site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kanser Haftasında Kanser Temalı Oyun Büyüledi

Kanser Haftasında Kanser Temalı Oyun Büyüledi
03.04.2013
A+
A-

oyun3

Türkiye Engelsizler Kültür ve Sanat Eğitim Merkezi TEKSEM’in çeşitli engellere sahip oyuncular tarafından sahneye konan, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çeken trajikomik oyun Aydınlılar tarafından ilgi ile izlendi.

KANSERDE ERKEN TANIYA DİKKAT ÇEKTİLER

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce desteklenen ve aralarında Universal Hastaneler Grubu’nun da bulunduğu önde gelen firmalarca sponsorluğu yapılan oyun Anadolu turnesi kapsamında Şükran Güngör Sahnesi’nde Aydınlı seyirciyle buluştu.

10 ayrı şehirde sağlıklı yaşam ve meme kanseri konusunu gündeme taşıyan “Adını Sen Koy” oyunu, kendi halinde 3 ev kadının her gün yaptıkları ev işleri arasında kendilerini ziyaret ederek meme kanserinin önemini anlatmaya çalışan sağlık ekipleriyle yaşadıkları ilişkileri, eğlenceli ama düşündürücü bir tarzda anlatıyor.

Meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığını belirten TEKSEM Proje Müdürü Gamze Elibol, Aydın’daki oyunumuz Kanser Haftası’na rastladı. Bu da bizim mesajımızı doğru zamanda vermemizi sağlıyor. Oyuna destek veren, izlemeye gelen herkese çok teşekkür ederim şeklinde konuştu.

UNİVERSAL KUŞADASI HASTANESİ ÇALIŞANLARI DA İZLEYİCİLER ARASINDAYDI

Universal Kuşadası Hastanesi çalışanları da oyunu izleyenler arasındaydı. Kanserin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten hastane çalışanları kurum olarak kanser farkındalığı için sürekli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek “ bu kadar ciddi ve hayati öneme sahip bir mesajın bu kadar eğlenceli biçimde aktarılmasını takdir etmemek mümkün değil.  Oyunu heyecanla izledik. Bu başarılı oyun için bütün TEKSEM ekibini gönülden kutlarız.” dediler.
oyun2

esenerban

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.