site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kilisede Başlayan Aşk Bu Hafta Evliliğe Dönüşüyor

Kilisede Başlayan Aşk Bu Hafta Evliliğe Dönüşüyor
03.10.2012
A+
A-

Selçuk’taki bir kilisede tanışan Güney Koreli Eunyoung Kim ile Torbalılı Çağdaş Ulusan’ın arkadaşlığı evlilikle taçlanıyor. Genç çift bu hafta sonu dünya evine girecek.

Torbalı Yazıbaşı Tasarım Kutu ve Ambalaj firmasında makine operatörü olarak çalışan Torbalılı Çağdaş Ulusan ile Tercüman Güney Koreli Eunyoung Kim’in tesadüf eseri başlayan arkadaşlıkları evlilikle taçlanıyor. Selçuk’ta bir gezi esnasında Kilise’de tanışan iki genç, bu hafta sonu yapılacak olan nikah ve düğünün ardından dünya evine girecek. 1 buçuk yıllık bir arkadaşlığın ardından birbirlerine aşık olan iki genç, ‘sevginin dili ortaktır’ sözünü doğruluyor. 17 yıldır Selçuk’ta tercüman olarak çalışan Koreli gelin; Türkiye’yi kendi vatanı gibi gördüğünü, bu yüzden hiç yabancılık çekmediğini söyledi. Aşklarının kısa bir süre sonra evliliğe dönüşeceğini belirten Torbalılı Çağdaş Ulusan ise insanların birbirlerine duydukları sevginin her dilde aynı olduğunu söyledi.

KİLİSEDE TESADÜFEN TANIŞTILAR

Selçuk’ta 17 yıldır tercümanlık yapan Kim (33), Koreli bir gruba kiliseyi tanıttığı sırada gezi amaçlı kiliseyi dolaşan Çağdaş Ulusan’la (27) tanıştı. Kısa zamanda aralarında sıcak bir bağ oluşan genç çift, daha sık görüşmeye başladı. Arkadaşlık ilişkisi kısa sürede sevgiye dönüştü. 1 buçuk yıl boyunca flört eden gençler, geçtiğimiz günlerde evlenme kararı aldı. Genç çift, 6 Ekim Cumartesi günü Metropark Kır Düğün Salonu’nda dünya evine girecek. Turizm bölümü okuduğu için İzmir’e yerleştiğini belirten Koreli gelin, Torbalı’ya gelmekten dolayı da oldukça mutlu olduğunu söyledi. İyi derecede Türkçe bildiğini ve aşklarının engel tanımadığını dile getiren Eunyoung: “Benim için din, dil, ırk önemli değil. Ben Çağdaş’ı, Çağdaşta beni sevdiği sürece bu bana yeter. Aşk engel tanımaz, insanların birbirlerini sevmesi kadar güzel bir şey yoktur. Ayrıca Türkiye benim ikinci vatanım.” dedi.

BU HAFTA DÜĞÜN VAR

Torbalı Çapak Mahallesi Beşevler Mevkii’nde ikamet eden Çağdaş, tanışmalarını tamamen tesadüf olarak nitelendirdi. Eunyoung Kim’e ilk görüşte aşık olduğunu belirten Çağdaş Ulusan ise duygularını şu şekilde dile getirdi: “Kilise’yi geziyordum ve o esnada Kim’ i gördüm ve çok hoşlandım. Kendisiyle tanıştım ve arkadaşlığımız devam etti. Birbirimizi tanıdıkça aramızda bir sevgi oluştu ve evlilenmeye karar verdik” dedi. Evleneceği kadının Hristiyan dinine mensup olduğunu ve bunun hiçbir zaman sorun olmadığını da sözlerine ekleyen Ulusan: “Bizim aramızda inançlarımız sorun olmuyor. Herkes bu konuda özgürdür, netice olarak aynı Allah’a inanıyoruz. Çevremde de buna yönelik olumsuz bir tepkiyle hiç karşılaşmadım, aksine hep olumlu tepkiler aldık. İnşallah bu mutluluğumuz ömür boyu sürer” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
  1. naime'den... dedi ki:

    yahuw yurt disina gideyim de kimle evlenirsem evleneyim mantigini birakiniz artik heyyy gençler…. sonra hayatiniz mahvoluyooooooo!!!!! (gençliginiz gidiyoooo) bosanipta gelenlere bi sorunuz yahuwwwww.

  2. bir tost... dedi ki:

    ben bu çifti tanıyorum ve çağdaş bey kendini müslüman olarak tanıtmış ama hristiyan tanımasam inanırdım.