site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kan Şekeri Düşmüş Olabilir

Kan Şekeri Düşmüş Olabilir
30.07.2013
A+
A-

kan-sekeri-dusmus-olabilirValisi Toprak, basın mensuplarını iftarda ağırladı. Dikili’de yapılan jeotermal Başkan Kocaoğlu ile tartıştıkları iddiasına yönelik açıklama yapan Vali Toprak, “Saygınlığı ortadan kaldıracak hiçbir şey olmamıştır. Kan şekeri düşmüş olabilir” dedi. Tartışma hakkında hafta sonu konuşan Bakan Binali Yıldırım da Başkan Kocaoğlu’nun rahatsızlığından gem vurmuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında konuşan Vali Toprak, EXPO 2020 adaylık sürecine ilişkin ve önemli değerlendirmelerde bulundu.

EXPO 2020 sürecinde sandıktan İzmir’i çıkarmak için tüm kesimlerin çalışma yürüttüğünü belirten Toprak, “168 üye devletin çok önemli bir kısmı üst düzeyde ziyaret edilmiş durumdadır. Tüm BİE delegelerine bir kere ulaşılmıştır. Bundan sonra kalan aylarda daha da yoğunlaşarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İşin adaleti varsa tüm yaşanan gelişmeler ve sağlık temasıyla EXPO 2020 İzmir’i işaret etmektedir. Tabi ne yaparsak yapalım EXPO sandıktan çıkan oya bağlıdır. Hedefimiz sandıktan İzmir’i çıkarmaktır” dedi.

BAŞBAKAN MEKTUBU GİDECEK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun üye ülkelerin eş değer bakanlarına EXPO 2020 İzmir’in adaylığı için yazdığı mektubu hatırlatan Toprak, “Şu anda bir mektup daha hazırlandı sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla. Üye ülkelerin başbakanlarına da bu mektup gitmek üzere olduğunu sizlere buradan ifade etmek istiyorum. Yine Cumhurbaşkanımızın da süreç içerisinde ilgili mevkidaşlarına bir mektubu olacak onunda çalışmaları şimdiden yürüyor. Ben inanıyorum ki tüm bu gayretler, sarf edilen emekler, alın teri hem İzmir ilindeki tüm dinamiklerimizin gayretleri hem Ankara’daki büyüklerimizin gayretleriyle İzmir’in EXPO’dan çıkaracağız diye düşünüyoruz” diye konuştu. EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili tartışmaların geçmişte de sürdüğünü ancak mevcut tartışmaların 27 Kasım’da gerçekleştirilecek oylamadan sonraya bırakılması gerektiği üzerinde duran Vali Mustafa Toprak, bunun nedenini rakip ülkelerin durumu Türkiye ve İzmir aleyhine kullanmak istemesi olarak açıkladı.

“AĞAÇLAR KESİLMEYECEK”

İnciraltı ile ilgili yanlış bir şey yaptırmama konusunda kararlı olduklarını ve İzmirlilerin bu konuda kalplerini ferah tutmalarını söyleyen Toprak, “EXPO alanı kanunla oluşturulan bir yer. Tabiki orada birinci, ikinci ve üçüncü derece SİT alanları var, lagün var. O çıkan kanunda çok açık ve net bir ifade var. Oradaki uygulamalar ve bu kanundan sonra uygulamaya geçildikten sonra planlama uygulamalarında Büyükşehir ve Balçova belediyelerinin planları birlikte tanzim etmesi gerekiyor. Endişeleri anlamlı buluyorum ama endişeleri zamansız olduğunu ifade ettim. 1. derece SİT alanı üzerine bir şeyin kurulması mümkün değil. Bu yanlışlığa biz de göz yummayız” diye konuştu.

“KAN ŞEKERİ DÜŞMESİ OLABİLİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Dikili’deki jeotermal toplantısında yaşanıldığı iddia edilen ve Egedesonsöz tarafından kamuoyuna duyurulan tartışmaya ilişkin açıklama yapan Vali Toprak, basın yayın organlarına yansıyan kapının çarpıldığı ifadesinin gerçek olmadığını söyledi. Herkesin fikrini söyleyebileceğini yaşanılan tartışmaların doğal olduğunu ama bu sürecin kırıp dökmeden yaşanılması gerektiğini söyleyen Toprak, “Zaman zaman belki kan şekerinin düşmesi olabilir. Ogün tüm belediye otobüslerinin genel greve gideceğine ilişkin bir takım konular var. Bilemeyiz yani. Toplantının devam ederken sayın başkanın orada ki görüşmelerden sonra gitmesi, belki çok şık gözükmese de normaldir diye düşünüyorum” dedi.

“MÜNAKAŞA ETME LÜKSÜMÜZ YOK”

Göreve başladığında ilk jeotermal toplantısında Dikili Belediyesi’ne ait jeotermal şirketinin 5 milyona yakın bir borcunun olduğu ve hizmet veremez duruma düştüğü için sahip oldukları iki kuyunun 5 milyon bedel karşılığında ana jeotermal şirketine satın alınması teklifinin getirildiğini söyleyen Toprak, ilk toplantıda alınan fikir birliğince bu konunun araştırılması kararını verildiğini söyledi. İkinci toplantıda ise aynı konunun yine gündeme geldiğini söyleyen Vali Toprak, “Jeotermal konusu hakikaten önemli bir konu. Bir taraftan güzellikleri getirmekle birlikte bir taraftan da mevcut kuyuların suyu dışarı çekilmekle birlikte yeniden deşarj sistemi bulunmadığı için yeniden derine gidiyor. Burada çok şükür bu sistem kuruldu devam ediyor ama Dikili’de eksiklikler var. Bir şeyi iyi ortaya koymak gerekiyor. Başkan Kocaoğlu iki kuyunun İZENERJİ üzerinden satın alınması talebinde bulundu. Belediyenin şirketi olan İZENERJİN’in Dikili’deki termal şirketini ve kuyularını satın alması asla bizim tasarrufumuzda değil.

Belediyenin ve ilgili İZENERJİ yönetiminin sorunudur. Bende henüz satın alınma işlemi olmadığı için bu satın alma işlemi maddesinin oylamanın anlamı olmadığını söyledim. Dikili Belediyesine ait şirket İZENERJİ tarafından alındıktan sonra destek istenirse, bu desteği verebileceğimizi söyledim. O zaman Sayın başkanda bu duruma tepki gösterdi. Ama saygınlığı ortadan kaldırıcı hiç bir şey olmamıştır. Devletin ve devletin kurumlarının kavga etme, münakaşa etme lüksü olamaz. Bizim uzlaşmacı kimliğimizin dışında başka bir kimliğimiz yoktur” diye konuştu.(DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.