site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Karnesini getiren kitabı kaptı

Karnesini getiren kitabı kaptı
07.07.2015
A+
A-

Karnesini getiren kitabı kaptı (3)

Karnesini alanlar İş Bankası şubelerine koşuyor

Yaz tatiline giren ilköğretim öğrencileri ilk karne hediyelerini Türkiye İş Bankası şubelerinden alıyor. İş Bankası’nın “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasında dağıtılacak “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” başlıklı şiir seçkisi ile “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum” başlıklı kitaplar şubelerde öğrencileri bekliyor.

Türkiye İş Bankası’nın, çocukların nitelikli kitaplarla buluşturulması, okuyan gençlerin sayısının artması, öğrenciler için fırsat eşitliğinin oluşmasına katkıda bulunulması amaçlarıyla 2007-2008 öğretim yılının sonunda başlattığı “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasının kitapları İş Bankası şubelerinde öğrencilerle buluşuyor.

Kampanya kapsamında, İş Bankası’nın yurt dışı teşkilatı aracılığıyla Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya olmak üzere 11 ülkedeki çocuklar ile ayrıca yatılı bölge ortaokullarındaki öğrenciler ve Sevgi Evleri ile mülteci kamplarında kalan çocuklar da kitaplarla buluşuyor. Görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine göndermek üzere Braille alfabesiyle de kitap basmaya devam eden İş Bankası, böylece 2014-2015 ders yılının sonunda 1 milyonu aşan sayıda çocuğa 2 milyonun üzerinde kitap armağan etmiş olacak.

Bu yıl, çocukların Türkçe’nin zengin şiir birikimi ile tanışmalarını sağlamak amacıyla şair ve yazar Eray Canberk’in danışmanlığında hazırlanan “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” başlıklı şiir seçkisi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Sinan Özeren’in yazdığı “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum”  adlı kitaplar çocukların kütüphanelerindeki yerlerini alacak.

Şiir seçkisinde; Tevfik Fikret’ten Nazım Hikmet’e, Yaşar Kemal’den Mehmet Akif Ersoy’a, Sait Faik Abasıyanık’tan Necip Fazıl Kısakürek, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Orhan Veli Kanık’a Türk edebiyatının unutulmaz isimleri ile Murathan Mungan ve Sunay Akın gibi günümüz şairlerinin de aralarında olduğu 78 değerli ismin şiirleri yer alıyor.Şairlerin özgeçmişlerine de yer verilen seçki, çocukların edebiyatın en zengin türlerinden biri olan şiir ile tanışmalarının yanı sıra, Türk şiirinin ayrı dönemlerindeki ustalardan yapılan seçmeler ile edebiyat tarihinin aşamalarını da tanımalarını sağlayacak.

Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de çocukların bu doğa olayını yakından tanımalarını, oluşumu ile ilgili bilgi edinmelerini ve korunma yöntemlerini öğrenmeleri için hazırlanan  “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum” kitabının önsözünü ise Prof. Dr. A. M. Celâl Şengör kaleme aldı. Bu kitap ile çocuklarımıza dünyada neden olduğu can ve mal kaybıyla insanlara en çok zarar veren doğa olayları arasında bulunan depremlerin, aslında en çok bilgisizlik ve tedbirsizlik nedeniyle zarara yol açtığı, dolayısıyla deprem konusundaki doğru bilgilenme ve bilincin bu zararı azaltabileceğinin aktarılması amaçlanıyor.

Kampanyanın ilk yılında iştiraki olan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan Alice Harikalar Diyarında adlı kitabı, 2009’da “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler”, 2010’da “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2011’de “Halime Kaptan” ve “Küçük Mavi Gezegen”, 2012’de “Sait Faik’ten Çocuklara Hikayeler”, 2013’te ise “Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler” ve 2014’te de “Yazarlarımızdan Öyküler” kitaplarını çocuklarla buluşturan İş Bankası’nın, 8 yılda çocuklara dağıttığı kitap sayısı 10 milyonu aşacak.

Karnesini getiren kitabı kaptı (2)

Karnesini getiren kitabı kaptı (1)

IB.KarneKampanyasi HD_00004

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.