site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kasap’tan Başkan Bakıcı’ya Açık Mektup

Kasap’tan Başkan Bakıcı’ya Açık Mektup
31.10.2015
A+
A-

Selçuklu Elif Kasap Başkan Bakıcı’ya isyan etti. Kasap Sözünün eri olmayan, Verdiği sözleri tutmayan bir kişi tarafından Selçuk yönetiliyor diyerek Başkan Bakıcı ve yönetimini eleştirdi. Elif Kasap, Başkan Bakıcı’ya açık bir mektup gönderdi. Mektubunda Başkan Bakıcı’nın kardeşine söz verdiğini ve TSK da ki görevinden kardeşinin verilen söz üzerine istifa ettiğini ancak bir buçuk yıldır her günlerinin geçiştirme ile geçtiğini artık sabırlarının taştığını ve Başkan Bakıcı’nın kardeşinin geleceği ile oynadığını, bunun vebalinin Başkan Bakıcı’nın olduğunu, Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz. İnsanların hakkını almak kolay da ödemek zor diyerekten mektubunda serzenişte bulundu.

İşte çok konuşulacak o mektup…

Merhabalar

Ben Elif Kasap İbrahim Düdükçü’nün ablası Mehmet Emin Düdükçü’nün kızı Mustafa Kasap’ın eşi ve Nazım Kasap’ın gelini oluyorum. Bunu neden yapıyorum bilmiyorum ama yapmam gerektiğine inanıyorum bazı insanların gerçek yüzünün ortaya çıkması adına belki de ama zaten çoğunuz biliyorsunuzdur. Kardeş nedir, kardeş candır değil mi? O sevindiğinde onunla birlikte sevindiğin, o üzüldüğünde onun la birlikte üzüldüğün, gerektiğinde onun için kavga ettiğin, tüm pahasına onu savunduğun, bazen kıskandığın ama hiçbir zaman ona bir şey alındığında anne bana neden almadınız demediğindir. Benimde kardeşim en kıymetlimdir. Biz bir olay yaşadık ki ailecek bizleri yıpratan bir olay, üzen ve hala aklıma geldiğinde ne yapacağımı bilemediğim, benim kardeşimin çok güzel ve saygın bir işi vardı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde Deniz Astsubaylığı ve sat komando birliğinde bordo bereli olarak görev yaptı.

Asker eşi ve yakını olanlar varsa bu görevin ne kadar zor, ne kadar kutsal, bir o kadar onurlu bir görev olduğunu bilirler, bazı nedenlerden dolayı benim kardeşim de görevinden ayrılmaya karar verdi. Çünkü Belediye de Zabıta amirliğinde göreve alınacaktı en emin ellerden sözler alınmıştı.

Sayın Zeynel Dahi Bakıcı, Sayın Sema Yeşilçimen, Sayın Abdullah Taşkınçay, Sayın Nazım Kasap… daha ismini sayamadığım değerli bir çok insan belediye de, kime sorarsanız İbrahim Belediye’ye girecekmiş diyorlar. Hikaye bu ya işte, neyse bu değerli insanlar söz verdiler veya sözler alındı. Herşey tamam diyoruz tabi bu arada benim içimde bir his var hani bir söz vardır ya, bu devirde babana dahi güvenmeyeceksin dedirten cinsten, çok söyledim kardeşime ama nafile koymuştu bir kere kafasına, neyse sözler verildi diye, en büyük kalemlerden, benim elif kasapkardeşimde görevinden istifa ediyor. Aradan aylar geçmesine rağmen bir gelişme olmuyor. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Hep aynı sözler bu ay değil bir daha ki ay diye…

Yakınlarımız eş dost Sayın Bakıcının yanına çıkıyor, tamam o iş tamam alacağız diyor. Gel zaman git zaman aradan tam sekiz ay geçiyor kardeşim kendisinden görüşme talep ediyor ve Başkana çıkıyor. Kardeşim ilk etapta Sayın Başkan Bakıcı’nın konuşmalarının şaka olduğunu kendisini denediğini düşünüyor. Ne dese beğenirsiniz Sayın Bakıcı kendisinin böyle bir konuda söz vermediğini onu işe alamayacağını söylüyor. O an kendinizi kardeşimin yerine koymanızı rica ediyorum. Sizler ne yapardınız. Bu olay öğlenden sonra oluyor. O sabah Sayın Bakıcı kayın pederimi iş yerinin önünde görüyor ve kendisine ”Nazım Bey İbrahim’in işi olacak” diyor. Hem de sormadan, görüşmede ise kardeşimi rencide edici senin mal varlığın var. Nazım Kasap sana baksın gibi sözler ediyor. Olaylar böyle gelişiyor ve benim kardeşimin şuan bir işi yok. Benim aklımdan şunlar geçiyor. Onca emek, yaşanılan olumsuzluklar, bir askerin Kuzey Irak Savaşında iken yaşadıkları, gurbet bir hiç uğruna boşa çıkıyor.

