site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kuba Mescidinde Her Gün 300 Kişiye İftar Veriliyor

Kuba Mescidinde Her Gün 300 Kişiye İftar Veriliyor
10.07.2014
A+
A-

kuba-mescidi-iftar (1)

Şahabettin Dede Parkı’nda ki Kuba Mescidi yanında bulunan alanda Ramazan boyunca her gün bir hayırsever 300 kişilik İftar yemeği veriyor.

Selçuk Eğitim Gönüllüleri Derneği her gün 300 kişiye iftar veriyor. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 9 bin kişiye iftar vereceklerini belirten Dernek Görevlileri, bu hayra vesile olan Selçuk halkına teşekkür etti.

Şahabettin Dede Parkı’nda ki Kuba Mescidi yanında bulunan alanda kurulan iftar sofrası Selçuklu hayırsever vatandaşların ve üyelerin katkıları ile kuruluyor. Her gün verilen iftara, ihtiyaç sahiplerinin yanısıra ana yol kenarında olması dolayısı ile yolda kalanlar, yolculuk yapanlar geliyor.

Verilen iftar yemekleri ile ilgili bilgi aldığımız Tahsinağa Camisinin emekli İmamı Cevat Uz şunları söyledi; ”Yıllardır Selçuk’ta devam eden İftar geleneğimiz bu yılda devam ediyor. Selçuklu hayırseverler, bu konuda duyarlılar. Hayırseverlerin yardımları ve dernek üyelerimizin katkılarıyla orucunu açmak isteyen ve ihtiyaç sahiplerine burada ikramda bulunuyoruz. Herkesi burada mutlu görmek bizleri memnun ediyor. Ramazan ayının paylaşmak ve bereket olduğunun bilinci ile hareket ediyor, vatandaşlarımızı iftar sofrasında ağırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Tahsinağa Camisinin emekli İmamı Cevat Uz sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Verilen bu iftar yemeklerine halkımız Katkı sağlıyor, Selçuk’un yardımsever halkı burada bu yemeğin verilmesini sağlıyor. Burada iftar yemeğini veren, bunlara maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Onlardan Allah razı olsun, güzel Selçuk’umuzda bu gelenek yıllardan beri devam ediyor, inşallah bundan sonra ki yıllarda da devam edecektir. Allah bu güzel vatanımıza birlik ve beraberlik nasip eylesin, dirliğimizi bozmasın. Bu güzel vatanımız uğruna Çanakkale de, Dumlupınar da, ülkemizin şehitleri bölgelerinde şehit olmuş bütün şehitlerimizi rahmetle birkez daha anıyoruz. Allah onlardan razı olsun, eğer onlar olmasaydı, bu vatan, bu millet ve bu bayrak için canlarını vermeseydi bizler bugün burada rahatçana yemek yiyemezdik, ibadet edemezdik. Bu güzel vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun. Bu mübarek ayın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Allahu Teala bizleri nice nice bayramlara eriştirsin. Hepinizden Allah razı olsun’’ dedi.

HABER: NAFİ TURANwww.selcukhaber.com

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

kuba-mescidi-iftar (2)

kuba-mescidi-iftar (3)

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    emeği geçenlerden Allah razı olsun

  2. hasan dedi ki:

    bir akşamda bize nasip oldu ,emeği geçenlerden allah razı olsun,ellerinize yüreklerinize sağlık.