site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kilo Vermede Doğru Bilinen Yanlışlar

Kilo Vermede Doğru Bilinen Yanlışlar
22.12.2016
A+
A-

Özel Egepol Hastanesi Diyetisyeni Tuğçe İbil, her beslenme tüyosunun aynı etkiyi göstermeyeceğine dikkat çekerek, bedeni dinleyerek sağlıklı besinlerle yola devam etmek gerektiğini vurguladı.

Kilo Vermede Doğru Bilinen Yanlışlar!

Her bireyin vücut yapısının farklı olduğunu söyleyen Özel Egepol Hastanesi Diyetisyeni Tuğçe İbil, kilo vermede doğru bilinen birçok yanlış bulunduğunu söyledi.

Herkesin bedeninin ihtiyacı, uyandığı saat ve sevdiği tatların farklı olduğunu belirten İbil, her beslenme tüyosunun aynı etkiyi göstermeyeceğini ve bedeni dinleyerek sağlıklı besinlerle yola devam etmek gerektiğini vurguladı.

Kilo verme konusunda doğru bilinen yanlışları anlatan Diyetisyen Tuğçe İbil, “Bunların başında günde 2,5 litre su içmek, light ürünlerin istendiği kadar tüketilmesi, bitki çaylarının zayıflatması, 3 ana 3 ara öğün yapmanın şart olduğu gibi bilgiler geliyor. Halbuki, kişinin su ihtiyacı; sağlık, egzersiz ve emzirme gibi durumlarda değişkenlik gösterir. Sağlıklı bir kişinin spor yapmadığı günlerde su ihtiyacı 1,5 litredir” diye konuştu.

ÖĞÜN ATLAMAK, KİLO VERMEYİ ZORLAŞTIRIR…
Öğün atlayan kişilerde vücudun kendisini garantiye almak için besinleri yağ olarak depolama moduna girdiğini hatırlatan İbil, “Bu da az kalori alsanız dahi kilo vermenizi zorlaştırır. Kilo olarak normal sınırlarda olan bir kişinin göbek bölgesindeki yağlanma oranı yüksek olabilir. Ağırlık, yağ kadar kaslardan da kaynaklanabilir. Bu nedenle sadece kiloya odaklanmayın, yağ oranını da mutlaka ölçtürün” önerisinde bulundu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN…
Daha güçlü bağışıklık sistemi ve kilo vermeyi kolaylaştırmak için vücuttaki yararlı bakterileri artırmak gerektiğinin de altını çizen Diyetisyen Tuğçe İbil, sözlerine şöyle devam etti: “Bağırsaklar ikinci beynimizdir. Güçlü, yararlı bakterilerle dolu bağırsaklarla, bağışıklık sisteminizi güçlendirirsiniz. Tuvalet alışkanlığınız da düzene girer. Kefir, ev yapımı turşu, ev yapımı zeytin ve yoğurtta bolca bulunan bu yararlı bakterileri günlük beslenme düzeninize ilave etmeyi unutmayın”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.