Sevgili dostlarım benim kardeşim çiftçilik yapıyor. (Babadan kalma bahçeleri işliyor ve bir bakıma da işsiz sayılır) Geçindirmesi gereken bir ailesi iki tane mis kokulu oğlu var. Birisi 6 diğeri 4 yaşında. İşten ayrılıyorum diye birini kreşten almak zorunda kaldı. Önce önümüzü görelim işe girelim ondan sonra tekrar devam ederiz diyerek. Ben şimdi soruyorum Sayın Zeynel Dahi Bakıcı’ya bu iki meleğin vebalini alıyor mu? Benim kardeşimin, ailesinin ve iki meleğinin geleceği yaşam hakkı alındı, çalındı. Verilen sözler ve gerçekleştirilmeyen sözler yüzünden.

Birde şöyle söylentiler vardı. Kardeşimi zabıta amirliğine alacaktı. Yani yeri belli idi. Ama CV si incelendiğinde seni daha iyi bir yere alacağım dedi. Hepsi yalanmış yalan. Kardeşimin eşi bir etüt merkezinde üstelik Torbalı da 1000 TL’ye Fizik öğretmenliği yapıyor. Ne için çocukları için.

Ben neden olmadı diye kızmıyorum. Neden benim kardeşimin işsiz kalmasına vesile oldu diye kızıyorum. Madem almayacaktın. Neden söz verdin neden Sayın Zeynel Dahi Bakıcı… Her gece sizin için, aileniz için, çocuklarınız için ve doğacak torunlarınız için ve bu işe vesile olan herkes için dua ediyorum! Hani bir söz vardır “Kör Şeytanından Bulsunlar” diye ilk başlarda öyle idi. Ama şimdi Allah’ın dan bulsunlar diyorum. Çünkü yüce Allah’ım her kulunun ne yaptığını, ne yapacağını daha iyi bilir. Ahı yerde kalır mı tabi ki kalmaz. Şöyle de denildiği üzere; Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz. İnsanların hakkını almak kolay da ödemek zor.

Çok canımız yandı ve yanmaya da devam ediyor. Şunu bilmenizi istiyorum. Selçuk böyle bir Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor. Sözünün eri olmayan, Verdiği sözleri tutmayan bir kişi tarafından.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    İster istemez Nazım Kazap’ın seçimden sonra AKP ile belediyeye gelişini, yaptığı şovları, yaşına başına yakışmayan söylemlerini ve hareketlerini hatırlayıverdim.

  2. Anonim dedi ki:

    Elif Hanım yürekli duruşunuzu tebrik ederim. Keşke herkes sizin gibi böyle insanları deşifre etme cesaretini gösterebilse…

  3. :) dedi ki:

    Kimse bu habere şaşırmamıştır

  4. AAAAA dedi ki:

    sayın Elif Kasap hanımefendi benim yazıdan anlayamadığım bir şey var sayın başkan size oyunuzu bana verirseniz kaedesinizi belediyeye alırım diye söz verip sizde bunun için oylarınızı başkanamı verdiniz eğer durum böyleyse oh olsun değilse başkanın gereğini yapması gerekir sözverdi seçimlerden önceki sözler namus borcu değil

  5. Efesli dedi ki:

    Bu mektuba verilecek cevabı sabırsızlıkla bekliyorum..

  6. Engin dedi ki:

    Ben şahidim bırak gel dedi.zabita daki herkes te sahit

  7. HÜSEYİN KİREÇ dedi ki:

    SAYIN ELİF HANIM SİZİN VE KARDEŞİNİZ ADINA ÇOK ÜZÜLDÜM.FAKAT SELÇUK’U VE ÇEVRE MAHALLELERİNİ(KÖYLERİ)ŞÖYLE BİR GEZERSENİZ YANLIZ OLMADIĞINIZI GÖRÜRSÜNÜZ.SELÇUK’TA HERKESE YALAN YERE İŞ SÖZÜ VERİLEREK SEÇİM KAZANILDIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ. BÖYLE SEÇİME BİR YIL KALA YİNE SİZ VE SİZİN GİBİ MAĞDUR İNSANLARDAN DİNLEDİĞİMİZ İŞ VAATLERİYLE YİNE OY İSTERLER .İNŞALLAH BELKİ BİR DAHAKİ SEÇİMİ KAZANIRLARSA BELKİ ALIRLAR.

