site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

KOSGEB’den Selçuk’a Destek Sözü

KOSGEB’den Selçuk’a Destek Sözü
22.08.2013
A+
A-

KOSGEB

Selçuk Ticaret Odası’nın yeni yönetimi çalışmalara süratle başladı. Koray Yolcu başkanlığındaki yeni yönetim işbirlikleri ve KOSGEB destekleriyle Selçuk ekonomisinin önünü açmayı hedefliyor. KOSGEB Müdürü Mustafa Çanakçı’nın yaptığı ziyarette Selçuk Ticaret Odası ilçe için destek sözü aldı.

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı Selçuk Ticaret Odasını ziyaret etti. Ziyarette Oda Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu, Yönetim Kurulu üyeleri Alpaslan Coşkun, İlkan Gülgün, Meclis Üyeleri Ümit Yolcu, Hakan Saçlıoğlu ve Yönetim Kurulu Danışmanı Berrin Dereli ev sahipliği yaptı.

HİZMET SEKTÖRÜNE DE KOSGEB DESTEĞİ
KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı KOBİ tanımlamasının değiştiğine dikkat çekerek, 2012 yılında gerçekleştirilen düzenlemeyle 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 40 milyon Türk Lirasını aşmayan ekonomik birimlerin KOBİ tanımı kapsamına dâhil edildiğini söyledi. Eskiden sadece imalat sektöründe faaliyet yapanlar KOBİ olarak değerlendiriliyordu artık mevzuat değişikliğiyle hizmet sektörü de KOBİ kapsamına alındı. Bu yüzden turizmciler de KOSGEB desteklerinden yaralanabilirler. Bu Selçuk için de önemli bir avantaj. Desteklerimizden Selçukluların yararlanmasını istiyoruz” dedi.

KOSGEB DESTEKLERİNİ TANITMAK İÇİN TOPLANTI DÜZENLEYECEĞİZ
Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu “bizim için KOSGEB çok önemli bir partner. Üyelerimizin KOSGEB’den önemli faydalar sağlayabileceklerini düşünüyoruz. Tek eksiğimiz pek çok üyemizin bu destekler hakkında yeterince haberlerinin olmaması. KOSGEB’in yurtiçi fuarlardan yurtdışı iş gezilerine, istihdam desteğinden, tanıtım ve eğitim desteğine kadar her ölçek ve büyüklükteki üyelerimiz için sayamayacağımız çeşitte destekleri var. Biz Sayın Müdürümüzü İzmir’de ziyaret ettiğimizde bizi Selçuk’u bu desteklerden yararlandıramadıklarını söylemişlerdi. Bu avantajlardan üyelerimizin yararlanmalarını istiyoruz. Sayın Çanakçı bize bunun için tam destek sözü veriyor. Bu yüzden önümüzdeki günler de tüm üyelerimizi davet ederek bir tanıtım toplantısı yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi İzmir Bölge Temsilcisi Dilek Araç ve YK-Tem Turizm Başkanı ve Arap Turizm Teşkilatı Türkiye Temsilcisi Rüstem Yüksel’in de katıldığı toplantıda ilçemizin en önemli sektörlerinden biri olan turizm konuşuldu. Selçuklu turizmcilerden Gökhan Sengel’in de katıldığı toplantıda Selçuk’taki turizm sektörünün altyapı sorunları ile pazarlamaya ilişkin çözüm önerileri üzerinde duruldu.

TURİZMDE DAHA FAZLA PAY İSTİYORSAK DEĞİŞİME KENDİMİZDEN BAŞLAMALIYIZ
İnanç turizminin en önemli destinasyonlarından biri olan Selçuk’un bu avantajı yeterince kullanamadığını söyleyen Başkan Koray Yolcu “Biz Efes’te ve Meryem Ana Evi turizm hareketinin daha nitelikli bir içerikte olması gerektiğini söylüyoruz. Ve bu hareketten ilçemizin daha fazla pay alabilmesini istiyoruz. Yıllardır bu söyleniyor. Ama biz bir şey isterken bunun gereğini de yerine getirebilmeliyiz. Altyapı sorunlarını çözmüş, yatırımcıyı Selçuk’a davet edebilir bir zemin hazırlamalıyız. Bunun için bizim de değişimlere, yeni fikirlere açık olmamız gerek. Ticaret Odası olarak ortak projelerde yer almak konusunda istekli ve kararlıyız.”dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    koray bey tebrikler sayenizde şeffaflık ve hareket geldi odaya sağolun
    EMİN..