site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Konak’ta birliğin nöbeti: İzmir tek yürek!

Konak’ta birliğin nöbeti: İzmir tek yürek!
07.08.2016
A+
A-

81 ilde eşzamanlı gerçekleşen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin İzmir’deki adresi Konak Meydanı’ydı… Birlik ve beraberlik fotoğrafı CHP’li başkanların da alanda yer almasıyla taçlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin ardından ülke çapında başlayan demokrasi nöbetleri Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’yle taçlandı.

81 İlde eş zamanlı başlayan mitingin İzmir ayağı demokrasi nöbetlerinin günlerdir devam ettiği Konak Meydanı’nda gerçekleşti.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN RESMİ!
Konak Meydanı’ndaki son demokrasi buluşmasına AK Partili üst düzey isimlerin yanı sıra CHP’li başkanlar ve Vatan Partili yöneticiler de katıldı. CHP’nin Taksim ve Gündoğdu mitinglerine AK Parti’nin üst düzey katılımıyla başlayan ardından Yenikapı Mitingi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle muhalefet liderlerinin katılmasıyla taçlanan birlik ve beraberlik fotoğrafı Konak Meydanı’ndaki nöbete de yansıdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, İbrahim Turhan ve Kerem Ali Sürekli, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit ve Atilla Sertel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Menderes Belediye Başkanı Birol Soylu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ve İzmir Ticaret Odası Ekrem Demirtaş ile binlerce vatandaş katıldı

“MİLLET OLMA ŞUURUNU HESABA KATMADILAR”
İzmir’deki nöbette Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı konuşmada siyasi partilere, basın kuruluşlarına ve nöbete katılan halka teşekkür etti ve darbe girişiminde halkın oynadığı rolü vurguladı.
İşte Arslan’ın konuşmasından satır başları:
“Sizin kahramanlıklarınız burada bitmedi, sizin kahramanlıklarınız destan olarak devam edecek. 15 Temmuz’da hainlerin bu insanların vergisiyle alınmış topu, tankı, silahı, uçağı insanımızın üzerine yönlendirdiği ve gözünü kırpmadan bizi öldürmek pahasına geldiniz meydanlarınıza, cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Hükümetinize, iradenizin temsilcisi olan millet meclisine sahip çıktınız. Hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu. Bu vatan evlatlarının göğüslerinde iman dolu bir yürek taşıdıklarını beklemiyorlardı. 15-16 yaşındaki gençlerimizin gazi, şehit olmak pahasına tankların topların önüne yatabileceklerini bilmiyorlardı. Bu gençlerin birer Hasan Tahsin olabileceklerini hesaba katmamışlardı. Siz onlara öyle bir ders verdiniz ki, bu ders sonsuza kadar unutulmaz. Dünya bu dersi unutmayacak. Dünya 79 milyonun diline dinine etnik yapısına bakmadan millet olma şuuruyla milletin ne demek olduğunu hesaba katmadılar.
Allah o gece bütün düşmanlara karşı ölümü göze alan güvenlik güçlerinden, basın yayın kuruluşlarımızdan, şehit olma pahasına görevlerini yapan TÜRKSAT çalışanlarından razı olsun. Sahalarda tankın önünde duran, demokrasi şehitlerimizden Allah razı olsun. Silahlı kuvvetlerimizin içinde o kutsal üniformayla hainlere ayak uydurmayanlardan da Allah razı olsun. 14 yıldır verdiğiniz destekle Recep Tayyip Erdoğan’ı dünya lideri yaptınız. Allah ondan razı olsun.
En önemli teşekkürlerden biri de siyasi partilerimize… Elbette ki çekişeceğiz, rakip olacağız ama gün beraber olma günüyse, biz bu insanların iradesinin tecil ettiği TBMM’ye sahip çıkacağız dediler, çıktılar. Parti ayrımı yapmadan tüm milletvekili arkadaşlarımız o akşam oradaydı. Ulu önder Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu gazi meclise sahip çıktılar, dimdik ayakta durdu. Allah onların hepsinden razı olsun.
Biz 15 Temmuz’un kahramanları sizlerle gurur duyuyoruz, biz o hainlerin tekrar hainlik yapabileceğini düşünerek, sokakları boş bırakmayan siz değerli dostlarımızla gurur duyuyoruz.
İzmir’den yeni kapıya selam olsun. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın Allah yar ve yardımcısı olsun ki, biz sizlerin hizmetinde olmaya devam edelim.”

“Sizler tarihe damga vurdunuz”
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, kısa bir konuşma yaparak, “Yine nöbetteyiz. Bu nöbet kıyamete kadar devam edecek. Sizlerin valisi olarak sizlere hizmet etmekten onur duyuyorum. Allah sizin eksikliğinizi göstermesin. Sizler tarihe damga vurdunuz. Sizlere hizmet etmek bizim borcumuz” ifadelerini kullandı.

“Burunlarından fitil fitil getireceğiz”
AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da alandaki vatandaşlara şöyle seslendi: “Bugün 24. gün ve yine siz buradasın. Allah hepinizden razı olsun. Allah çocuklarınızdan güldürsün. Onlara anlatacakları çok güzel bir hikayeyi yazdınız ve onun başrolündesiniz. Allah hepinizden razı olsun. Benim güzel İzmir’imin güzel insanları bu hain darbecilerden korkar mı? FETÖ’den korkar mı? Onun uzantısı her meslek grubundaki insan görünümlü mahluklardan korkar mı? Onlara en kısa zamanda hadlerini bildirmek için hepimiz söz veriyor muyuz? Bu bizim şehitlerimize borcumuz. Bu bizim gencecik özel harekatçı polislerimize, sivil halkımıza borcumuz. Biz bu borçla ölmek istemiyoruz. İnşallah bu hainlere bir kez daha hesap soracağız, onların bu yaptıklarını burunlarından fitil fitil getireceğiz inşallah. Allah bir daha ülkemize böyle olaylar ilelebet yaşatmasın.”