  8. gençlik dedi ki:

    Bana da sözü var 1 yıldır…her gördüğünde aklımda diyor…lades oynuyoruz sanki…4 yıllık universite mezunuyum…öğretmenim fakat atamamız yok…kesinlikle seni degerlendiricem dedi.bu belediyenin yurdu var, kreşi var…umutlanayim mi yani dedim.tabi ki dedi…seni almicaz da kimi alcaz… yanina 4. kez görüşmeye gittiğimde ise bana gelen çayı bile o yabancı değil içmez deyip bi sekilde def etti beni…İş yok deseydi de günlerce sürüklenmeseydim saatlerce beklemeseydim kapısında..çok pişmanım ona oy verdiğime…çok…

  9. HÜSEYİN KİREÇ dedi ki:

    SAYIN ELİF HANIM SİZİN VE KARDEŞİNİZ ADINA ÇOK ÜZÜLDÜM.FAKAT SELÇUK’U VE ÇEVRE MAHALLELERİ(KÖYLERİ)GEZERSENİZ SİZLERİN YANLIZ OLMAYIP SEÇİMDE İŞ SÖZÜ VERİLİPTE VAATLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLEYEN BİNLERCE KİŞİNİN OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ.FAKAT MALESEF SEÇİME BİRKAÇ AY KALA BELKİ BİR GELECEK SEÇİMDEN SONRA İŞ SÖZÜ YİNE VEREBİLİRLER.AMAN BU OLAYLARI UNUTUPTA TEKRAR KANMAYALIM LÜTFEN!

  10. İsim * dedi ki:

    Söz uçar yazi Kalir Elif Hanim Selçuk Belediyesi is ve isçi bulma kurumu degildir..

  11. Selçuklu vatandaş. dedi ki:

    Türk Silahlı Kuvvetlerinde Deniz Astsubaylığı BIRAKILIR MI HİÇ?

  12. Anonim dedi ki:

    ÜZÜLMENİZE HİÇ GEREK YOK BENİM OĞLUMDA SEÇİMLERDEN HEMEN SONRA İŞİNE SON VERİLDİSEMA HANIM NALAN HANIMIN OĞLU SEÇİMİN İKİNÇİ GÜNÜ BELEDİYEDE İŞE BAŞLADI BUNLARDAN DAHA NE BEKLENİR

  13. Anonim dedi ki:

    Çok doğru

  14. Ebj dedi ki:

    Genel görüşüm ; Beklentiler beklentiler sonrada beklenilen olmayınca üzüntüler. Beklentilerinizden kurtulun. Birilerini görüşleri için geleceğiniz için destekleyin ailenizden biri işe girsin diye değil. Bir tek belediyede iş yok. Bu kadar ünv. Mezunu var otellerde çalışıyor. Onu al bunu al şunu al derken kadronun fazlası işe giriyor sonra maaş yatmadı yok bilmem ne olmadı…
    Takım tutar gibi parti tutmak, işe gircek diye parti tutmak, yemek vercek diye parti tutmak sadece Selçuk da var. Bende Akp destekledim daha bir kez kapılarına gitmedim ki sıradan bir vatandaşım.
    Elif hanım sizin adınıza üzüldüm hayaller ve beklentiler paha biçilemez.
    Nazım bey koca bayrağı belediye yanındaki binaya astı ama yaranamadı demek. Lütfen tekrar denesin.
    Allah yardımcısı olsun Selçuk zihniyetinin.sen o kadar oku sonra zabıta olcam diye hayallerin yıkılsın.
    Yazık…. Daaaa kime!!

  15. Mehmet kevser dedi ki:

    Bundan onceki yaklasik 15 yillik süre içinde mevcut başkan da ayni hatayi yapmisti…politika ve politikaci ; her ne kadar farkli isimli partilere sahip olsalarda zihniyetleri maalesef ayni ilkokul mezunu olanida doktorasini tamamlamis olanida…dip not : hicbir ideolojisi fikri dusuncesi olmadan sirf işe alcak diye zeynel bakiciya oy verenler simdi ağliyormusunuz..oh olsun size

    1. aaaaa dedi ki:

      gerçekden bireysel cıkarrlar için oy veripde şimdi sızlananlara oh olsun

  16. kaleli kenan dedi ki:

    banada verdiler 6 aydır bekliyorum yapcak bişi yok

  17. Kartal dedi ki:

    Hep kendi çıkarını düşünen insanlara ne diyelim ki allah bildigi gibi yapsın…