site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı
14.10.2014
A+
A-

KENTKONSEYİ-TOPLANTİ (1)

29.09.2014 tarihinde kurulan Selçuk Kent Konseyi’nin karar organı olan Yürütme Kurulu toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Bülent Cinel’in açılış konuşmasında Selçuk Kent Konseyi’nin Selçuk için çok önemli bir kuruluş olduğunu, Selçuk’un birikmiş onlarca sorununa çözüm yolları hususunda Kent Konseyi’nin görüş ve önerilerinden faydalanacaklarını belirtti.

Gündemin 2. maddesi gereğince, Belediye Başkanlığınca bildirilen adaylardan genel sekreter seçimine gidildi. İnşaat Mühendisi Nesimi Cengiz Yürütme Kurulu Tarafından genel sekreterliğe seçildi.

Daha sonra Belediye Başkan Vekili Bülent Cinel başarılar diyerek oturumu yönetmek üzere yerini Kent Konseyi başkanı İrfan Yıldız’a bıraktı.

Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız sözlerine Bingöl’de Şehit düşen Emniyet görevlilerine, terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı.

Büyük Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” sözüne atıfta bulunarak, yakın coğrafyamızda cereyan eden vahim olayların ülkemize sıçramış olmasından derin bir üzüntü duyduklarını belirtti. Atatürk’ün 91 yıl önce kurduğu demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgemizdeki önemini bir kez vurgulayarak bölgeye barışın insan haklarına saygı ve demokrasiyle geleceğini belirtti.

Daha sonra Kent konseyi bünyesinde yer alacak olan meclislerin oluşturulmasına geçildi. Konsey bünyesinde Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi ile Çocuk Meclisi’nin kurulmasına karar verildi. Meclislerin kurulması için komisyonlar kuruldu.

Başkan Yıldız, Kent Konseyi’nin şeffaf yönetim, hesap verebilirlik, kaynakların verimli kullanılması ve hizmetlere doğrudan ulaşılabilmesi bakımından çok önemli bir görevi üstlendiğini belirtti. Selçuk’un doğal, tarihi ve coğrafi bakımdan dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyleyerek maalesef tanıtım konusunda hedeflere ulaşılamadığını Kent Konseyinde tanıtım konusunu öncelikli hedeflerden biri olarak belirlediklerini vurguladı.

Kent Konseyinin seçimleri konusunda yapılan eleştirilere değinerek, demokrasilerde eleştiri kültürünün varlığını yüksek bir değer olarak gördüklerini, ilk olması bakımından bir takım noksanlıkların yaşandığını, bunun demokratik tavır içinde hoş görüyle karşılanması gerektiğini söyledi. Blok liste eleştirilerine de genel kurulun oylayarak bu kararı aldığını, genel kurulu oluşturan temsilcilerin tercihlerine saygı göstermenin demokratik bir tutum olduğunu söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konseyden çekilme kararını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirten Başkan Yıldız,konseyin her kesim ve her görüşü temsil eden üyelerden oluştuğunu, siyasal bir kurum olmadığını dile getirerek,dileğimiz ADD’nin de değer verdiğimiz bir kurum olarak, bir nevi halk meclisi olan Kent Konseyinde aktif bir biçimde yer almasıdır dedi.

Haber : Mehmet Uyaroğlu

KENTKONSEYİ-TOPLANTİ (2)

YORUMLAR
  1. Aziz BOZ dedi ki:

    Şeref kardeşim sen oraya hiç yakışmamışsın aradan çıksan diyorum.

    1. Anonim dedi ki:

      sağa sola laf yetiştireceğine derslerine gir çocuklara yazık oluyor aziz hocam.

      1. Aziz BOZ dedi ki:

        Ananomi emredersin çok düşünceli ananomi

  2. vatandaş dedi ki:

    Şeref’in olduğu yerde hiç bir yanlış olmaz.İzin vermez…

  3. ADA dedi ki:

    Alevi derneğinden temsilci de yakışmamış oraya.

  4. Gökhan İlhan dedi ki:

    Selçuk İlçesi adına yararlı ve başarılı bir çalışma yapılacağına inanıyorum.Başlarılar dilerim

  5. anonim dedi ki:

    Biryerlere baş olabilme konseyi

  6. O OLMAZ BU OLMAZ dedi ki:

    Alevi olmaz,MHP li olmaz,Chpli olmaz,Akp li olmaz ne olacak.Selçuk köy oldu diye cıcır böceği gibi cırlayın.Gömlek almaya Sökeye hastane için Tireye,Kipa için Kuşadası’na daha çok talim edersiniz.

