site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

“Kibarlık Budalası” ayakta alkışlandı

“Kibarlık Budalası” ayakta alkışlandı
18.07.2015
A+
A-

TJ3A0565

Türk Tiyatrosunun usta oyuncuları Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın oynadığı Moliere’nin ölümsüz eseri “Kibarlık Budalası” adlı oyun Selçuklu sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Selçuk Belediyesinin Kültür etkinlikleri kapsamında Selçuk’ta sahne alan usta oyuncular ayakta alkışlandı.

Selçuk Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında birçok etkinlikler düzenleyerek ilçede Ramazan ayının huzur ve eğlenceli geçmesini sağladı. Bu çerçevede sanat dünyasının usta oyuncularının sahne aldığı “Kibarlık Budalası” adlı oyunu da Selçuklularla buluşturan Selçuk Belediyesinin, önümdeki süreçte Dört önemli bileşen ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil olan Selçuk’ta bu tür kültür etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Usta oyuncular ayakta alkışlandı

Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda sahne alan oyunu çok sayıda sanatseverlerin yanı sıra; Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcıları Ali Karakurt ve mahalle muhtarları da izledi.

Oldukça yoğun oyuncu kadrosu ile sahne alan ve Türk Tiyatrosunun usta oyuncuları Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın başrolünü oynadığı Moliere’nin ölümsüz eseri “Kibarlık Budalası” adlı oyun izleyen tüm sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. 17.Yüzyıla dayanan ve Fransa’da cahil, saf ancak çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in asilzade olmak için verdiği mücadeleyi konu alan oyunun sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.

Oyunu büyük bir keyif ile izleyen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, usta oyunculara göstermiş oldukları bu üstün performanstan dolayı teşekkür ederek, çiçek hediye etti.

TJ3A0240

TJ3A0270

YORUMLAR
  1. ahmet yıldız dedi ki:

    ETKİNLİKLERDEKİ REZALETLER!
    Belediyenin Kültür Müdürlüğü ne iş yapar?Her etkinlikte hep aynı rezalet yaşanıyor.Büyükler için organize edilen etkinliklere 7 yaş altı çocuklarını getirip egolarını tatmin ediyorlar.Etkinliğin başından sonuna çocukları gürültü yapıyor fakat bu Müdürlüğün bir elemanı gidip o kişiyi ve çocuğunu dışarı çıkarmıyor.Birileri etkinlik boyunca gürültü yapıyor yine müdahale edilmiyor.Telefonlar açık ,etkinli sırasında görüşme yapıyorlar ve selfi çekiyorlar ama hiçbir belediye görevlisi müdahale etmiyor.Kendisine belediyenin tiyatro grubu diye şahıslar halkı ön tarafa oturtmuyor.Kısacası görevini yapması gerekenler görevlerini yapmıyorlar.Dolayısıyla görevden alınmalılar.

    1. Dalyork dedi ki:

      Kültür işleri harika çalışır. 🙂 Erol bey yakında protokolde yer ayırtıp oyunları yakından izlettiği çok genç yeteneklerle bir oyun koyunca bu söylediklerini sana yutturur, bak demedi deme 😀

      1. Şükrettin dedi ki:

        Sayın Dalyork,bir Moğol atasözünde der ki muur yargachin yum bol khalamj öğrenils..Yani bakmakla öğrenilseydi kediler kasap olurdu….Ha aha aha..yaaa…..