site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kesilen Ağaç Onlarca Mezara Zarar Verdi

Kesilen Ağaç Onlarca Mezara Zarar Verdi
09.05.2013
A+
A-

selcuk-asri-mezarligi (5)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Asri Mezarlığında ki manzara görenleri isyan ettirdi.

Kuruyan bir çınar ağacını kesen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ağaç kesiminin plansız yapılmasından dolayı birçok mezarın tahrip olmasına neden oldu. Kesilen ağacın etrafında ki onlarca mezar zarar gördü ve onlarca mezarın taşları kırıldı. Kesilen ağaç etrafında ki mezarların birçoğu büyük zarar gördü.

Selçuk Asri Mezarlığında yer alan kuruyan bir ağacın Kesilen parçaları ve gövdesi etrafta bulunan mezar taşlarını kırdı. Ağacın kesimi sırasında birçok mezar taşı parçalandı. Vatandaşlar mezarlıkta ağaç kesim sırasında mezar taşlarının kırıldığını ve mezarların zarar gördüğünü söyleyerek, olaya tepki gösterdiler. Ağaç kesimi sırasında mezar taşlarının kırılarak zarar gördüğünü gören vatandaşlar ise mezarlıkta ki manzara karşısında isyan etti.  Mezarları korumak için gayret göstermesi gereken personelin mezarların zarar görmesini önleyemeyişine kızan vatandaşlar “Ölüsüne sahip çıkmayan dirisine de sahip çıkmaz” diye konuştular.

Zarar gören bölgede annelerinin babalarının ve yakınlarının mezarları yer alan vatandaşlarımız ise olayla ilgili şikâyetçi olduklarını ve İzmir büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünü aradıklarını şuana kadar kendilerine olay ile ilgili herhangi bir dönüş yapılmadığını söylediler. Ayrıca konu ile ilgili şikâyetçi olmak için İzmir’i arıyoruz Selçuk ilgileniyor deniyor. Selçuk’ta ki yetkililere ulaşıyoruz İzmir Büyükşehir Belediyesine bizi yönlendiriyorlar, Ne yapacağımızı bilemedik diye tepki gösterdiler.

Mermer taşları kırılan ve yıkılan mezarların ise ne zaman tamir edileceği konusunda ise şuanda herhangi bir bilgiye ulaşamadık.

selcuk-asri-mezarligi (1)

selcuk-asri-mezarligi (2)

selcuk-asri-mezarligi (3)

selcuk-asri-mezarligi (4)

selcuk-asri-mezarligi (6)

selcuk-asri-mezarligi (7)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ÖLÜYE DE mi saygı yok arkadaşlar

  2. ANTİ AKEPE dedi ki:

    Tarafsız gözü ile bakarsak selçuk mezarlığı bir zamanlar ülkenin en iyi mezarlıklarından biridi. Ta ki İzmir büyükşehir belediyesine geçinceye kadar ne zaman izmire geçti, her şey değişti maalesef. Bu ayıpta bir an önce düzeltilmeli.

  3. hasan dedi ki:

    SAYIN YETKİLİLER LÜTFEN BİRAZ DİKKAT, GÖREV EHİL ELLERDE OLMALI,

  4. selçuklu dedi ki:

    Vatandaşlar kabirlerine her türlü ilği ve alakayı gösterip çiçekler ekiyor ağaç ekiyor birileri gelip o güzellikleri yok ediyor sanki beraber ekti ağacı ve çiçekleri ağaçları kestirenleri çiçekleri tahrip edip ya bare ölülere saygınız olsun ; kabirleri bu manzaraya sokanları ALLAH a havale ediyorum yazıklar olsun………….

