site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kızılay Selçuk Şubesi Aşure Dağıttı

Kızılay Selçuk Şubesi Aşure Dağıttı
23.11.2012
A+
A-

Kızılay Selçuk Şube Başkanlığınca aşure dağıtıldı. Kızılay Selçuk Şube Başkanı Zeliha Vişne, bugün Selçuklu vatandaşlara aşure dağıttıklarını belirterek, “tüm Selçukluların aşure gününü kutluyorum” dedi.

Kerbela katliamının yıl dönümü nedeniyle dağıtılan ve geleneksel hale gelen “aşure” günleri uygulamasında, Selçuk Kızılay Derneği Tahsinağa Camii karşısında vatandaşlara aşure dağıttı.

Hz. Muhammed’in torunu, Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin’in M.S 680 tarihinde Kerbela’da Yezid’in askerleri tarafından katledilişinin yıl dönümü sebebiyle her yıl yapılan anma ve yas merasimlerinin yanı sıra hem bu acı olayı, hem de bu gün gerçekleştiğine inanılan dini anlamda önem arz eden birçok olayın oluşuna atfen uygulanan aşure yapılıp dağıtılması geleneğini Selçuk Kızılay Derneği’de unutmadı.

Selçuk Kızılay Derneği Başkanı Zeliha Vişne “Kuran-ı Kerim’de müjdelenen dört mübarek aydan birisi olan Muharrem ayında, toplumsal barışın yanı sıra kaynaşma ve dayanışma duyguları da güçlenmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure dağıtımı yaptık. Aşure’nin sosyal dayanışmayı ve birlikteliği sağlayan kültürel bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Dağıtımını yaptığımız aşureler inşallah ilçemizin birlik ve beraberliğine vesile olur. Dini anlamda önem arz eden günlerde benzer ikramlarda bulunmaya ve halkın dualarını almaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR
  1. Rasim dedi ki:

    Allah kabul etsin

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    kiziliyamizin bu gibi çalismalari her zaman taktir edilir allah kabul etsin…