site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi açıldı

Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi açıldı
30.12.2019
A+
A-

Sosyoekonomik yönden dezavantajlı çocuklara bilimsel, sosyal, kişisel beceriler kazandırmayı amaçlayan Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi açıldı. Merkez ücretsiz eğitim verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi açıldı. Finansal olarak İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteklediği Merkez, 2. sınıftan 7. sınıfa kadar sosyoekonomik yönden dezavantajlı tüm çocuklara ücretsiz eğitim verecek.

Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’nde çocukları yeni nesil teknolojilerle buluşturan atölye çalışmaları yapılacak. Merkez aracılığıyla çocukların soru sorma, sorgulama ve araştırma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Merkez’in diğer hedefleri arasında çocukların haklarını öğrenmeleri, disiplinlerarası bir bakış açısı kazanmaları ve doğayla barışık bireyler olarak yetişmeleri de bulunuyor. Merkez’den 2020 yılında en az 4100 çocuğun faydalanması bekleniyor.

Ebeveyn Buluşmaları da var
Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’nde ebeveynlere yönelik uygulamalar da plan dahilinde. Her ay bir tema üzerinden yapılması düşünülen “Ebeveyn Buluşmaları” kapsamında çocuk gelişimi ve eğitimi konularında ailelere bilgi ve destek verilmesi, çocuk ve aile arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Merkeze kayıtlı olan çocuklar ve ebeveynleri için psikolojik danışmanlık hizmeti de verilecek.

Kültürpark’ta Celal Atik Spor Salonu’nun yanında bulunan Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’ne başvurular sürüyor. Merkez ile ilgili detaylı bilgi 293 98 14 numaralı telefondan alınabilir.

Atölyeler:
Hayaller-Haklar Atölyesi
Çocuk haklarını konu alan Hayaller-Haklar Atölyesi ile çocukların, hak konusunda farkındalık kazanırken aynı zamanda duygularını ifade edebilmelari, sorun çözme becerilerini geliştirmeleri, inisiyatif alabilmeleri, hayallerine dair duygu ve düşüncelerini tartışabilmeleri amaçlanıyor.

STEM Atölyesi
STEM eğitimi çocukların disiplinlerarası bir bakış açısı kazanmasını sağlamak için fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesinden oluşan bir öğretim modeli olarak tanımlanıyor.

Robotik Kodlama Atölyesi
Robotik Kodlama eğitimiyle çocukların mekanik bileşenleri, sensörleri ve motorları bir araya getirerek robot yapmayı ve bu robotları çeşitli görevler için kodlayarak programlamayı öğrenmeleri amaçlanıyor.

Doğa Atölyesi
Doğa Atölyesi ile çocukların doğada “dokun-dene-öğren” ilkeleriyle yaşayarak ve keşfederek öğrenmesi sağlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.