site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kent Beleği’nden Yeni Yılda Yeni Sergi

Kent Beleği’nden Yeni Yılda Yeni Sergi
24.12.2013
A+
A-

SELCUK-GORUNUS

Açıldığı günden bu yana birçok süreli sergiler düzenleyen ve bu sergileri yerli ve yabancı turistler ile buluşturan Selçuk – Efes Kent Belleği ekibi yeni yıl için yeni bir sergiye daha hazırlanıyor. 

Osmanlı Arşivlerinde Efes Kazıları , 29 Ekim’lerde Selçuk, Selçuk Lisesi’nin 55. Yılı, Cengiz Baykal Fotoğraf Sergisi, Genç objektiflerde bugünün belleği fotoğraf sergisi, Aynı güneşin altında mübadele gibi konularda altı tane süreli sergiler düzenleyen Selçuk Efes Kent Belleği ekibi “Kimliğini Yaşatan Kent Selçuk” adlı yedinci sergisine hazırlanıyor.

Selçuk’taki somut ve somut olmayan doğal kültürel mirasın korunması ile ilgili yapılan restorasyon çalışmaları, çevre düzenlemeleri, kentsel planlamaların yer alacağı sergi Ocak ayı boyunca ziyaretçileri ile buluşacak.

Toplam 36 panodan oluşan sergide proje örnekleri ,uygulama fotoğrafları ve çeşitli kurumlar tarafından ödül almış Selçuk’taki örnek uygulamaların fotoğrafları ve projeleri  yer alacak. Sergi ilk olarak  26 Aralık Perşembe günü yapılacak yeni yıl kutlamaları ile birlikte önce Selçuk Efes Kent Belleği bağışçılarının ve destekçilerinin beğenisine sunulacak.

Serginin amacı hakkında bilgi veren Selçuk- Efes Kent Belleği’nde görev alan tarihçi Pınar Sözer Tonga  “Sergimizde  tarihi kültürel ve doğal dokunun bakım, onarım ve yeniden yapılandırma çalışmalarının Selçuk’a katkısı hakkında ziyaretçilerimizi bilgilendirmek istiyoruz.  Selçuk’ta yer alan onlarca tarihi ve kültürel dokunun yeniden yapılanması ile çevreye ekonomik, kültürel katkılarını ziyaretçilerimize bu sergi ile anlatacağız. Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Sergimiz Ocak ayı boyunca açık kalacak. Tüm Selçuklular’ı sergimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

kent bellegi sergi

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.