site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kent Belleği’nde Anlamlı Kutlama

Kent Belleği’nde Anlamlı Kutlama
30.12.2013
A+
A-

kent-bellegi-yeniyil (1)

Selçuk Belediyesi Selçuk – Efes Kent Belleği çok özel bir yılbaşı kutlamasına ev sahipliği yaptı.  2013 yılının finalini “Kimliğini Yaşatan Kent Selçuk” isimli yeni sergisinin açılışı ile yapan Kent Belleği aynı zamanda başta bağışçılar olmak üzere Kent Belleği’nin oluşmasına katkıda bulunanlar için güzel bir yeni yıl eğlencesi düzenledi.

Kent Belleği ekibi tarafından kapıda karşılanan beşyüze yakın konuğa Kent Belleği proje filminin yer aldığı bir cd ve Celsus Kütüphanesi magnetinden oluşan bir hediye paketi takdim edildi. Kent Belleği’nin oluşumuna katkıda bulunan yaklaşık 150 bağışçı ve gönüllüye de birer teşekkür belgesi takdim edilen gecede bir konuşma yapan Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği’nde görevli Tarihçi Pınar Sözer Tonga Kent Belleği’nin açıldığı 2012 Eylül ayından bu güne 10 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini, Kent Belleği’nin bu günlere Selçuk halkının desteği ile geldiğini söyledi. Tarihçi Pınar Sözer Tonga, “Bu anlamda başta 450 bağışçımız 170 gönüllümüz 147 sözlü tarih görüşmesi yaptığımız bize evlerini açan gönüllerini açan vatandaşlarımızla bu günlere geldik. Burada çok büyük bir emek var ve bu herkesin emeği. Bu anlamda katkı koyan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılışı yapılan “Kimliğini Yaşatan Selçuk” sergisinin kültürel mirasını, doğal dokusunu koruyarak planlı büyüyen Selçuk’un hikâyesini anlattığını ifade eden Pınar Sözer Tonga Selçuk halkını bu sergiyi ziyaret etmeye davet etti. 

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise, 2014’ün çok önemli gelişmelere gebe olduğunu ifade ederek bu gelişmelerin tüm Türkiye için güzel sonuçlar doğurmasını diledi. 2014’ün ilk üç ayında ülke gündemini meşgul eden en önemli konun yerel seçimler olacağını söyleyen Başkan Ülgür “yerel seçimlerin ülke ve ilçe demokrasisine, ekonomisine, gelişmesine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi. Ardından Kent Belleği bağışçı ve gönüllülerine teşekkür belgelerinin sunulduğu akşamda Selçuk Kent Belleği’ne çok değerli katkılar sunan ilk mübadillerden Mehmet Cebeci’ye Teşekkür Belgesini bizzat sunan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Mehmet Amca bu akşam bizim onur konuğumuz. Oldukça meşakkatli bir göç hikâyesi var. Girit Kandiye’den Bozcaada’ya oradan Kuşadası’na oradan da Selçuk’a göç etmiş. Yaşadıklarını gelecek nesillere aktarmak üzere kent belleği ekibimizle paylaştı.  Ona çok teşekkür ediyor, sağlık diliyoruz” dedi.

Gecede ayrıca Selçuk’un emektar müzisyenleri Erol Ercan ve Ümit Uysal da sahne alarak söyledikleri bir birinden güzel şarkılarla geceye renk kattı.
kent-bellegi-yeniyil (2)

kent-bellegi-yeniyil (3)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    gençlerle yaşlıları, bu günle geçmişi ve geleceği buluşturuyor kent belleği. yüzümüzü güldürüyor, içimizi ısıtıyor. başta belediye başkanı ve çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler…

  2. erkan esen dedi ki:

    şu gerçekleştirilen çalışmaların değerini anladım diyen yalan söyler.bu değeri anlamaya ömür yetmez.
    sadece yapacağımız şey şudur emeği geçen herkese teşekur etmek

  3. ANONİM dedi ki:

    EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ.

  4. İpek dedi ki:

    Çok güzel bir akşamdı. Kent Belleğinde bu tür etkinliklerin zaman zaman yapılması çok güzel olur bence. Her görüşten, her yaştan selçuklu vardı. Belediye başkanı ve ekibini kutluyorum. Teşekkürler…

  5. selcuklu vatandas dedi ki:

    sehir belleginde vefa show olmustur eminim. orda olmaya gerek varmi?