  5. Anonim. dedi ki:

    Sayın yorumcular,isterseniz bu olayı başka taraftan bakalım,kırılan mezarların,hasarları belli,bun mağduriyetlerin telafisi o kadar zor değil.Biliyorsunuz ağaçlar ortamdan fazla büyüyünce çevrelerine zarar veriyorlar,sokak olsa çevre düzenlemesi yapılıp düzenlenebilir!!Mezar olunca mezarların yapısını tamamen bozuyor,yıkıyor,daha büyük zararlar veriyor,kocaman okalüptüs ağaçlarını başka türlü nasıl kesilir,?kesim önerisi buradan veya direk olarak park ve bahçelerden sorumlu kim ise iletilir.Eğer tamiratları,onarımları yapılmaz ise hep beraber tepki verelim.

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Mezarligimizin izmir’e baglandigindan beri çok ilginç seyler olmaktadir. ama! halk hala selçuk belediyesine sikayete gider??? izmir”e de yapsana sikayetini heyyy milllet. zararlarin karsilacagini umut ediyoruz veya yeniden yapilmasi olucaktir. yoksa!!!!!!!

  7. Seyhan AÇAN dedi ki:

    yazıkk çok yazık…selçuk belediyesinin ölüye saygısı yokmuş..ağaç kesimi yapacaksanız eğer önlemini de almak zorundasınız.umarım selçuk belediyesi bu hatasını en kısa sürede telafi eder.benim annemin mezarıda zarar görmüş.

  8. SEYHAN AÇAN'A dedi ki:

    SEYHAN AÇAN HABERİ OKUMADAN YORUMU SALLAMIŞSIN. İŞKEMBECİ. SELÇUK BELEDİYESİ KESMİYOR AGAÇLARI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEZARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ELEMANLARI KESİYOR. HA SELÇUK BELEDİYESİ KESİP ODA MEZAR TAŞLARINI KIRMIŞ OLABİLİRDİ. AMA O TAŞ KIRILIYORSA MUTLAKA ZORUNLU BİR SEBEBİ VARDIR. KİM OLURSA OLSUN BİR MEZARIN TAŞINI BİLE BİLE KIRACAK KADAR HAİN DEĞİLDİR. AGAÇLARIN ÇOK YAKIN OLMASINDAN DOLAYI MECBUREN PARÇALAR HALİNDE DÜŞÜRÜLEREK KESİLECEKTİR. BUDA DOĞAL OLARAK ZARAR YARATABİLİR. AMA HİÇ BİR KİMSE KIRILANI KIRILDIGI GİBİ BIRAKMAZ MERAK ETMEYİN.

  9. selçuklu dedi ki:

    Bunların ölülere saygıları yok, canlılara nasıl saygıları olacak.Bunların yapacağı iş bu kadar.

  10. RÜZGAR dedi ki:

    BİLİP BİLMEDEN İŞKEMBEDEN ATANLAR…. MEZARLIKLARIN TÜM BAKIM VE SORUMLULUĞU İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR. AYRICA TÜRKİYENİN EN BAKIMLI MEZARLIĞI DA SELÇUKTADIR. ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN.

  11. doğrusu bu dedi ki:

    selçuğun içinde büyük selvi ağaçlarının bazılarının çok büyük tehlike oluşturduğunu bilakis gözlerimle gördüm selçuk belediyesi,şikayetleri kesinlikle ciddiye almıyor.başkanın odasına kaç sefer gittim kendisini göremedim.sayın başkanın bayan danışmanına vergi dairesinin karşısındaki selvi ağacının her an devrileceğini. kendilerine söyledim.nede güzel çözüm buldular,şaşırdınız deyilmi bu nedemek istiyor şitteli fırtınada o felaketi yaşadım ben ALLAH beterinden korusun,ya sayın vefa başkan orada olsaydı ne olacaktı.tabiiki ağacın altın kalacaktı.peki kim üzülecekti.tabiiki insan olarak yine ben üzülecektim

  12. bilal dedi ki:

    bencede boş yorumlara gerek yok şimdi admlar isteyerek gelip te zarar vermediler illakide yapçaklar yani yapmazlarsa okey isteyerekte yapılmış bişey diyil boş yere yargılamamak lazım insanları