site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kocaoğlu Baydemir’le Kucaklaşmış CHP’liler Şokta

Kocaoğlu Baydemir’le Kucaklaşmış CHP’liler Şokta
26.05.2013
A+
A-

fikri-atilbaz“Umuyorum bu ziyaret bir sürece, barış ve kardeşliğin gelişmesine fırsat olur.” Bu sözler Diyarbakır’a giden, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ait. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, aynı Genel Merkezi gibi, ne yaptığını bilmeyen serseri mayın şeklinde dolaşmakta. Kendi açıklamasına göre ne yapabiliriz diye geldik diyen sayın Başkan, sarmaş dolaş olduğu Baydemir karşısında inciler düzmüş.
Geniş katılımlı bir heyetle Diyarbakır’a giden Kocaoğlu barış ve kardeşlikten dem vurmuş. Herkes yaptığı işin kılıfını önceden hazırlarmış. Kocaoğlu’nunki de hazır; barış ve kardeşlik. Ey Kocaoğlu sorarım size Belediye Başkanlığı yaptığınız İzmir’de yaşayan insanlar kardeşçe yaşamıyorlar mı?
İzmir’de kim ya da kimler birbirleriyle küs?
Hangi barıştan söz ediyorsunuz?
Yahu sahip olduğunuz Belediyeler de çoğunlukla Güneydoğulu insanlarımız çalışıyor, insafınız kurusun, sizin derdiniz ne, nedir bu barış dediğiniz?
***
Tüm İzmirlilerle konuşmuş gibi, 4 milyon İzmirlinin selamını getirdim demek ne demek? Sayın Başkan siz daha bu geziye çıkarken kendi içinizde birliği sağlayamadınız. İlçe Belediye Başkanlarınızın bazıları sizinle gelmedi. Sürecin karşısında olan ve bu yaptığınız geziye asla onay vermeyen CHP’liler var. Siz nasıl olur da tüm İzmir adına konuşursunuz?
Madem yaptınız bir iş, kendinizce nedenini anlatın. Ancak İzmir’de yaşayan insanları ziyaretinizi anlamlandırmak için işin içine bir figür olarak katmayın. En azından bir İzmirli olarak, ben sizden böyle bir selam iletmenizi istemedim. Nedeni gayet açık, devlete küfreden, Türk bayrağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini tanımayan, yaşadığı toraklara Kürdistan diyen bir adamı ne tanırım ne de selam yollarım. Siz benim adıma nasıl konuşabiliyorsunuz?
Barışmış, sevsinler sizin anlayışınızı. Küslerin olmadığı bir ortamda hangi barıştan söz ediyorsunuz? Yahu arkadaş Türkiye’de o kadar Belediye Başkanı var, hem de bu sözde çözüm, sözde barış içeren “İmralı süreci”nin amili olan AKP’li başkanlardan biri sürece katkı için böyle bir ziyarette bulunmazken Kocaoğlu’nun böyle bir şey yapması ne anlam taşıyor acaba?
***
Bayraklaşan İzmir’in teröre ve teröriste olan tepkisi ortadayken sayın Başkan hangi hakla böyle bir şey yapabiliyor. Yoksa Kocaoğlu AKP’li oldu da haberimiz mi yok. Amerikanya’nın riyasetinde, okyanus ötesinin eşgüdümünde, başını bebek katilinin çektiği, ardın da Erdoğan’ın istekleri gerçekleştirme ve onay makamlığı yaptığı bu sürecin kuyruğundan da Kocaoğlu yakalamışa benziyor. Genel Başkanlarının sürece ne desteğiz, ne de kösteğiz diyerek süreç yancılığı yaptığı gibi, o da tavrını net şekilde ortaya koymuş oluyor.
İzmir’in bunu kabullenmesi mümkün değil. Ve İzmirli bu işin faturasını sandıkta kesecektir. Türkiye’yi sahipsiz gören AKP’nin tavrının aynısını, İzmir’i sahipsiz sanan CHP yapmaktadır. Her ikisi de uçan adamı oynamaktalar; ancak düştüklerinde sonları çok kötü olacak. Çünkü çok yüksekten düşecekler. Düştüklerinde sesleri çıkar mı, çıkmaz mı onu bilemem. Lakin İzmir bana muhtaç, İzmir bana mecbur diyerek İzmir’i örsle çekiç arasında değerlendiren bu zihniyetler bu kez yanıldıklarını yaşayarak öğrenecekler.
İzmir’in ne AKP’ye muhtaç ne de CHP’ye mecbur olmadığını, bu kez Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığının bu iki zihniyete de ders vereceğini dost düşman herkes görmektedir. Partilerinin yapmış oldukları yanlışlardan dolayı ezilen İzmirli vatandaşlar bu kez MHP’yi destekleyecektir.
Neden mi? Süreç karşıtlarına hayvan benzetmesi yapanların karşısında bir tek MHP durmaktadır da ondan. Süreç yancısı bu iki zihniyet hak ettiklerini İzmirliler tarafından alasıyla göreceklerdir.
Sağlıcakla kalın!

Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.