site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Komisyon’dan, Yüce Divan’a “Hayır” çıktı

Komisyon’dan, Yüce Divan’a “Hayır” çıktı
06.01.2015
A+
A-

17_25_aralik_operasyonu_yuce_divan_red_karari

17-25 Aralık “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonlarından sonra istifa eden 4 eski bakan, TBMM Soruşturma Komisyonu’nda AKP’li üyelerin oylarıyla Yüce Divan’a gitmekten kurtuldu…

5’e karşı 9 oyla AKladılar!

HAKLARINDA oylama yapılan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için AKP’li 9 üye “Yüce Divan’a gitmesin” oyu kullandı. CHP’li 4 ve MHP’li bir üye ise bakanların yargılanmaları yönünde görüş belirtti.

10 günde Genel Kurul’da
TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Herkes her isimle ilgili görüşlerini söyledi ve oyunu belirledi. Oylama açık yapıldı. Raporumuzu ayın 9’una kadar Meclis Başkanlığı’na sunacağız. Başkanlık, Genel Kurul’a verecek ve 10 gün içinde oylama yapılacak” dedi. Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında 5 Mayıs 2014’te kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu sonunda kararını verdi. Komisyon, 4 eski bakanı Yüce Divan’a göndermeme kararı verdi. Komisyonda tüm AKP’li vekiller “4 eski bakan Yüce Divan’a gitmesin” şeklinde oy kullandı. Muhalefet partilerine mensup milletvekilleri ise “Yüce Divan’a gönderilsin” diye oy verdi. TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’nda yapılan oylama neticesinde 9’a karşı 5 oyla Yüce Divan’a gönderilmemesine karar verildi.

Temmuz’dan bu yana
İlk toplantısını 9 Temmuz’da yapan komisyon, çalışmalarına ancak Ekim ayında başlayabildi. Komisyon, çalışmasını 22 Aralık 2014’te bitirmiş, ancak 4 eski bakanın bilirkişi raporlarına itirazı sonucu AKP’li Komisyon Başkanı Hakkı Köylü tarafından karar 5 Ocak 2015’e ertelendi. Köylü’nün 22 Aralık toplantı günü 4 eski bakan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmesi tepkilere neden olmuştu. Bu arada, komisyon AKP’nin oylarıyla konuyla ilgili haberlere yayın yasağı getirmişti. Komisyon şu üyelerden oluştu: Başkan AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AKP Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AKP Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AKP Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, AKP Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu. HDP’li üye Bengi Yıldız ise daha önce komisyondan çekilmişti. Yüce Divan’da 1964’ten bugüne dek sadece bir eski başbakan (Mesut Yılmaz) ve 15 eski bakan yargılanmıştı. Davutoğlu, yolsuzluk iddiaları için, “Yolsuzluk yapan kardeşimiz olsa kolunu keseriz” derken Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Yüce Divan’a güvenmiyoruz. AKP kendi değerleriyle çürüğünü yine kendisi temizleyecektir” diye konuşmuştu. Komisyonun, oylamayı ertelemeden önce gazetelere, “Anayasa mahkemesi aklanma yeri değildir” başlıklı tam sayfa ilanlar da verilmişti. 3 Ocak 2015’ten itibaren de yandaş gazetelerde Anayasa Mahkemesi üzerinde baskı uyandırıcı başlıklar atılmıştı. Soruşturma Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Herkes her isimle ilgili görüşlerini söyledi ve oyunu belirledi. Oylama açık yapıldı. Raporumuzu ayın 9’una kadar Meclis Başkanlığı’na sunacağız. Başkanlık, Genel Kurul’a verecek ve 10 gün içinde oylama yapılacak” dedi.

4 bakan lehinde oy veren isimler

Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlamanın ele alındığı komisyonda, bakanları aklayan AKP’li üyeler şunlar: Hakkı Köylü (başkan), Yılmaz Tunç (başkan vekili), Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bilal Uçar, Yusuf Başer, Mustafa Akış, İlknur İnceöz, Ayşe Türkmenoğlu ve İsmet Su.

105322

YORUMLAR
  1. AAAAA dedi ki:

    AYNI YOLUN YOLCULARINDAN NE BEKLİYEBİLİRSİNİZKİ

  2. Anonim dedi ki:

    YİYİN EFENDİLER YİYİN, PATLAYINCAYA, ÇATLAYINCAYA, SI……… KADAR YİYİN. HIRSIZLIK SİZİN FITRATINIZDA VAR..