site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kocaoğlu Selçuk’ta STK’larla Buluştu

Kocaoğlu Selçuk’ta STK’larla Buluştu
09.12.2013
A+
A-

aziz-kocaoglu-selcukta (2)

Selçuk Kültür Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür törenin ardından Selçuk Belediyesi’nin iki önemli yatırımını yerinde inceledi.
Selçuk Belediyesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi için yapılan eğitim tesisi inşaatını gezen iki başkan ardından da Selçuk Belediyesi Tarımsal Sanayi Alanı’nda yapımı süren Meyve Paketleme ve Soğuk Hava Tesisi inşaatını gezdi. Yatırım alanlarında yapılan incelemenin ardından Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve meslek örgütü temsilcileri, belediye başkanı aday adayları, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen iki başkan, keyifli bir ortamda soruları yanıtladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk’ta yapılan yatırımlara sadece 2013 yılında 40 milyon TL destek olduğunu ifade ederek “Yıllık 25 – 30 milyon bütçesi olan bir ilçe olduğumuz düşünülürse bunun ne kadar değerli ve büyük bir katkı olduğu daha iyi anlaşılabilir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Selçuk’un neye ihtiyacı olduğunu en iyi Selçuk Belediye Başkanı’nın bilebileceğini, bu anlamda tarım, turizm, eğitim başlıklarında gelişen Selçuk’a destek olmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Belediye Başkanımız Selçuk’ta ne yapılacağını biliyor. Biz de gerekli desteği verdik karınca kararınca. Vermeye de devam edeceğiz” dedi. “Bir taraftan alt yapı yatırımlarını yapacaksınız bir taraftan kalkınacaksınız. Ve bunu dengeli bir biçimde götüreceksiniz ve bu arada olmazsa olmaz çevreyi koruyacaksınız. İşte buna sürdürülebilir kalkınma deniyor. Mükemmellik, kalkınma, gelişme küçük küçük düzenlemelerin bütünlüğünden meydana gelir ve sürdürülebilir olur” diyen Başkan Kocaoğlu, “Belediye başkanı olana kadar demokrasinin Ankara’dan kurulacağını düşünürdüm. Belediye başkanı olduktan sonra demokrasinin yerelde ve yerel yönetimlerle inşa edilebileceğini, oradan tüm Türkiye’ye yayılabileceğini, bunun Ankara’ya da yön vereceğini öğrendim” şeklinde konuştu.

SELÇUK ARITMASI 2014’TE
Ardından soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çeşitli talepleri de dinledi. Merkezde bir spor tesisi talebine ilişkin “Selçuk Belediyesi arsayı versin biz de yapalım” diyen Başkan Kocaoğlu, okulların tamiratı ile ilgili taleplere de tüm belediyeler olarak bu taleplere yetişmeye çalıştıklarını ancak bunun aslında Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi olduğuna dikkat çekerek “Doğru olan asıl görev sahibinin ciddi bir biçimde uyarılmasıdır” dedi. Öğrenci yurdu açılmasına ilişkin taleplere de Başkan Kocaoğlu, “Belediyelerin yurt açması yasaklandı. Konuk evi diye açıyoruz. Sürdürülebilir olmuyor ama. En büyük güç halktır. Yapılması gereken velilerin, sivil toplum örgütlerinin bu yasağın kaldırılması için girişimde bulunmasıdır” dedi. Selçuk Taşköprü karayolu köprüsü yapımına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Kocaoğlu projenin bittiğini, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi. Arazi yolları için de yaza kadar alt yapı çalışmaları yazın da asfaltlama çalışmaları yapılacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu “Selçuk Meyve Paketleme Tesisi’ne 10 milyon destek verdik. Arazi yollarını yapıyoruz. Çünkü tarımla kalkınmaya inanıyoruz” dedi. Küçük Menderes kirliliğine de değinen Başkan Kocaoğlu, “Küçük Menderes’in son noktası Pamucak olduğu için en çok Selçuk etkileniyor. 10 senedir arıtma tesisi yapıyoruz. Geçen hafta da 25. arıtmayı Özdere’de hizmete soktuk. Selçuk’un ileri biyolojik arıtma tesisinin projesi de bitiyor. 2014’te Selçuk İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ihalesine çıkacağız” dedi.

Selçuk’ta yapılan temel atma töreni, ziyaret edilen eğitim tesisi ve meyve paketleme ve soğuk hava tesisi gibi yatırımların Selçuk’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Kocaoğlu “Selçuk’a değer katacak, istihdam yaratacak, yaşam standardını yükseltecek bu yatırımlar bittiğinde gelip açılışını da yaparız. Başta Vefa başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
aziz-kocaoglu-selcukta (1)

aziz-kocaoglu-selcukta (3)

aziz-kocaoglu-selcukta (4)

aziz-kocaoglu-selcukta (6)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Ulan daha son yapılan meclis toplantısında vefa efendi dedi ki izmir Büyükşehir Belediyesinden bu yıl 6 milyon yardım geldi açın meclis kayıtlarına bakın.burda da diyor ki 2013 te izmir Büyükşehir Belediyesi 40 milyon verdi…bu nasıl bir çelişkidir yahu