“Birbirimize daha fazla sarılacağız”
Konuşmasına “Hayırlı nöbetler” diyerek başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “23 gündür bu meydanda sabahlara kadar beraber nöbet tuttuk. Ben sizin hakkınızı ödeyebilir miyim? Bugün birlik, kardeşlik günü. Demokrasimiz, şehitlerimiz için bugün meydanlardayız. 81 ilde genci yaşlısı hepimiz bir olduk, meydanlara çıktık. Türkiye’nin geleceği için zorbaların darbe ve işgal girişimlerinin imkansız olduğunu göstermek için tek yürek olduk. Yüce Önder Atatürk’ün bize bıraktığı bu cumhuriyet ilelebet ayakta kalacaktır. Darbe girişimine kalkanlar neyi atladılar biliyor musunuz? Bu darbeyi planlarken bu milleti tanımadılar. Bu millet onların şifrelerini bozdu. Ne tank ne tüfek dinledi. Daha fazla özgürlük için birbirimize daha fazla sarılacağız. Biz hep birlikte tek milletiz. Başka vatanımız yok” diye konuştu.

“Cumhuriyeti üç-beş meczupa teslim etmeyeceğiz”
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz’da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Hepimiz çok büyük bir tehlike atlattık. Bu tehlikeyi tek yürek olarak atlattık. Darbeyi hep beraber püskürttük. Orada tankların üstüne çıkan, şehit olan 237 demokrasi şehidimizi rahmetle anıyorum, yakınlarına sabır diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun. O ailelere sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Bu ülkeyi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun önderliğinde Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız ve bayrağımıza rengini veren şehitlerimiz sokakta bulmadılar. Bu cumhuriyeti al kanları ile kurdular. Biz onların torunları, bugün bu cumhuriyeti üç-beş meczupa, darbeye teslim edecek miyiz? Elbette etmeyeceğiz. Bütün güçlü emperyalist ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktürmeye çalıştılar. Teslim almaya çalıştılar. Atalarımız diz çökmediler. Bugün biz onların torunları diz çökecek miyiz? Tabii ki hayır. 23 gündür meydanlardasınız. ‘Türkiye Cumhuriyeti’ diye haykırdık, ‘adalet’ diye haykırdık, ‘demokrasi’ diye haykırdık. Şimdi bu darbeciler en ağır şekilde yargılanmamladır ancak hukuk çerçevesinde. Devletin kurumlarına sızmış bu darbeciler temizlenmelidir ama bu arada hukuk ve adalet çerçevesinde günahsız insanların başına sıkıntı gelmeden. Burada nasıl tek yürek olduysak parlamentoyu by pass etmeden, yeniden yapılanmayı hep birlikte gerçekleştirmeliyiz. Şimdi özgürlük zamanı. Ülkeyi yeniden yapılandırırken birlikte yapılandıracağız.”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, “Kendi iradesini, kendi karar verme hakkını, sandıkta seçtiği temsilcilerinin kendi temsiliyetini ve milli iradenin tecelligahı olan TBMM’de tecelli eden milli iradeyi korumak için meydanlara inen, direnen herkese selam olsun” diye konuştu.

YENİKAPI’YA CANLI BAĞLANTI!
Konuşmaların ardından alana kurulan sinevizyon kanalı ile İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi canlı olarak izletilmeye başlandı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin konuşmaları için, “Bahçeli ve Kılıçdarolu’nu çok fazla alkışlayın. Bugün birlik ve beraberlik günü” dedi.

ALANDAN NOTLAR
Konak Meydanı’na Yenikapı mitinginin canlı yayınlandığı her biri 16 metrekare genişliğinde 4 LED ekran kondu. 20 bin sopalı Türk bayrağı dağıtılmak üzere hazırlandı. Meydana 40 metrekare genişliğinde sahne kuruldu. Sahnenin arka fonunda Konak Meydanı’ndaki nöbet gecelerinden birini gösteren fotoğraf üzerine ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Zafer Demokrasinin Meydanlar Milletindir’ yazıldı.
Miting sırasında Kapadokya’dan getirilen balon uçurulacak ve miting alanının üstünde iken balondan 12 metrekare genişliğinde Türk bayrağı sallandırıldı. Miting alanına yaklaşık 50 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Katılımcılar alana üç noktadan giriş yaptı. 2 bin polisin görev yaptığı mitingde kadın ve erkekler, polisler tarafından elle üst araması yapılarak alana alındı. Alanda 6 ambulans bulunacak, herhangi bir olumsuzluk ihtimaline karşı TOMA’lar bekletildi.

SU, DONDURMA, LOKMA İKRAMI
Vatandaşlara dağıtılmak üzere 125 bin şişe su hazırlandı. Dondurma ve lokma ikramında bulunuldu.Nöbette sadece ‘Türkiyem’, ‘Şehit tahtında Rab’a gülümser’, ‘İnandık Hakk’a’, ‘Er meydanı’ ile mehter marşları çalındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.