site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kent Konseyinin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kent Konseyinin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı
04.11.2014
A+
A-

DSC_0474

Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu 30 Ekim Perşembe günü Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı salonunda yapıldı. Üyelerin ve halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşen genel kurul toplantısına Belediye başkanı Zeynel Bakıcı dinleyici olarak katıldı. Zeynel Bakıcı’nın toplantıyı başından sonuna kadar dikkatle izlemesi ilgi çekti. Genel Kurul konsey başkanı İrfan Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. İrfan Yıldız konuşmasına tüm üye ve katılımcılara teşekkür ederek başladı. Kent konseyi meclislerinin belirlendiğini; Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk ve Engelliler meclisi olmak üzere dört ana meclis kurulduğunu yakın bir zamanda meclislerin faaliyete geçeceklerini belirtti.

Bu meclislere ait yönergelerin hazırlandığını ve genel kurulun onayından sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

Küçük Menderes açık kanalizasyona dönüşmüştür

Gündemin diğer maddelerine geçildi. Kent Konseyine 50’ye yakın imza ile iletilen önergelerin görüşülüp onaylanması oldukça tartışmalı geçti. Küçük Menderes Nehri’nin kimyasal atıklar yüzünden çevre kirliliğine neden olduğunu insan ve diğer canlıların yaşamını tehdit ettiğini bu kirliliğin önlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik ve Büyük Şehir Belediyesi nezdinde acilen çalışma yapılması talep eden önerge oy birliği ile kabul edildi.

Önerge üzerine açıklama yapan Konsey Başkanı İrfan Yıldız Küçük Menderes ne yazık ki bu günkü haliyle açık kanalizasyona dönüşmüştür dedi. İsmail Payamcı söz alarak Küçük Menderes’i belediyelerin değil aç gözlü sanayicilerin kirlettiğini söyledi. Sermaye kendisine zararını görmedikçe bu kirlenmenin önüne geçmenin zor olacağını söyledi.

Zafer ve 14 Mayıs Mahallerinin imara açılması

2. önerge okundu. 2013 Haziran ve Kasım aylarında 14 Mayıs ile Zafer Mahallerine konulan inşaat yasağının kaldırılmasına dönük hemşerilerimizin kazanılmış müktesep hakları, mevcut yapılaşma durumu, kent gelişimine örnek teşkil edecek, trafik, otopark ve ticari alanlar sorunu gibi hususlar da dikkate alınarak en kısa zamanda bölgeyi kapsayan yapı yasağının imar Kanunu ve yönetmelikler kapsamında acilen değerlendirilmesi hususunun gündeme alınmasını ve kabulünü konseyden talep eden önerge üzerinde tartışmalar yaşandı. İnşaat Mühendisleri odası temsilcisi İsmail Payamcı bu bölge için yapı yasağını kaldırmak cinayet olur. Birçok sorun yaşanır dedi. Mevcut hali ile yetmeyen otoparkların imar hareketleriyle daha da yetersiz olacağını, yolların yetmeyeceğini durumun bugünkinden daha kötü olacağını söyledi.

Bunun üzerine Belediye başkanı söz alarak “Ben o mahallelerde doğdum. Oraların adı 70’li 80’li yıllarda Küba Mahallesiydi. O mahallelerde birkaç bakkaldan başka bir tane ticari işletme bulamazsınız. Yaşlılarımız tıraş olmak için çarşıya inerler. İsmail Bey siz geçen yönetimlerin 15 yıl imar danışmanlığını yaptınız neden planlı bir imar çalışması yapmadınız. Yasaklamak en kötü çözümdür. Biz otoparkları, yeşil alanları, ticari ve modern bir kente yakışan yolları ile planlama yapacağız. Bu mahallelerin makûs talihini yıkacağız dedi.

Selçuk’a doğal gazın gelmesi için Konsey’e önerge verildi.

Selçuk’a doğal gazın getirilmesini talep eden önerge ile Selçuklu gençlerin spor olanaklarının arttırılmasın talep eden önergeler de oy birliği ile kabul edildi.

Eğitim Sen temsilcisi Yaptığı konuşmayla ilgi çekti.

Genel kurul toplantısında en çok ilgiyi genel kurulun başında Kent Konseyi’ni demokratik bulmadıkları gerekçesiyle çalışma gruplarında yer almayacaklarını belirterek her konu üzerine söz alıp konuşan Eğitim Sen temsilcisi çekti.

Konsey başkanı İrfan Yıldız Eğitim Sen temsilcisine yönelik eleştirilerin artması üzerine Eğitim Sen temsilcisi arkadaşımızın söz söyleme, görüş belirtme hakkını kimse engelleyemez. Konseyimiz Eğitim Sen ve diğer demokratik kitle örgütlerinin fikirlerin özgürce açıklayabilecekleri bir halk meclisidir ifadesini kullandı. Tüm STK’ları aramızda görmekten, onlarla beraber çalışmaktan onur duyarız dedi.

Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı katılımcı olarak söz alıp, eğer demokrasiyi geliştirmek istiyorsak herkesin söz hakkına saygı göstermeliyiz. Amacımız Selçuk’u Selçuk halkıyla birlikte yönetmektir. Biz bunun örneğini ne mutlu ki, bugün burada gördük. Demokrasiyi Selçuk’ta bütün kurumlarıyla yaşatmak ve geliştirmek boynumuzun borcudur dedi.

İSMAİL PAYAMCI’NIN KENT KONSEYİ VE İLÇE HAKKINDA GAZETEMİZE  VERMİŞ OLDUĞU ÖZEL RÖPORTAJIN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

DSC_0447

IMG_3504 İSMAİL PAYAMCI-İnşaat Mühendisleri Odası Selçuk Temsilciliği Konsey Genel Kurul Üyesi.

IMG_3512

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ilçede o kadar çok sorun var ki birde bu kent konseyi sorunu çıktı her hafta bir tartışma bir bakıyorsun biz yokuz diyenler bir bakaıyorsun böyle seçim mi olur diyenler. yeter artık selçuk halkı huzur istiyor kent belleği falan da istemiyoz yeter ki bu tartışmalar bitsin artık halk huzur istiyor huzur

  2. halktan biri dedi ki:

    Kent konseyi çalışmalarını titizlikle sürdürüyor,projeler hazırlıyor.Bunları yaparken sanırım en pratik olan ortak akıl taktiğini kullanıyor.Hep büyük ücretler ile danışman mı tutmak lazım,Yerinde yönetim,yöre insanından yararlanmak en verimli işleri başarıya ulaştırır.Yoksa kont konseyi olur.Kent konseyine başarılar diler,belediye meclisinin de bunları dikkate almasını temenni ederim…

  3. Anonim dedi ki:

    Kent Konseyinin ele aldığı konular çok ciddi konular.Şimdiden kolay gelsin.Selçuk için hayırlı olsun.

  4. Erdoğan Arna dedi ki:

    Zafer Mah inşaat yasağı konusundaki Başkan’ın tesbitleri çok olumlu çok teşekkür ederim Memleketimin yetişdiği bir değer olduğunu gösterti

  5. Erdoğan Arna dedi ki:

    İsmail payamcı Bey efendi Üç senedir o mahallelerde inşaat yasağı var insanlar mağdur kendi mülkleri varken kira da oturmaktalar sen utanmadan yasakçı zihniyet ile otopark falan ayıptır size hiç katılmıyorum en üzüldüğüm de bu rezilliğin Arkasında sizin gibi Aydın bir bey Efendi’nin çıkması insanlar Mağdur bir de o yöne yönelmeniz gerekmez mi

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    SELCUGUMUZUN ILERLEMESI ICIN KAHVELERDE OTURAN GENCLERIMIZE IS SAHASI YARATMAK ICIN UGRASAN BU KENT KONSEYIMIZIN CALISMALARINI YAKINEN TAKIP ETMEKTEYIZ. KENT KONSEYI BASKANI SAYIN IRFAN HOCAMIZIN ONERILERINI TUM SELCUK SEVERLERIN DESTEKLEMESI GEREKIR DIYE DUSUNUYORUZ. SAYIN PAYAMCI NIN YAPTIGI ROPARTAJI OZELLIKLE DINLEDIM. BIZ BU BOYLE GUZEL PROJEYI HIC BI ZAMAN HAYATA GECIREMEDIK DIYOR AMA NEDENLERINI ACIKCA SOYLEMIYOR? SERMAYE FALAN HOTELCILER FALAN DEYIP GECISTIRIYOR HALKI BILINCLENDIRMEK ICIN NEDENLERINI BIR BIR ACIKLAMASINI BEKLIYORUZ. MENDERES SORUNLARINI VEFA BASKANIN NE KADAR COK MUCADELE ETTIGINI BAKANLARLA ILE YETKILERLE NASIL UGRASTIGINI TUM SELCUK HALKI BILMEKTEDIR. AMA YENI BELEDIYEDEN BU KONU HAKKINDA HIC BI SEY YAPMAMASI ISE UZUCUDUR ORALARDAN YENILEN SEBZE MEYVALAR BALIKLAR HALKIN SAGLIGI ILE BASLICA BUYUK BI SORUNDUR SELCUGUMUZUN GELISMESINDE ILERLEMESINDE HIC BI SIYASI GORUS OLMAMASI GEREKIR KI KENT KONSEYINDE I YETKILILER OLARAK SECILENLER HIZMETLERINI SELCUK ICIN YAPSINLAR… BASARILAR DILIYORUZ. HABERI HAZIRLAYIP SUNAN SAYIN M.UYAROGLUNA DA COK TSK EDIYORUZ…

  7. Anonim dedi ki:

    Hiç bir karşılık beklemeden emeklerini Selçuk için harcayan Selçuk için elini taşın altına koyan herkese teşekkürler. Apasaslı sana da helal olsun.Buradakiler acımasızca eleştirirken sen paristen herkese yol gösteriyorsun.

  8. Anonim dedi ki:

    konseyde en çok demokrasi yok diyenler konuştu.geçen yılların acısını çıkarmış oldular.

  9. Öğrenci dedi ki:

    Bu kent konseyinin amacını biri bana açıklayabilir mi ???