik istiyorum” dedi.

Sanatçıyı kalabalığın içinde eşiyle birlikte izleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daha sonra sahneye çıkarak, önce barış mesajları verdi, sonra da sanatçı Haluk Levent’in bu güzel performansından dolayı Selçuk’un simgesi olan Artemis Heykelciği ve çiçek hediye etti. Konuşmasında ilk olarak bu etkinliğin bir ekip çalışması olduğunu ve etkinlikte büyük emek harcayan Selçuk Belediye Başkan Yardımcılarına ve Kültür Müdürlüğündeki takım arkadaşlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında barış ve kardeşlik mesajları veren Başkan Bakıcı, “Ben değerli sanatçımız Haluk Levent’e öncelikle Filistinli çocukları anlatan şarkısından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben çok duygulandım, hepimiz duygulandık” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözlerini hatırlatan Başkan Bakıcı; “Bir daha savaşlar istemiyoruz. Canlara kıyılmasın istiyoruz. Barış olsun, özgürlük olsun istiyoruz. İnsanların kardeşliğini istiyoruz. İlçemde, bölgemde, ülkede ve dünyada kardeşlik istiyoruz” dedi.

Selçuklu İbrahim Uysal’a büyük ilgi

Sanatçı Haluk Levent’in Gazze’yi konu olan şarkısıyla soykırımı anlatan Boşnak şarkısı katılımcılara duygulu anlar yaşatırken gecede Selçuklu görme engelli İbrahim Ünsal isimli gencin Haluk Levent düeti ise görülmeye değerdi.

Program bitiminde belediye binasından havi fişek gösterisinin de yapıldığı gecede, gençlerin isteğini kırmayan başkan Bakıcı gençlerle dans edip, bol bol fotoğraf çektirdi.

Fotoğraflar: Seda Konuk www.selcukhaber.com

kortej4

kortej7

konser 1

konser2

konser4

konser5

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Sakın onuncu yıl marşını fazla çalmayın emek hırsızı olursunuz.Demek ki her şeyin bir alternatifi varmış.

  2. Anonim dedi ki:

    Seref tribunu yok bu sene cok sukur.. konser halkla birlikte meydanda izlenir helal olsun Zeynel baskan.. birileri gibi saz arkadaslarini yanina alip kendilerine ozel yaptirlmis koltuklarda izlenmez, hele hele herkes ayakta izlerken hic izlenmezz.. kendilerine sosyal belediyeci diyenler 15 yil boyunca sosyal belediyeclign s sini yapmadlar..

    1. Anonim dedi ki:

      Sen 15 yıldır uzayda yaşadın da Selçuk’a yeni mi düştün. Bilmiyorsan iyi öğren. Vefanın konserinde sandalye olmadı ama şu an konser alanında en az 500 sandalye var. İnanmıyorsan git bak.

      1. Anonim dedi ki:

        valla ben yeni düşmedim eski başkanını çelik çomak oynarken den biliyorum. son 15 yıl seçimin Haricinde göremiyorduk Zeynel hoca gel dide görmeye başladık. Eski başkandan randevu almak çok zordu. hele konserlerde o uzun boylu korumaların arasında görmek veya yaklaşmak o kadar kolay mıydı? bırak Allahı nı seversen eski başkanın gibi sende seçimden seçime selçuklusun galiba

        1. Anonim dedi ki:

          Lafı dolandırma. Sen şu an konser alanındaki sandalyelerden bahset..

  3. anonim dedi ki:

    Konser ve kurtuluş programı için emeği geçenlere teşekkür ederim. Gelecek senelerde de böyle sanatçıları dinlemeyi umuyoruz.

  4. anonim dedi ki:

    Belediyenin basın bürosu iyi çalışıyor yine eski başkana sallamışlar.Ama balık hafızalı olduklarından eski başkanını şeref türibinlerini kaldırdığını ve Haluk Levent inde 12 yıl önce selçuğa geldiğini unutmuşlar

    1. Anonim dedi ki:

      eskiler eskide kaldı can-cazım yeni şeyler söylemek lazım. bırakın sandalye saymayı başkan görmek için 5 yıl beklemeye gerek yok her yerde her zaman görebilirsiniz hiç olmadı perşembe günü fikirlerinizi
      başkanın yüzüne korkmadan söyleyebilirsiniz. Selçuk’a kimler geldi Selçuklu’dan kimler geçti
      bizlerin hafızaları yerinde de kininiz aklınızın önüne geçmiş sağlıklı düşünme yeteneğiniz kaybolmuş
      iç güdüsel hareket ediyorsunuz balık hafızalıymışız hadi ordan

      1. Anonim dedi ki:

        Doğruları duymak istemiyorsunuz. Hemen lafı başka yere çeviriyorsunuz. Bizde gülüp geçiyoruz.

      2. Anonim dedi ki:

        2 perşembe üst üste geldim ama hep osman vardı ne hikmetse hatta halktan da tepki geldi biz başkanla görüşmek istyoruz diye

  5. anonim dedi ki:

    Kimin kinli olduğu, kimin geçmişte kaldığı belli. Belediye basın bürosu olarak, her haberin altına ilgili ilgisiz eski başkan vefa ile ilgili birşeyler yazıyorsunuz. Ayrıca yaptığınız bütün işler eski başkanın yaptıklarının kötü birer kopyası.

    1. Anonim dedi ki:

      eskiyi savunduğunuz sürece yorum yapan arkadaşlara malzeme çıkıyor partililerinin sahip çıkmadığı
      eski başkanı savunmayın artık yeni gelenler eskinin neyini kopya edecekler eskiye rağbet olsaydı sandıktan o çıkardı hemde Selçuk gibi yerde

      1. Anonim dedi ki:

        O halde yeni yapılan bir şey göster ?

      2. Anonim dedi ki:

        Anlaşılan sizin bu iktidar sarhoşluğunuz beş yıl sürecek. Birde 13 oy

      3. Anonim dedi ki:

        Anlaşılan 13 oy ile kazandığınız bu iktidar sarhoşluğu 5 yıl sürecek. Maazallah birde bir kaç yüz oy farkı olsaymış hepinizi traji-komik bir son bekliyor olacakmış.

        1. Anonim dedi ki:

          Geçen seçimde yeni kurulan mahalleler oy kullanmamıştı bu seçimde kullandı da o fark olmadı.yoksa
          bir kaç yüz fark merkezde zaten oldu. şansınız varmış yeni kurulan mahalleler yeni yeni tanımaya başladılar sizi. yerelde iktidar sarhoşluğunu yaşadınız ve bitti. Selçuklu 2 seçimdir ikaz ediyordu
          ama anlamadınız intikam hırsınız yok mu aklınızın önüne geçti göremediniz hep öyle gidecek sandınız.
          bir şeyi unuttunuz karşınızda 2 tane iyi takım vardı. o takımları ve liderlerini biliyorsunuz zaten, levent bey ve takımı Zeynel bey ve ilçe başkanı ile birlikte teşkilatı, Kabul edin artık 13 te olsa 513 te olsa kaybettiniz gerçek bu.