site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kılıç’tan Ildırlılar’a söz: Bütünşehiri kaldıracağız

Kılıç’tan Ildırlılar’a söz: Bütünşehiri kaldıracağız
01.06.2015
A+
A-

senemkilic-ildir (2)

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Çeşme Ildır’da vatandaşlarla buluştu; Ildırılılar’a MHP iktidarında Bütünşehir Yasası’nın kaldırılacağını ve köylülerle hep birlikte yeni bir yapılanmaya gidileceğinin sözünü verdi.

KILIÇ’TAN ILDIRILILAR’A SÖZ: “BÜTÜNŞEHİRİ KALDIRACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Çeşme Ildırı’yı ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

Ildırılılar’ın sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini sıralayan Kılıç, Bütünşehir Yasası’ndan kaynaklı sorunların hepsinin MHP iktidarı döneminde son bulacağını söyledi.

Bütünşehir Yasası ile birlikte, köylünün üretemez ve hizmet alamaz duruma geldiğini vurgulayan Kılıç, parti olarak Bütünşehir Yasası’nın kaldıracaklarını ve köylülerle birlikte yeni bir idari yapılanmanın temelini atacaklarının sözünü verdi.

DİKKATLİ OLMAMIZ ŞART

MHP olarak Ildırılılar’ın sorunlarını bildiklerini ve yakından takip ettiklerinin altını çizen Kılıç, “Ildırılılar’ın hala büyük bir bölümünün evlerinin tapuları yok. İnsanlar maalesef yıllardır çözülmeyen bu sorun karşısında çaresiz. Hükümet kamulaştırma yaparken 247 TL. istediği metrekare birim fiyatına kamulaştırırken 10 TL. gibi komik bir bedel vermekte. Biz Ildırılılar’ın barınma haklarının arkasında ve takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Hükümetin Reisdere’de bir TOKİ girişimi oldu, fakat durum ortada. Şimdi de Ildırı’yı yeni bir köy kurarak oraya taşıyacaklarını söylüyorlar. Pek yapılacağa da benzemiyor. Ancak Reisdere örneği orada duruyor. Ildırılılar’ın ve bizim, bu konuda çok dikkatli olmamız şart” diye konuştu.

TEK BİZDE VAR

Köylülerin özellikle etraflarındaki dağların ve boş arazilerin parsellendiğini şikayeti üzerine Urla örneğini veren Senem Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Urla’da Urlalılar artık ne oturacak ev, ne ekecek toprak bulabiliyor. Neresi varsa satılmış, parsellenmiş. Adeta Urlalılar’a yaşam şansı tanınmıyor. Biz Çeşme ve çevresinin bir Urla olmaması için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Bütünşehir Yasası ile birlikte başlayan kural tanımaz uygulamaları durduracak, sahipsiz bırakılarak el konulan köy hazinelerini asıl sahipleri olan köylülere geri vereceğiz. Biz Bütünşehir Yasası’nı parti beyannamesinde dile getiren tek partiyiz. Köylerimizi ve beldelerimizi unutulmuş yerler olmaktan çıkaracak, köylülerimizi yeniden alın terinin hakkını kazanır hale getireceğiz” dedi.

senemkilic-ildir (1)

senemkilic-ildir (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.