site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kimdir Bu Zavallılar

Kimdir Bu Zavallılar
24.05.2013
A+
A-

fikriatilbazNedir bu aymazlık? Bu ihanetin temelinde yatan ne? Ne kadar iyi niyetle düşünürsem düşüneyim sonuçta aynı yere varıyorum. Onların baktığı gözlerle bakmaya çalışıyorum, gördüklerinin farkında olmadıklarını anlıyorum. Tarafsız olun diyen bu tipler, hep taraf oluyorlar. Ve her nedense hep devletin karşısında, milliyetçiliğin karşısında yer alıyorlar.
Dağa çıkmış kandan başka bir şeyle beslenmeyen kansızları öve öve bitiremiyorlar. Anlatılanlara bakınca sanırsınız hepsi birer masum sabi. Okuduklarından hüzünlenenler ne kadar acı olaylar olduğunu yeni fark ediyorlarmış. Çizilen tabloda duygu sömürüsü ön saflarda yer alıyor. Ezginlikten söz ediliyor. Hanım değil gerilla diyen kıza hayranlıkla bakılıyor.
Dağdaki teröristlerin arasında ilk defa gezip onların dünyası anlatılıyormuş, dip duygularına iniliyormuş… Barış için çok önemliymiş bunlar. Meğer bu insanlar neler çekmiş. Duygusallıktan yıkılıyorlar. Teröristleri, Türk milletine kalbi olan bir varlıkmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Ne uğruna bunları yapıyorlar? Sözde barış uğruna yapıyorlarmış. Demokrasi uğruna, insan hakları, evrensel kurallar uğruna yapıyorlarmış…
***
Terör haklı görülür, terörist kutsanırsa işin nereye doğru gideceğinin farkında olmayan zavallıların kimi liberallikten, kimi dincilikten, kimi emperyal maşalıktan, kimi yabancı istihbarat servislerine çalıştığından, kimi efendibabaya manda olmaktan, en önemlisi kimi Marksist-Leninist olduğundan dünyanın en kanlı terör çetesini hoş görüyor ve göstermeye çalışıyorlar.
Teröristlerle dağda geçen günlere, onların anlattıklarına uzun uzadıya ağıtlar yakan kıblesini Komünizmin utanç duvarının yıkılmasıyla kaybedenler, Türk milletini ikna etmek için adeta şoka girmiş insan havası yaratmaya çalışıyorlar. Okuyup da okudukları üzerine yazanlar, milliyetçiliğe saldırıyorlar. Teröristi desteklemeyi, çağdaşlık olarak görenler cevap vermeli terör ve terörist nedir?
Silahlanıp, bağımsız devlet kurmak amacıyla oluşturulmuş bir çetenin demokrasiyle, insan haklarıyla ilişkisi nedir? İnsan, onlar için nedir? Teröristi millete sevdirmek gayesiyle teröristlere hak devşirenler bu savunularıyla medeni olduklarını mı sanıyorlar. İmralı’da oturan bir kutsal inek yarattıklarının bilincinde değiller.
***
Taraf olmayı tarafsızlık olarak algılayan bu tipler, bir kez olsun dağda askerle beraber sabahlayıp, iz sürdü mü? Onların ağzından isimlerini ve anlamlarını yazarak neden buradasınız diye sordular mı? İşiniz neydi, neyle uğraş veriyordunuz? Evli misin bekar mısın, yavuklun var mı? Diye sordular mı hiç. Asker oldukları için suçlanan bu kınalı kuzuların aileleriyle oturup çay içtiler mi? Çocuklarını şehit vermiş bir aileyle üç gün geçirip yazıya döktüler mi? Uzuvlarını kaybeden yürüyemeyen, kolunu kaybeden ayağına her sabah protez geçirmek zorunda kalan gazilerimizle iki gün geçirdiler mi?
Onlar için varsa yoksa kan emici kansızlar çetesi… Neylesinler şehitleri, gazileri, onların pek muhterem anne ve babalarını. Onlar, ailesini, milletini, yaşadıkları ve içinde bulundukları coğrafyayı sevmediği gibi, nefret eden türden insanlar.
Neymiş 1980’de siz uyurken Diyarbakır cezaevi uyumuyormuş. Mamak uyuyor muydu? C-5’ler kapalımıydı? Sadece Diyarbakır’da mı rahatsızlık vardı? Kimdir bu zavallılar ki böyle konuşma, hakaret etme hakkını kendilerinde buluyorlar. Milliyetçiliği yere çalıyorlar. Milliyetçiliğin emperyalizme karşı en kuvvetli silah olduğun bilmiyorlar.
***
Ülkesini sevmeyen birinin hiçbir işe yaramadığının farkında değiller. Milli benliklerinden uzak, hümanizm safsatasıyla “Vatanım ruy-i zeminin, milletim nev-i beşer” bunun dışında vatan, millet tanımıyorum diyecek kadar idrakten yoksun zavallılar, vatanlarını, bayraklarını, ait oldukları milleti inkar etmekle medenileştiğini sanan bu zavallılar kimler?
Devletinden nefret eden içi kırmızı, dışı yeşiller yani karpuzlar… Sınırların, milletlerin olmadığı bir ütopya peşinde koşanlar, hayal dünyasından, sanaldan çıkın. Gerçek dünyaya dönün. Terörist vurunca, öldürünce haklı; devleti, milleti korumakla görevli olan asker, polis karşılık verince faşist, katliamcı… Vay sizi gidi vatansızlar, bayraksızlar, köksüzler vay.
Allaha şükürler olsun ki “Vatanımız Türkiye, milletimiz Türk”. Bu gerçek karşısında çıldırsanız da, kudursanız da yarattığınız duygu sömürüsüyle ancak kendinizi tatmin edersiniz. Türk milleti bu zavallılara değer vermeyecektir. Cümle alem duysun, teröristlerle halvet olanlar bilsinler ki askerliğini yapmış milyonlarca Türk vatandaşı şehit kanıyla beslenen canileri tövbe etsinler bırakalım diyenlere, katilleri gönderenlere haklarını helal etmemektedir. Onların ahı emin olun aheste aheste çıkacaktır.
Milli olmayanların milliyetçiliği anlamaları mümkün değildir. Benliği olmayanların benlik hakkında fikir beyan etmeleri “etnografik malzeme” olmaktan öteye geçmez.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.