site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kılıçdaroğlu Selçuk’ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Kılıçdaroğlu Selçuk’ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı
05.06.2015
A+
A-

kemalkilicdaaroglu-selcuk

Kılıçdaroğlu Selçuk’ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı: Hedefinde Erdoğan ve YSK vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selçuk’ta öğle yemeği molasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Yüksek Seçim Kurulu(YSK) ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Menderes ve Torbalı ziyaretlerinin ardından Selçuk’a geldi. Selçuk’ta Şişgüzar da öğle yemeği molası veren Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
YSK’YI HEDEF ALDI
Sandık güvenliği ile ilgili kaygıların olduğu yönündeki soruya Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi;
“Güvenlik konusunda gerekli önlemleri almayan YSK görevini yapmıyorsa vatandaş endişe duyar. Seçimin en başarısız kurumu bence YSK…YSK iktidar partisinin yan kuruluşu gibi çalıştı. Vatandaşta oylarımız çalınır mı? endişesi var. Vatandaş sandığa gitmeli. Endişe taşımasın. CHP bütün kadrolarıyla gerekli önlemleri aldı. Oyumuzu kullanacağız ki yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte kuralım. Erdoğan’ın muhalefete yönelik eleştirilerini görüyoruz. En büyük zararı demokrasiye veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha çok YSK’yı görüşmemiz lazım. YSK üyeleri de yemin ederek görevine başlıyor. Tarafsız bir ortamda görev yapmalılar. Bunlara uymadılar. YSK iktidar partisinin arka bahçesi gibi. Kendilerini yargıç olarak tanımlamasınlar.”

İKTİDAR PARTİSİNİN EŞ BAŞKANI GİBİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas’ta yaptığı konuşmada 7 Haziran genel seçimleri için ‘Kurtuluş Savaşı’ benzetmesini yapmasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“Erdoğan’ın tarafsızlığı konusunda endişelerimizi dile getirmiştik. İktidar partisinin sözcüsü gibi çalıştı. Kurtuluş Savaşı’nın ne olduğunu bilmiyor. Partisinin iktidarda kalması için olağanüstü çaba içinde. Nasıl seçim propagandası yapıyor bu zat. Namus ve şeref kavramları senin için nedir? Yemin ettin. Yemin ettikten sonra tarafsızlığını unutmak ve oy istemek ne zamandır Cumhurbaşkanları’nın görevi arasında yer alıyor. Kendisini Cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum. İktidar partisinin eş başkanı gibi. Siz cumhurun başkanı değilsiniz. Kendi iktidarınız başkanısınız.”

AVUCUNU YALAR
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik iddialarıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine100 bin liralık manevi tazminat davası açmasının sorulması üzerine, Kılıçdaroğlu, “Erdoğan 100 bin TL dava açtı. Tatmin eder mi onu. 30 milyon Avroluk açsaydı. Açıkça söylüyorum avucunu yalar” dedi.

SEÇMENE MESAJ
Kılıçdaroğlu “Seçmene son mesajınız nedir” diye sorulması üzerine “Türkiye zenginleşti büyüdü deniyor. Türkiye zengin bir ülkedir, büyük bir ülkedir. 7 Haziran’da sandığa gidecek vatandaşlarımız kendilerine bir sorsun. Zenginlik mutfaklarına geldi mi? Bu yoksulluk nedir. Belediye 50 lira dağıtacak diye binlerce insan toplanıyor izdihama yol açıyor. 21. Yüzyılın Türkiye’sinde böyle bir tablo olmamalı. Bu tablo iktidar partisinin eseridir. Bu tür tabloları ülkenin gündeminden çıkarmak için sandığa gitmeliyiz. Vicdanımızın sesini dinleyip oyumuzu kullanmalıyız” dedi.

ANKARA’DA OY KULLANACAK
Son olarak Kılıçdaroğlu oyunu Ankara’da kullanacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu Selçukta

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.