site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kömürcüler sezonu kapatıyor

Kömürcüler sezonu kapatıyor
26.04.2015
A+
A-

komurcu-veli (2)

Bu yıl ilçede kömür satışı yapan firmalar umduğunu bulamadı. Satışları iyice azalan kömürcüler sezonu kapatmaya hazırlanıyor.

İlçede kömür satışı yapan firmalar umduğunu bulamadı. Bu yıl sezon istediğimiz gibi geçmedi diyen kömürcüler, geçen yıla nazaran bu yıl satışların oldukça düştüğüne dikkat çektiler. Klimaların artması ve diğer ısınma araçlarının artması, havaların sıcak oluşu gibi birçok faktör kömürcülerin satışlarında etkili oluyor. Doğalgazın son yıllarda revaçta oluşu akıllara kömür hizmetinin de yakın zamanda son bulabileceğini getiriyor.

Klima Kömürcünün Belini Büktü

KIŞIN sembolü olan sobaların en ekonomik ısınma aracı olduğuna dikkat çeken İşletmeci kömürcü Veli, “Satışlarımız her yıl günden güne azalıyor. Birçok farklı sektör ısınma konusunda da hizmet vermeye başladı. Özellikle klimalar kömürcülerin belini büküyor. Vatandaş daha rahat ve sorunsuz olduğunu düşündüğü bu faktörlere geçerken oldukça fazla para harcıyor. Aylık elektrik parası olarak 300-350 lira ödeyen tüketiciler bulunuyor. Oysa aynı para bir ton kömüre tekabül ediyor. Bu da bir çekirdek ailenin bir yıllık ısınma ihtiyacını rahatlıkla sağlıyor” dedi.

Nisan ayı sonu ile sezonun tamamen kapanacağını belirten kömürcüler, sezonun kapanması ile birlikte yeni sezon için hazırlıklara başlayacak. Her geçen yıl biraz daha satışları düşen kömürcüler, özellikle kırsal kesimlerin halen kömürden vazgeçmeyişi ile bir nebzede olsa satışlarını yapabiliyorlar.

komurcu-veli (1)

YORUMLAR
  1. ALİ MURAT dedi ki:

    ACABA BAŞKA BİR ÜLKEYE YAZ GELDİ,KIŞ SICAK GEÇTİ VEYA BİZ BAŞKA BİR ÜLKEDE YAŞIYORDUKTA FARK EDEMEDİK?KÖMÜR SATIŞLARINDAKİ DÜŞÜŞ NEDENİ, İKTİDARIN KÖMÜR SİSTEMİ VE VATANDAŞIN EKONOMİK DÜZENİ OLMASIN?VELİ ABİ,OSMAN ÇALIŞKAN İKTİDARIN KÖMÜR DÜZENİNİN NİYE SELÇUK’TA Kİ BİR KURBANI OLDU?

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    hukumet millete bedava komur gonderiyorsa komurculer esnafi tabii ki iflas eder gayet açik…

  3. vatandas dedi ki:

    nasıp olursa cıftcıler ıle bırlıkte seneye kazanırsınız