site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kılıç: Kadın siyasette aktif rol almalı

Kılıç: Kadın siyasette aktif rol almalı
05.05.2015
A+
A-

senemkilic-egiad

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, Ege İş Kadınları Derneği’ni (EGİKAD) ziyaret etti; kadınların hem siyasette, hem de iş yaşamında daha etkin yer alması gerektiğine dikkat çekti.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Kılıç, kadınların, ekonomik anlamda ayakta kalmaları için istihdam sürecine katılmalarının önemini vurguladı.

Kadının toplumun toplumun temeli olduğunu kaydeden MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, “Kadın, düzen kurmak için yaratılmıştır. Kadını dil, din, ırk ayrımına tabi tutamayız. Mağdur ve şiddet görmüş kadınların sesi olacağım. Kadın statüsünün yükseltilmesi ve iş hayatında daha aktif rol alması için elimden geleni yapacağım. Kadın siyasette aktif rol almalı. Ülke adına çıkıp konuşmalıyız. Ülkenin milli birliği ve beraberliği için hareket etmeliyiz” ifadesini kullandı.

Kadınların siyaset arenasında ve meclis salonlarında yaşanan sorunları dile getirmesi gerektiğini ifade eden EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu da, “Cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum. Biz kadınlar için çalışma hayatı oldukça zor. Bizi, meclise gidince unutmayacak bir milletvekili istiyoruz. Bir sorunumuz olduğunda telefonla ulaşacağımız bir milletvekili hayal ediyoruz” diye konuştu.

MHP seçim beyannamesinde kadın vurgusu…
MHP seçim beyannamesinin kadınlarla ilgili çok önemli başlıklar içerdiğini hatırlatan MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, kadınların her zaman yanında olacağına söz verdi.
MHP’nin kadınlara özel önem verdiğini belirten Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı verilecek. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları sağlanacak. Girişimci kadınlara yüzde 50’si hibe olmak üzere finans desteği verilecek. Son olarak şiddete maruz kadınlara adli yardım desteği sağlanacak, dava zaman aşımından, mahkeme harç ve masraflarından muaf tutulacak”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.