site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kent Belleği, Gidenlerle Gelenleri Buluşturuyor

Kent Belleği, Gidenlerle Gelenleri Buluşturuyor
02.09.2013
A+
A-

KENTBELLEG

4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 45. Selçuk Efes Festivali’nin ilk gününde Selçuk Belediyesi Kent Belleğinde “Yeni Efesliler” sergisi açılacak.

45. Selçuk Efes Festivali 4 Eylül Çarşamba günü saat 17.00’de Kent Belleği’nde Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün “Yeni Efesliler” sergisinin kurdelesini kesmesi ile başlayacak.

“Yeni Efesliler” sergisinde,farklı dönemlerde farklı nedenlerle farklı yerlerden göç ederek Selçuk’a yerleşen ve Selçuklu olanların öyküleri çeşitli eşyalar, fotoğraflar, videolar ve bilgi panoları aracılığı ile anlatılacak.

Serginin açılışında Selçuk halkının yanı sıra Selçuk’un kardeş şehirlerinden Almanya’nın Zigburg, Yunanistan’ın Dion ve Paggaio kenti, Makedonya’nın Radoviçh kenti gibi pek çok kardeş şehirden başta belediye başkanları ve meclis üyeleri olmak üzere çok sayıda konuk katılacak.

Kent Belleği’nde bir yıl boyunca ziyarete açık olacak “Yeni Efesliler” sergisinin yanı sıra farklı iki sergi daha yer alacak. Bunlardan biri geçmişte Selçuk tarımında ve ekonomisinde önemli bir yer tutan tütünün Selçuk’taki kronolojik öyküsünü anlatan sergi,diğeri ise mübadele ile Selçuk’tan özellikle Yunanistan’a göç etmek zorunda kalan eski Selçukluların öyküsünü anlatan sergi olacak. Açılış günü ayrıca göçün Selçuk’a getirdiği ve göçün Selçuk’tan ayırdığı insanların öyküsünü anlatan bir film gösterimi yapılacak.

4-7 Eylül tarihinde düzenlenecek 45. Selçuk-Efes Festivali için önemli hazırlıklar yaptıklarını bunlardan en önemlilerinden birinin de Kent Belleği’nde açılacak “Yeni Efesliler” sergisi olacağını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Yıllardır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu topladığımız bilgi, belge, obje ve fotoğraflar ve yaptığımız görüşmelerle çok anlamlı bir sergi ortaya çıkarttık. 4 Eylül günü saat 17:00’de hem sergimizin hem de festivalimizin açılışını yapacağız. Herkesi bu çarpıcı sergiye ve güzel festivale bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.