site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kocaoğlu, adaylık kararını açıkladı!

Kocaoğlu, adaylık kararını açıkladı!
01.10.2018
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağını açıkladı.aAziz Kocaoğlu Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 2019 Yerel seçimlerinde aday olmayacağını İzmirlilere duyurdu.Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantı Başkan Kocaoğlu’nun görevi başında geçen yıllarını fotoğraflarla anlatan bir video gösterisiyle başladı.

Sunumun ardından kürsüye çıkan Başkan Kocaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’İzmir Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme yolunda örnek işler yapan ve yaşamak için can atılan bir numaralı kent haline geldi. Geçmişe olduğu kadar geleceğe sahip çıkan, çağdaş değerlere olan inancını her geçen gün daha güçlü hissettiren katılımcılık, yerel demokrasi ve uzlaşma kültürü konularında çıtayı hayli yukarıya taşıyan ve her zaman dik duran önder, özel ve örnek olduk. Modası geçen değil, model olan bir İzmir yarattık. Bunu başarırken doğruları korumaktan korkmadık, adaletten ayrılmadık, İzmir’in hassasiyetinden zerre kadar taviz vermedik hep ama hep dik durduk. Haksızlık önünde eğilmedik, İzmirlilerin başını öne eğdirtmedik bazıları için acıda olsa hep doğruları söyledik ve yaptık. Yapamayacağımız şeylerin yapabileceklerimizi engellemesine izin vermedik. Bütün bunlar elbette kolay olmadı çok ama çok bedel ödedik.’’

Kocaoğlu bu sözlerinin ardından tarihi kararını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı, 24 Haziran seçimlerinden sonra yaptığı değişim çağrısının altını çizerek, “O açıklamayı yaptığım gün ne düşünüyorsam yine aynı noktadayım… Değişimin tehdit değil fırsat olarak görülmesi kanaatindeyim. Kişililerle problemim yok, sorun yönetim biçimi ve ilkeler… Kimsenin adamı olmadım. Her zaman önce devletim sonra partim için çalıştım. Gizli hesaplarım yok, Ata’dan Cumhuriyet Halk Partiliyim… Partimin çıkarlarını her türlü çıkarın üzerinde tutarım. 14 buçuk yıldır çok yoğun bir temponun içinde tamamiyle İzmir ve İzmirliler için çalıştım. İzmir’in aydınlık geleceği için çok önemli işlere imza attık. İzmirliler beni 3 dönem boyunca başkan olarak seçti. 150 yıllık kent belediyecilik tarihinde en uzun süreli başkan olarak yer almak en büyük gururum. Ve bugün 2019 yerel seçimlerinde aday adayı olmama kararımı İzmirlilerle paylaşıyorum” dedi. Kararında 24 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından partide yaşananların etkili olmadığını söyleyen Kocaoğlu, “24 Haziran sonrasındaki gelişmelerin benim kararımda hiçbir etkisi olmadı. Bunu bir defa açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Ve aday olma iradesini gösterdiğim zaman adaylığımın da tartışılmayacağını, özellikle CHP içerisinde ve Genel Merkez’de adım kadar emin olarak biliyorum” dedi.

2014’TE DE ADAY OLMAYACAKTIM AMA…

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu bu kararı 2014 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde de aldığını, 10 yıllık görev süresi sonunda koltuğa yeniden talip olmamayı düşündüğünü ancak AK Parti’nin Binali Yıldırım’ı aday göstermesinin ardından CHP İl Başkanlığı’na giderek dosya aldığını söyledi.

14.5 YILLIK BAŞKAN!

Kocaoğlu, 1895-1907 yılları arasında İzmir Belediye Reisliği yapmış Hacı Mehmet Eşref Paşa’nın 12 yıllık rekorunu geride bırakmış, Büyükşehir koltuğunda aralıksız en uzun süre oturan başkan unvanını almıştı. Haziran 2004’te dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat etmesi sonrası Meclis’teki oylamayla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kocaoğlu CHP’nin adayı olarak 2009 seçimlerinde AK Parti’den Taha Aksoy’u, 2014 seçimlerinde ise TBMM Başkanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ı geride bırakmıştı.
EGE’NİN SESİ/MUKADDES AYTEMİZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.