site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kongre Merkezi’nin Eşi Benzeri Yok

Kongre Merkezi’nin Eşi Benzeri Yok
25.11.2012
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yapımı bitme aşamasına gelen Kuşadası- Efes Kongre Merkezi’nde inceleme yaptı. Bakan Günay, Kuşadası Kongre Merkezi’nin Doğu Akdeniz’de bir benzerinin olmadığını belirterek, bu alanda Avrupa’nın ilk 10’u arasında yer alacak önemli bir tesisinin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Açılış öncesi son incelemeleri yapmak üzere Kuşadası’na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KOMER yetkililerinden bilgi alarak, inşaatın ilk bölümünün tamamlanmasıyla ilgili hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini ve açılış kurdelasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesileceğini söyledi. 21-31 aralık tarihleri arasında açılacak Efes Kongre Merkezi’nin açılış tarihi, Başbakan’ın programına göre ayarlanacak ve kesin açılış tarihi 4 Aralık Salı günü belli olacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, onarım çalışmaları süren Efes Müzesi’ndeki incelemenin ardından Kuşadası’nda TÜRSAB, Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği, Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Peninsula Turizm ile bazı turistik tesislerin ortaklığıyla yaptırılan Kuşadası Kongre Merkezi(KOMER)’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Günay, tamamlanma aşamasına gelen Kuşadası Kongre Merkezi inşaatında beraberindeki Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Kuşadası Belediye Başkanı ve KOMER şirketi Başkan Yardımcısı M. Esat Altungün, TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve KOMER şirketi ortakları ile birlikte inceleme yaptı. Kongre merkezini gezen ve merkezi işleten KOMER şirketinin Genel Müdürü Cemil Baykal’dan son durumla ilgili ayrıntılı bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çevre düzeni ve montaj çalışmalarının birkaç hafta içerisinde tamamlanacağını ve Efes Kongre Merkezi’nin yılbaşından önce kesin olarak açılacağını söyledi.

Kuşadası Kongre Merkezi’nin tamamlandığında sadece Kuşadası ve Ege Bölgesi’nin değil, tüm Türkiye’nin gurur duyacağı bir merkez olacağını kaydeden Bakan Günay, ”Akıllı bina” olarak nitelendirilen tarzda mükemmel bir yapı inşa edildiğini belirterek, ”Bakanlığımız, TÜRSAB, Aydın İl Özel İdaresi, Kuşadası Belediyesi ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un şahsi katkılarıyla Kuşadası Kongre Merkezi’ni tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yıl sona ermeden burada görkemli bir açılış yapacağız. Yılbaşından önce görkemli bir açılış planlıyoruz. Ege bölgesinin tümüne hitap edecek kongre merkezinin açılışını başbakanımız yapacak. Müsait olmaları halinde sayın cumhurbaşkanımız ile yurtdışından çok sayıda özel konuğumuz olacak. Konserli büyük bir açılış yapacağız. Başbakanımız programına göre 21 Aralık ile 31 aralık arasında bir tarih verecek. Önümüzdeki hafta içerisinde kesin açılış tarihi belli olacak. Kuşadası’na ve bölgeye hareketlilik kazandıracak. Şimdiden şubat ve mart aylarına alınmış kongreler var. Kongre merkezi, yaz aylarında etkinlik başına en az 5 bin kişi birden ağırlayabilecek” dedi.

Kuşadası Kongre Merkezi’nin bitme aşamasına geldiğine dikkati çeken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “ Bu çapta, doğrudan kongre merkezi amacıyla ilk kez böyle bir yapı yapılıyor. Merkezde 4 bin metrekareden fazla fuar alanı, açık stantlarla beraber 10 bin metrekareyi aşan sergileme alanı var. Bu da bize uluslararası ideal sergiler fırsatı verecek. Bölgenin tüm turizm potansiyelini harekete geçirecek. Bölgedeki konaklama tesislerinin kendisini yenileme ve yenilerini yapma azmini teşvik edecek. Şimdiden ocak ve mart ayında etkinlik programı var. Merkez, 5 bin kişinin aynı anda bir etkinliği izleyebilecek durumda. Bunlar, Türkiye’nin ihtiyacı olan büyük hayaller. Bu çapta İstanbul’da bile bir merkezimiz yok. İddia ile söylüyorum; böyle bir kongre merkezi Doğu Akdeniz’de yok. Avrupa’nın ilk 10’u içine giren kongre merkezini gerçekleştirmeye çalışıyoruz “ diye konuştu.

– Projenin toplam maliyeti 250 milyon lirayı aşıyor

Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi’nin birinci kısmı 35 milyon liraya mal olacak. Kuşadası turizmini canlandırması ve büyük bir ekonomik potansiyel yaratması hedeflenen KOMER’in inşaatı halen devam ediyor. Projenin ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezinin inşaatı iki hafta içerisinde tamamlanacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfi tiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon lirayı aşıyor. Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı özel turizm işletmelerinin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER, Avrupa’nın en büyük kongre merkezi projesi olarak tasarlandı.

YORUMLAR
  1. kemal dedi ki:

    üretim yok, olanda para etmiyor,halk perişan çiftçi perişan… şunlara bakın, hep boş işler…

  2. yenı yuzler dedi ki:

    ulusoy,bilintur,tursab,ülker ,çalık,oğlan,yeğen,damat,emmioğlu………cart curt..halk tukenıyor bunlar karun oluyor..sonraaaa tukenen halk bunların dagıttığı sadakalarla karnını doyuruyor sesını cıkarmıyor..nasıl güzel iş demi efesin hali ortada esnaf deli gibi banka dolaşıyor kredi için.savasi kapımıza kadar getirdiler mısır,libya,ırak,lübnan,ırak bizim içişlerimiz oldu..her b…ta burnumuz var….padışahım gelecekmiş kurdele kesecekmiş pembe olsun kurdelasıı

  3. Anonim dedi ki:

    Efesin içerinde açılan dükkanlar selçuklu esnafı mahvetti bu sene hepsi çok büyük sıkıntılar yaşıyor, içerdeki dükkanlar parayı götürürken dışarıda ki bizim arkadaşlarımız selçuklular sadece geçen turisti izlemek zorunda kalıyor. ortada bir haksız rekabet var.selçuklunun ekmeği elinden alındı işin özeti.
    her zaman selçuk halkının yanınında olduğunu söyleyen akepe ilçe başkanı bu konuda ne düşünür, madem bu kadar çok selçuk halkının yanında neden bu konuda bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadı.
    yada ankarada ki abilere ablalara demedi mi ki bu açılan dükkanlar selçuklu esnafı bitirdi.
    halkımız mağdur diyemedi mi ki acaba, tekrar sormakta fayda var sayın akp ilçe başkanına efesin içerisinde açılan dükkanlar selçukun yararına mı zararına mı sadece bu sorunun cevabını bekliyoruz, çok şey istemiyoruz.
    sadece iki şıkkı olan bir cevap ya evet deyin, ya da hayır deyin.
    safınızı bilelim en azından bakalım selçukluların mı yanındasınız, ya da ankara da kilerin mi?

  4. Sedat H. dedi ki:

    Efes Esnafı her zaman dürüst davrandı dimi turistlere. Meydan boştu tabii senelerce. Turistlere sattınız fahiş fiyatlara. O zaman kazandıklarınız sizi bir kaç yıl idare eder. Bu arada yeni bir sayfa açın bence. Dürüst esnaf hareketi başlatın.Kaliteli hizmeti arttırın. Bir kaç seneye geri dönüşümler başlar.