site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kocaoğlu’ndan önemli açıklamalar: Mutlaka hatalarımız var ama…

Kocaoğlu’ndan önemli açıklamalar: Mutlaka hatalarımız var ama…
03.12.2018
A+
A-

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri töreninde konuşan Kocaoğlu, belediyenin kazı desteğinden elini çektiğinde, çalışmaların uzun süre devam edemeyeceğini öne sürdü. Kocaoğlu, 15 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığını da hatırlatarak, hatalarının olduğunu ancak bilerek ne tarihe, ne insana, ne doğaya kötülük yapmadığını belirtti.
İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu ödüllerin 16 yıldır verildiğini, bunlardan ilkinin rahmetli Ahmet Piriştina döneminde, 15’inin de kendisinin görev yaptığı dönemde verildiğini kaydetti. Bu çalışmanın, İzmir’de yerelde tarihi değerleri olan evlerde, binalarda oturanların, bu konuda duyarlılığını artırmak için yapılan bir çalışma olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Buna katılımcı sayısı giderek artıyor. Geriye döndüğünüzde, yapılan çalışmanın, binaların korunması, geliştirilmesi, tamir edilmesi gibi konularda bilincin yükselmesini getirdiğini gördük. Umuyorum bizden sonra da artarak devam edecek” dedi.

‘TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR’
Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin tarihi bölgesi olan Agora’da ve Kadifekale’deki tarihin gün ışığına çıkması için yaptıkları çalışmaları da anlattı. Tarihi bölgede kalan 2 bin 900’ün üzerindeki binanın yıkıldığını, burada yaşayanların farklı bir yere taşındığını anımsatan Kocaoğlu, “İzmir’de kültür, sanat, tarih gelişecekse, İzmir dünyaya açılacaksa, Ege Bölgesi’ne gelenler, Bergama’ya gelenler, Pamukkale’ye gelenler bir gün bile kalacaksa, bu tarihi bölgenin eski kentin gün ışığına çıkarılması gerekiyor. Bununla ilgili çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

‘BELEDİYE DESTEĞİ OLMASA KAZILAR İLERLEMEZ’
Tarihi bölge için 500 milyonun üzerinde kaynak ayırdıklarını açıklayan Aziz Kocaoğlu, sağlıklı kentsel yenileme ile hayal ettikleri noktaya ulaşmak istediklerini söyledi. İzmir sınırları içerinde ne kadar kazı varsa, hepsine destek verdiklerini de vurgulayan Kocaoğlu, şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi kazı desteğinden elini çektiğinde, İzmir’de kazılar diğer kurumlar ile Turizm Bakanlığı desteği olmak üzere 1 ay ya çalışabilir ya çalışmaz. Bunların 12 ay çalışmasının bir tek destekçisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Geçmişimize, tarihimize, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmanın, bir görev bilinci ile yapılması gerektiğine inanıyorum. İzmir’in diğer kentlerimizden farklılığını bilerek çalışmalıyız. İzmir’in tarihine, insanına, Cumhuriyetine, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyete olan bağlılığını, bizden sonraki kuşaklara aktarmalıyız.”

‘BİLEREK KİMSEYE KÖTÜLÜK YAPMADIM’
18 yaşında İzmir’e geldiğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, hayatında verdiği en doğru kararlardan birinin İzmir’e yerleşmek olduğunu belirtti. İzmir’e 15 yıldır hizmet etme mutluluğunu yaşadığını söyleyen Kocaoğlu, “Mutlaka hatalarımız var ama bilerek ne tarihe, ne insana, ne doğaya bir nebze, bir tırnak ucu kadar kötülük yapmadım” dedi.

Seçili Kurul Başkanı Cengiz Bektaş, bu çalışmanın içerisinde yer alan herkese teşekkür etti. Bu çabanın tarihe saygıyı, ona sahip çıkmayı gösterdiğini ifade eden Bektaş, kendisinin de bu kültürün içerisinde var olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından, ödüller verildi.

(DHA)-Egedesonsoz.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.