site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Küçük Menderes Nehir Yatağı Islah Ediliyor

Küçük Menderes Nehir Yatağı Islah Ediliyor
07.02.2013
A+
A-

kucukmenderesDevlet Su İşleri 2. Bölge 21. Şube Müdürlüğü’nün, Küçük Menderes nehir yatağının düzenlenmesi amacıyla başlattığı ıslah çalışmalarına son hızla devam ediyor.

İzmir’in Beydağ ilçesi ile Tire ilçesine bağlı Gökçen beldesi arasında kalan yaklaşık 30 kilometrelik nehir ana yatağının düzenlenmesi işini yürüten taşeron Bornova 93 Firması adına bilgi veren Sedat Sayar, 6 aydır yürütülen çalışmaların önümüzdeki 1 yıl içinde bitirileceğini söyledi.

Çalışma sonunda yıllardır bakımsız kalan nehir yatağının ıslah edilmesi ve ekilebilir yeni alanların kazanılmasının amaçlandığını belirten Sayar, kış aylarında olmalarına rağmen, hava şartlarının elvermesi durumunda çalışmalara bütün ekip halinde devam ettiklerini söyledi.

30 kilometrelik nehir yatağının 50 metre genişliğinde ıslah edildiğini belirten Sayar, nehir yatağının her iki yanına da 10’ar metrelik yol yapıldığını söyledi. Barajdan bırakılacak suyun Gökçen yakınlarındaki Yenişehir mevkiinde yapılacak Gölet’e kadar çevreye zarar vermeden akması için ıslah çalışmaları yaptıklarını belirten Sayar, “Eski yatağa dolgu yapıp yeni yatak açıyoruz. Yaklaşık 20 araç ve 30 kişi ile 3 milyon metreküplük hafriyat işini yapmak için durmadan çalışıyoruz. Bizim yaptığımız işin bitiminde de derenin her iki yanına taş döşeme işi yapılacak. Fakat o işin ihalesi henüz yapılmadı” şeklinde konuştu.

Islah çalışmaları ile yıllardır taşkınlara neden olan Küçük Menderes’in yatağının sabitlenmesi ve nehir yatağı kenarında oluşan binlerce dönümlük verimli arazinin üretime katılması hedefleniyor.

Bölgede yürütülen tapululaştırma çalışmalarının ardından tarıma kazındırılacak alanların da üretime dahil edilmesi bekleniyor.
kucuk-menderes-nehri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.