site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Katılımcı Yönetimin En Güzel Örneği Selçuk

Katılımcı Yönetimin En Güzel Örneği Selçuk
29.01.2014
A+
A-

_J3A3526

Sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileri ile yapılan toplantının ardından belediye tarafından yapımı süren Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Tarımsal Sanayi Bölgesi için katılımcılardan isim önerileri alındı.

Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifi, Pamuk Tarım Satış Kooperatifi, Zeytin ve Zeytinyağı Satış Kooperatifi, Selçuk Ticaret Odası,  Selçuk Ziraat Odası, Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi, Selçuk Avcılar Atıcılar ve Balıkçılar Derneği, Selçuk Efes Güç Birliği, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Selçuk Gençlik Spor Kulübü, Eğitim – Sen Selçuk Temsilciliği, Selçuk Eğitim İş Sendikası Temsilciliği, Zuhal Fitness – Cimnastik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği gibi sivil toplum örgütleri ve muhtarlar toplantının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Tarımsal Sanayi Bölgesi için isim önerilerini ilettiler.

Tarımsal Sanayi Bölgesi için Selçuk Ephesus Tarım Pazarı (Çarşısı), Selçuk Organik Ürünler Merkezi, Selçuk Sağlıklı Yaşam Bitkilerini Yaşatma Merkezi, Selçuk- Efes Tarımsal Sanayi Bölgesi, Efes Tarımsal Sanayi Bölgesi, Efes Depo, Selçuk-Artemis Tarımsal Sanayi Bölgesi, Efes Meyve Paketleme ve Soğuk Hava Tesisleri gibi isim önerileri gelirken Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta açılacak Meslek Yüksek Okulu içinse yine Selçuk – Efes Meslek Yüksek Okulu, Efes Meslek Yüksek Okulu, Selçuk Meslek Yüksek Okulu, Selçuk Ephesus Meslek Yüksek Okulu, Artemis Ephesia Meslek Yüksek Okulu gibi öneriler geldi.

Yine Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta açacağı Meslek Yüksek Okulu’nda hangi bölümlerin yer alması gerektiği konusunda da sivil toplum örgütleri ve muhtarların oldukça güzel önerileri oldu. Açılacak bölümlerin Selçuk’un kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunacak bölümler olması gerektiği ortak paydasında buluşan katılımcılar Selçuk’ta açılacak yüksek okul bünyesinde turizm, güzel sanatlar, tarım, sanat tarihi, arkeoloji, mimari restorasyon,  moda tasarım, bilgisayar programcılığı, elektrik ve elektronik teknolojisi, büro yönetimi, aşçılık, şarap üretimi, su altı teknolojisi, arkeoloji, sağlık, lojistik, gıda teknolojisi, organik tarım, rehberlik gibi bölümler açılabileceği önerisinde bulundu.

Selçuk için alınacak kararlarda katılımcı bir yöntem izlemeye gayret ettiklerini, sivil toplum örgütleri ve muhtarların önerileri ile zenginleştiklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, bu değerli öneriler doğrultusunda bu önemli yatırımların isminin belirlenmesi çalışmalarına hız vereceklerini ifade etti. Ülgür, “Daha önce yaptığımız toplantılarda belirlediğimiz konularla ilgili sonuçları almaya başladık. Katılımcı bir anlayışla öneri ve gerekçelerimizi ilgili yerlere ulaştıracağız. Amacımız, şehrimizdeki gelişmelerden hem halkımızı haberdar etmek, hem de onların temsilcileri ile ortak bir görüşe varmak. Üniversite ve tarımsal sanayi alanı konusunda da aynı yöntemi izledik” dedi.

KAYNAK: SELÇUK BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

stk toplanti

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Demokrasilerde, hele yerelde demokrasinin katılımcılık ilkesi nasıl olur? Kongrelerde baskı ve tehditle yönetici seçtirmek iyi bir katılımcılık örneğimi? İlçede kafana göre düzenlemeler yapıp daha sonra (çocuk oyunu gibi) isim bulma yarışmasına KATILIMCILIK denirse vay halimize…

  2. anonım dedi ki:

    Daha 13 gün önce Esnaf kefalet koop. kongrersi yapıldı çok merak ediyorsan kongrenin tamamı sosyal medyada var. açarsan her şeyin şeffaf ve katılımcı olduğunu görürsün.yada belediye meclis toplantılarını belediye sitesi üzerinden veya sosyal medyadan izlersin. bu gerginliğiniz faydasız seçimler CHP ve MHP arasında geçecek.

  3. Aza dedi ki:

    Bu seçimler birilerinin seçilme telaşı,vatandaşın ise geçinme telaşı var.Bakalım seçilme mi.? Yoksa geçinme mi?Galip gelecek.Bir nisan birilerini başkan kapısında bekleyen vatandaş durumuna düşürecek.

  4. yalçın kaya dedi ki:

    parti içi demokratik katılım olunca hesap soran zihniyet parkta oyun oynarken son derece katılımcı ve demokrat oluvermiş.chp hak ettiği şekilde yonetiliyor.biat etmeye devam 🙂

  5. anonım dedi ki:

    YALÇIN o çalışkan babanın bir ömür boyu biriktirdiğini bir kaç yılda yok ettin. simdi de başarısızlığını vefa ülgür e yüklüyorsun sen arkasından koştuğun partiye ve kendine bak.ayrıca vefa başkanı kutluyorum kağıt oynayarak bile hepinizin hakkından geliyor