site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Komisyon Eğitimlerini Tamamladı Belgelerini Aldı

Komisyon Eğitimlerini Tamamladı Belgelerini Aldı
24.01.2014
A+
A-

ehliyet-komisyonu-selcuk (4)

Ehliyet sınavlarında yeni dönemle birlikte direksiyon sınav komisyonları da eğitimlerini tamamladılar. Halk Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimlerle ilgili olarak Eğitmen Güllü GÖLLÜCELİOĞLU, çeşitli bilgiler verdi.

Ehliyet sınavlarında yeni dönemle birlikte direksiyon sınav komisyonları da eğitimlerini tamamladılar. Konuyla ilgili olarak bilgi veren GÖLLÜCELİOĞLU, “Sürücü Belgesi sınavlarında görev yapan komisyonlar daha önceden 30 saatlik eğitim almışlar ve bu eğitim sonunda aldıkları belgelerle direksiyon sınavlarında görev yapıyorlardı. Yönetmelikte yapılan değişikliklerle bütün komisyonlara 120 saat MTSK Sınav Sorumlusu eğitimi zorunluluğu GUL-GOLLUCELIOGLugetirildi. Bu eğitimler Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerince yürütülmekte olup,5 modülden meydana gelmektedir. İş Hayatında İletişim, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Trafik Kuralları, Trafik Eğitimi ve Psikolojisi, Güvenli Araç Kullanımı modüllerinde Akademisyen ve dalında uzman eğitmenlerden eğitim alan sınav komisyon adayları tüm derslerden başarılı oldukları taktirde belgelerini alabiliyorlar” dedi.
 
UCUZ EHLİYET GİDİYOR KALİTELİ EĞİTİM GELİYOR…
 
Direksiyon sınavlarında komisyon başkanlarının ön tarafa oturmasıyla kaza riskinin arttığını söyleyen Gül GÖLLÜCELİOĞLU, bu konuda özellikle Güvenli Araç Kullanımı dersinde uygulama sınavı da yaptıklarını ve başarısız olanların belge alamadıklarını belirtti. 29 Mayıs 2013 tarihli yönetmelik gereği direksiyon uygulama sınavının 30 dakika sürdüğünü belirten GÖLLÜCELİOĞLU, süre artınca risk de artıyor. Sürücü kursları artık çok iyi bir eğitim vermek zorunda. Bu eğitimler akan trafikte en az 12 ders olmak kaydıyla bire bir eğitimle

1 ders saati 50 dakika olacak şekilde verilmek zorunda olduğunu belirterek, sınav komisyonları en ufak hatada sürücü adayını araçtan indirerek başarısız sayacağını, artık Türkiye de eski tabuların yıkıldığını yepyeni bir dönemin geldiğini, bu dönemim başlarda sıkıntılı olacağını fakat zamanla oturacağını belirtti. Bu sistemle artık iyi eğitim veren ve vermeyen kursların, iyi ders veren ve vermeyen direksiyon eğitmenlerin birbirinden ayrılacağını söyleyen GÖLLÜCELİOĞLU, rekabetin artık fiyat indirerek değil eğitim vererek oluşacağını belirtti. Direksiyon sınav komisyonlarına verilen eğitimin önemli ama  önde oturan komisyon Başkanının gerekli becerilere sahip olmasının yanında reflekslerinin de iyi olması ve iyi bir gözlemci olması gerektiğini belirten GÖLLÜCELİOĞLU, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan sınavlarda maalesef maddi hasarlı hatta yaralamalı kazalar meydana geliyor. Görev yapan komisyonlara sınavda çok büyük iş düşüyor. Sınava konsantre olmak zorundalar, yerinde müdahalelerde bu riskleri en aza indirmek zorundalar dedi.

ehliyet-komisyonu-selcuk (1)

ehliyet-komisyonu-selcuk (2)

ehliyet-komisyonu-selcuk (3)

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.