site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Köy Enstitüleri Selçuk’ta Anılıyor

Köy Enstitüleri Selçuk’ta Anılıyor
16.04.2013
A+
A-

29 ekim kutlama

1940 yılında kurulan, 1954 yılında kapatılan ve faaliyet gösterdiği 14 yıl boyunca topluma hala efsane gibi anılan çok değerli hizmetler veren Köy Enstitüleri, kuruluşunun 73.yıl dönümünde Selçuk’ta anılıyor.

Eğitim-Sen Selçuk Şubesi ve Selçuk Belediyesi işbirliği ile yapılan anma programı kapsamında Köy Enstitülerinin öyküsünü anlatan “Toprağın Çocukları” filminin gösterimi yapılacak.

15 – 16 – 17 Nisan 2013 tarihlerinde saat 20.30’da Selçuk Belediye Tiyatro salonunda ücretsiz olarak Selçuk halkının beğenisine sunulacak “Toprağın Sesi” filmi 2012’de vizyona girdi.

Bir dönemin tarihi portresini sinemaya taşıyan filmin yapımcılığını filmde Kemal Öğretmen olarak yer alan Erkan Can yönetmenliğini ise Ali Adnan Özgür üstleniyor.

Filmde, Ufuk Bayraktar, Şebnem Sönmez, Bahtiyar Engin, Suzan Kardeş, Müge Boz, Türkü Turan, Banu Başeren, Serdal Genç ve Ezel Akay gibi birbirinden ünlü oyuncular yer alıyor.

29 ekim kutlama

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.