site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kırkyama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Kırkyama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
09.10.2015
A+
A-

kırk-yama-sergisi (2)

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Pazar temalı kırkyama yarışmasının kazananları Selçuk Efes Kent Belleği’nde sahiplerini buldu. Yarışmada dereceye giren eser sahipleri ödüllerini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın elinden aldı. Yarışmaya katılan eserler 23 Ekim’e kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde sergilenecek.

Gülcen kardeşlerden renkli çalışmalar

Pek çok sanatsal ve kültürel faaliyetin yanı sıra kırkyama sanatına ilişkin pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Pazar” temalı kırkyama yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 17 eserin katıldığı kırkyama yarışmasında Serpil İşbilir birinci, Muhterem Gürbüz ikinci, Hanım Aratemur üçüncü oldu. Dereceye giren isimlerin yanı sıra Oya Ayaz ve Gülşen Geçen mansiyon ödülü aldı. Ayrıca Selçuk Efes Kent Belleği’ndeki Kırkyama sergisine katılan Gülcen kardeşler de yaptıkları çalışmalarla ilgi odağı oldu.

Kırkyama sergisinin en ilgi çeken çalışmaları ise Gülcen kardeşlerin yaptığı çalışmalardı. 2.5yaşındaki Emre Gülcen “Park”, 4 yaşındaki Güven Gülcen “Renkli Gökyüzü”, 9 Yaşındaki Cemal Gülcen “Yaz Mevsimi” , 8 yaşındaki Selin Gülcen “Uğurböceği” 6 yaşındaki Keyan Gülcen ise “Tavşan” adlı kırkyama çalışmalarıyla katılımcıların ilgi odağı oldu. Başkan Bakıcı yetenekli kardeşlerle yakından ilgilendi.

Kırkyama yarışmasında birinci olan Serpil İşbilir “Çiçekçi Kadın” çalışmasını yaparken birinci olmak gibi bir amacı olmadığını belirtti. Yarışmanın ikincisi Muhterem Gürbüz kendi dokuduğu çiçeklerle yaptığı çalışmayla Pazar temasını işlediklerini belirtirken ve kırkyama yarışmasının üçüncüsü Hanım Aratemur ise Selçuk pazarından fotoğraf kareleriyle Selçuk pazarını farklı pencerelerden yansıtmak istediğini ifade etti.

Yarışmaya katılan eserler 23 Ekim’e kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde meraklılarını bekleyecek.

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.