site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kırk Katır Mı Kırk Satır Mı?

14.07.2014
A+
A-

yazar-300x224Lamı cimi yok değerli okuyucular, Türk halkının karşı karşıya bırakıldığı durum ayn-ı ile vaki başlıktaki durumdur. 12 Yıldır başımıza bir karabulut gibi çökmüş RTE felaketine karşı muhalefetin alternatif olarak yani ondan kurtuluş yolu olarak bulabildikleri yegane yol, Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başına bir İslam Profosörünü getirmeyi düşünmek olmuştur. Aslında AKP ile RTE politikaları karşısında ancak bu kadar üretken (!) olabilen bir muhalefetin varlığına baktığımızda, bu adamın 12 yıldır başımızda zebellah gibi durmasına da şaşırmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Aslına bakarsanız muhalefetin RTE’ nın karşısına aday olarak çıkara çıkara Ekmeleddin İHSANOĞLU’nu çıkartmasını ısrarla üretme kabızlığı olarak yorumluyorum zira böyle olmadığına inandığım gün, Türkiye’de Attatürk’çü düşünceye sahip Cumhuriyetçi insanların asimile edildiğine ve bu operasyonda özellikle CHP Genel Başkanı’nın da aktif rol aldığına inanıcam ki; bu bana da benim durumumda olan milyonlarca insana da zul gelecektir. Bu arada asimile edilme konusunu da açmak istiyorum değerli okuyucular. Düşüne biliyormusunuz, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olarak yaşamış milyonlarca insan Laiklik ilkesine karşı mücadele vermeye mahkum edilmiş, devlet işleriyle din işlerinin birbirinden ayrılması ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başına uzmanlık alanı din işleri olan bir adamı getirebilmek için sandığa gitmek zorunda bırakılmıştır.

Bir defa şundan emin olduğumu düşünüyorum ki; Çok zayıf bir ihtimal olsa da, Ekmeleddin İHSANOĞLU seçimi kazanır da Çankaya’ ya çıkarsa, RTE ’nın her gönderdiği yasal düzenlemelere tereddüt etmeden imza atan Aptullah GÜL’den farkı olmayacaktır. Bu konuda farklı olmayacağını ben değil, AKP’nin açılım politikasını desteklediğini beyanıyla Ekmeleddin bey kendisi itiraf etmiştir. Yani Çankaya’ya hangisi çıkarsa çıksın hizmetkarlık edecekleri yol aynı yol olacaktır. Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun tek farkı, RTE gibi avaz avaz bağırmaması, kindar olmayışı, nefret ve intikam dolu söylemler kullanmayışıdır.

Kısacası kanımca, Türkiye bu zilletten kurtulmak için Çankaya’ ya kimin çıkacağından çok, RTE’ nın elindeki en büyük silahı AKP iktidarını yok etmenin yolunu bulmalıdır. Açıkçası benim kendi şahsımda önemsediğim sandık 10 Ağustos’ta ki değil, 2015 te ki (11 Ağustos sabahı RTE yüksek ihtimalle baskın erken seçim kararı alacaktır) sandık olacaktır.

Bu yazıyı kaleme aldığım ana kadar 10 Ağustos’la ilgili kararım açıkçası sandığa bile gitmemekti ancak, son dakika itibariyle bir gazeteci büyüğümle yaptığım telefon görüşmesi neticesinde sandığa hiç olmazsa RTE’nın Çankaya’ya çıkış gücünü (oy yüzdesini) zayıflatmak adına gitmeye karar verdim. Tabi ki bu ülkede, bu çıkmaza bu metazoriye mahkum edilmiş milyonlarca insanın düşündüğü gibi.

Bize kırk katır mı kırk satırmı dayatmasına mahkum edenlerden hesap sorma hakkımızı saklı tutarak…

Not: Burada ismini bile kullanmaktan hicap duyduğum 3. Adaydan bahsetmeyişimin yegane sebebi, bu şahsın adaylığının RTE ile İmralı’da ki caninin arasında geçen ve Türkiye’nin bölünmesie dair yapılan pazarlıkların ürünü olduğundandır.

Kalem: Hüseyin Taşyakan

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sonunda doğru kararı vermişsiniz hüseyin bey sizin bunu çok iyi anlamanız lazımdı boşa atılan her oy ve sandığa gidilmeyen her oy tayibe artı yazacaktır. onun için yetmez ama evet diyorum oyum ekmelettin ihsanoğluna.
    (fusun)

  2. Anonim dedi ki:

    Hiç kimse Tayyipten kötü olamaz. Oylar Ekmel Beye…