  7. Selim hoca dedi ki:

    Son yıllarda Selçukta bütün kesimleri bir araya getiren tek organizasyon başarılar diliyorum.

  8. Anonim dedi ki:

    Add konseyden ayrılmış ne zaman halkın içinde yer aldılar ki ? halktan kopuk her fırsatta halka tepeden bakan yönetimlerle hiç bir yere varılmaz.Büyük bir hata yapmışlar.

  9. efesli dedi ki:

    AÇIKLAMALARI OKUMUYORMUSUNUZ?BIRAKIN BİR ÇALIŞSINLAR ONDAN SONRA ELEŞTİRİLERİ YAPARSIN.ŞİMDİDEN ÇAMUR ATMAYA BAŞLAMIŞSINIZ.İLK DEFA SELÇUKTA SİVİL TOPLULUKLARIN KATILIMI İLE BİR ŞEYLER YAPILACAK.İZLEYİN ELEŞTİRİLERİ YAPICI YAPIN SELÇUK KAZANSIN .

  10. gönüldaş34 dedi ki:

    olaylara ve gelişmelere daha dikkatli ve yapıcı yaklaşmak gerekir yanlış var ise mutlaka değerlendirilir aziz hocam birleştirici olmak ta fayda var izleyelim ve görelim derim yönetimde bayanlar çok az en az 5 kişi olmalıydılar nesimi cengiz bey ede yeni görevinde başarılar

  11. Beynelmilel dedi ki:

    BİR GÜN MUTLAKA SELÇUK’TA,SELÇUK İÇİN ÇALIŞAN İNSANLARI DESTEKLEYEN,CESARETLENDİREN VE HEVESLERİNİ KIRMAYAN YENİ BİR ANLAYIŞ OLUŞACAKTIR. TİRE’YE,TORBALI’YA,KUŞADASI’NA GİDİN.BİR TESİS AÇILIŞI YAPILIYOR BÜTÜN SİYASİ PARTİLER,SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI,DERNEKLER HERKES ORADA.KİMSE KİMSEYİ KARALAMIYOR.KOOPERATİFLER TAKIR TAKIR ÇALIŞIYOR,SANAYİLERİ SELÇUK’A BİLE İŞ YAPIYOR.SELÇUK’TA ÇALIŞMAYANLARA BİR TEK LAF EDEN YOK.HEP ÇALIŞANLARA,ÜRETENLERE.BU KARALAMALAR,AŞAĞILAMALAR DEVAM ETTİĞİ SÜRECE YUKARIDA ARKADAŞIN BİRİ ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞ,BİR GÖMLEK İÇİN SÖKE’YE,HASTANE İÇİN TİRE’YE,BİR FİLM İZLEMEK İÇİN KUŞADASI’NA DAHA ÇOOOK GİDERİZ.

  12. KARA ÇOCUK dedi ki:

    Tire kuşadası olmayacak artık onlar selçuğa gelsinler selçuk deyişiyor yavaş yavaş acele yok hepinize görevinizde başarılar yolunuz açık olsun

  13. Yıldırım dedi ki:

    Meclisin demokratik seçimle seçilmeyeceği zaten aşikardı. Seçim aslında iptal edilebilir çünkü usulsüz yapılmış. Görüntülerde mevcut zaten, ADD yahut başka bir stk neden başvuru yapmıyor? Bence yapılmalı.

  14. Vatandaş dedi ki:

    Bravo Beynelmilel Selçuk’taki ortamın resmin çıkarmışsınız.Bu gün çoğunluğa sahip belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde hangi demokratik ortamda veya parti yönetimi tarafından belirlenmiştir.Sto seçimlerinde,esnaf odasında hep bizim adam olsun da ne olursa olsun taktiği yapılmadı mı?Emek emek kurulan ve hiç bir etkinlik daha yapmayan kent konseyine bu kadar tepki gösterilmesi bence hazımsızlıktan geliyor.Yani belediye restoranı gibi her şeye kilit vurup çürümeye mi terk edilsin.Ya da keyfi yönetilen Segaş mı olsun.