site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Keçe Sanatı Şirince’de yaşatılıyor

Keçe Sanatı Şirince’de yaşatılıyor
15.12.2014
A+
A-

kece-sanati

Şirince’de yaşayan 1977 doğumlu Umut Arabul, turizm, sanat ve ticaret hayatına 8 yaşlarında babasına ait olan antika ve kuyumcu dükkanında başladı. 9 eylül üniversitesi güzel sanatlar bölümü mezunu olan Umut Arabul’un ayrıca yaptığı birbirinden güzel çalışmalarından dolayı bir çok ödülü ve 5 adet kitabı bulunmakta.

Babasıyla birlikte uzun süre çalışan ve daha sonrasında kumaş dokuma sektöründe bulunan Umut Arabul, Girit’ten Kuşadası’na göç eden ve zamanın en güzel sanatsal ürünlerini keçe yapımı ile sergileyen dedesinin izinden giderek bu mesleği devam ettirmeye karar verdi. Keçe ile bir çok çeşitli ürünü alıcısıyla buluşturan Arabul, Şirince’de yoğun ilgi görüyor. Dede mesleğini sürdüren Arabul, çeşitli kurslar ve mezun olduğu okul sayesinde bu işi profesyonel anlamda sürdürerek, özellikle Şirince’ye gelen yabancı turistlerin uğrak noktası olmayı başardı.

Şirince de saklı kalmış sanatsal ürünleri gün yüzüne çıkarmanın mutluluğunu yaşayan Umut Arabul, “Bu sektör pasif olan enerjinizi aktif hale getirip, bir eser meydana getirmenin mutluluğunu, iç dünyanızda ortaya çıkmakta olan huzuru daha bir zenginleştirir. Desen yapma aşamasında keçe insana sabrı öğretir. Her yün parçasını yüzeye yerleştirirken finale biraz daha yaklaşmanın heyecanın yanında sabredenlerin, sonunda nasılda mükafatlandırıldığını deneyimlersiniz. Bir başka şey daha öğretir keçe; Yaratıcılık, içinizde var olanı keşfederek insanlarla paylaşırsınız. Bu sırada önemli olan, insanların sizin yaptıklarınızı beğenip, beğenmemesi değil, sizin hayal dünyanızdan dışarıya çıkacak güzellikler için kapıyı aralayabilmenizdir“ dedi.

Haber: Seda Konukwww.SelcukHaber.com

kececi (3)

image

kececi (1)

kececi (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.