site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Karayılan: Öcalan Serbest Kalacak

Karayılan: Öcalan Serbest Kalacak
25.06.2013
A+
A-

karayilan-ocalan-serbest-kalacak

Alman Die Welt gazetesine konuşan PKK’nın Kandil’deki lideri Murat Karayılan, “Bütün süreç herkes için özgürlükle sonuçlanacak. Buna liderimiz Abdullah Öcalan da dahil” dedi.

Gazetenin, “Öcalan’ın önümüzdeki dönemde serbest bırakılmasını mı istiyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Karayılan, “Bu barış sürecinin nasıl ilerlediğine bağlı. Şimdi önemli olan onun daha aktif rol alabilmesi ve bizim hareketimizle daha rahat irtibata geçebilmesi için hapishane koşullarının iyileştirilmesidir. Eğer barış sürecinin üçüncü aşaması tamamlanırsa herkes gibi Abdullah Öcalan da özgür olacak” dedi.

Gezi Parkı’yla başlayan gösterilerin barış sürecini etkilemeyeceğini belirten Karayılan, “İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde başlayan gösteriler, Türkiye’nin demokratikleşmesi yönündeki taleplerdir. Bunların barış sürecine olumsuz etkisi olacağına inanmıyorum. Demokratikleşme yönündeki bu taleplerin, Kürtlerin barış talepleriyle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki göstericiler arasında milliyetçiler ve ırkçılar var. Eğer onlara karşı bir inisiyatif oluşmazsa o zaman yanlış yöne gidebilir” dedi.

Karayılan, gazetenin, “Eğer gösterilerde AKP oy kaybedip iktidara CHP ve MHP gelirse barış süreci durur mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Erdoğan yönetimindeki AKP hükümetinin sorunu, kendisini çok önemli görmesidir. Halk ve onun talepleri AKP tarafından ciddiye alınmıyor. Onların bu hatasını CHP ve MHP değerlendirebilir. Türkiye’de gizli güçler var. Derin devlet var. Bu gruplar bizde de tedirginlik yaratıyor. Eğer bu oyuna parmaklarını sokarlarsa, o zaman süreç olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle AKP, bakışını değiştirmelidir” dedi.

“KONFEDERALİZM İSTİYORUZ”
Karayılan, “Bağımsız bir Kürt devleti mi istediklerine” dair soruya ise şu yanıtı verdi:
“Barış, demokrasi ve Kürtler için zafer, ama ulusal devlete hayır. Bu gündemimizde yok. Devlet, şiddetin kaynağıdır ve insanların sorunlarını çözmez. Bunu değiştirmek istiyoruz. ‘Demokratik konfederalizm’ istiyoruz. Her milletten ve dinden insanlar buna katılıp kardeş gibi birlikte yaşayabilir.” (Hürriyet)

YORUMLAR
  1. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Üzerine ölü toprağı serilmiş bu millet, her istediğinizi yaptıran bir hükümet olduğu sürece senin gibi yılanlar daha çok başımıza musallat olacak ! Biz yılanın başını büyükken de ezmesini biliriz, yeter ki sen ve senin gibilere devleti pas-pas etmesinler !