site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kent Belleğinde “Keçe Sergisi”

Kent Belleğinde “Keçe Sergisi”
19.10.2015
A+
A-

Kuşadası Halk Eğitim Merkezi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kuşadası Şubesinin ortak projesi kapsamında Selçuk Efes Kent Belleğinde açılan “Keçeyle Buluşma” sergisi katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Selçuk Belediyesinin ev sahipliğinde; Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Varvar’ın açılış kurdelesini kestiği sergi 23 Ekim Cuma gününe kadar açık kalacak.

Çok sayıda sanatsever ve davetlinin katıldığı Selçuk Efes Kent Belleğinde açılan sergide tamamı “keçe” den oluşan birbirinden güzel motif ve el becerileri yer aldı. 2012 yılından bu yana Kuşadası Halk Eğitim Merkezi ile proje ortaklığı yaptıklarını, bu kapsamda çeşitli el becerileri ve farklı alanlarda kurslar açtıklarını belirten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Kemal Özbey, özellikle kadınların katıldığı bu kurslarda var olduklarına inandıkları yeteneklerin öne çıkmasına yardımcı olma amacı içerisinde olduklarını kaydetti.

Başkan Bakıcı’ya teşekkür

Düzenlenen bu kurslara katılan kadınların ürettikleri ürünleri pazarlayarak aile bütçelerine katkı sağladıklarına dikkat çeken Özbey, bu kapsamda kursiyerlerin bir yılda yaptıkları el becerilerini “Keçeyle Buluşma” adlı sergiyle ziyarete açtıklarını ve böyle bir sergiyi Selçuklularla tanıştırmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Selçuk Efes Kent Belleğinin kapılarını açan ve bu anlamlı sergiye ev sahipliği yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Kemal Özbey, ayrıca açılan kurslara destek veren ve oldukça özveriyle çalışan Kurs Öğretmeni Hatice Çağlı’ya ve sergiye yoğun ilgi gösteren Selçuklu sanatseverlere de teşekkür etti.

Özbey, son olarak; 23 Ekim 2015 Cuma gününe kadar açık kalacak olan serginin, 17-22 Kasım tarihleri arasında da Aydın Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde açılacağını duyurdu.

Kent Belleğinde-Keçe Sergisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.